tiistai 4. helmikuuta 2014

Syntymäpäivän viettoa kolmessa eri osavaltiossa

Lauantai aamu alkoi paljon onnea -laululla, sillä mieheni isä täytti tänään 60 -vuotta! Matkaa jatkettiin poikkeuksellisen myöhään, noin klo 9 maissa. Nähtävyyksiä oli taas kovasti edessä tällekin päivälle. Aamupäivä ajettiin vielä Missourin osavaltion puolella ja ensimmäinen pysähdys oli Halltownissa nykyisinkin aukiolevan White Hall Antiques -liikkeen edessä.Matkan varrellle osui ihanan idyllinen vanhan ajan bensa-asema; Spencer Garage Spencerin kylässä. Alla olevassa kuvassa meidän päivänsankari eläytyy vanhan ajan tunnelmaan ;).Suomen hintatasoon verrattuna bensa on täällä puolet halvempaa. Ensisilmäys hintaan saattaa toki johtaa harhaan, jos ei muista että hinta on ilmoitettu dollareissa per calloona. Bensa on jopa Dieseliä halvempaa, mikä luulatavasti johtunee täällä bensa-autojen suuresta suosiosta.Missourin osavaltio jäi taakse, kun pääsimme puolen päivän aikaan ajamaan Kansasin osavaltion puolelle.                                                                                                                                                                                                 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Tosin Route 66 kulkee siellä vain 13 mailia, joten pian olimmekin taas uudessa osavaltiossa, Oklahomassa.Oman haasteensa pysyä Route 66:llä Oklahoman osavaltiossa teki reittimerkkien puuttuminen tienvarsilta. Jostain syystä juuri täältä niitä on varastettu eniten lähinnä matkamuistoiksi turistien toimesta...Nyt siis navigaattori tuli enemmän kuin tarpeeseen.

Route 66:n varrella oleva asutus on selkeästi nähnyt parhaimmat päivänsä 60 - 70 -lukujen taitteessa, jolloin sen varrella olevissa kaupungeissa ja kylissä oli paljon liike- sekä tehdastoimintaa. Uusien valtateiden valmistuttua ja tehtaiden siirryttyä muualle myös liiketoiminta on pikkuhiljaa alueilla hiipunut. Oli surullista nähdä etenkin pienemmissä kylissä ränsistyneitä ja autioita taloja sekä tyhjillään olevia liikekiinteistöjä .

Onneksi seasta löytyy vielä motelleja, kahviloita ja kauppoja, jotka ovat säilyneet elossa näihin päiviin asti. Hyvänä esimerkkinä oli Commercen kylässä viehättävä hampurilaiskahvila nimeltään Dairy King.


Sanotaan, että sen historia on paksumpi kuin heidän myymänsä suklaapirtelö, jota ei voi edes pillillä imeä. Dairy King perustettiin jo vuonna 1927 eikä ulkoasua ole juurikaan niistä päivistä muutettu. Nykyinen omistajapari osti paikan 1980 –luvulla. Heidän huomatessaan turistien kiinnostuksen Dairy Kingiä kohtaan Route 66:n myötä, he päättivät alkaa pitämään vieraskirjaa. Kirjaan ovat tallentunet nimet ympäri maapalloa ja nyt siellä on muutama nimi lisää pohjois-suomestakin ;).Dairy Kingin omat Route 66 –pikkuleivät ovat myös saavuttaneet niinkin suuren suosion, että turistit ovat pyytäneet niitä lähettämään jopa Australiaan asti! Ei mikään ihme että paikka on Commercen kylän oma jalokivi, vaikka ko. kylä on maailmalla paremmin tunnettu baseball komeetastaan, Mickey Mantlestä. Täälläpäin liikkuville turisteille Dairy King on kyllä ehdottomasti pysähtymisen arvoinen paikka ja taatusti täyttää uteliaisuuden Commercen kylästä. 


Dairy Kingiä vastapäätä oli "huoltoasema", joka on alunalkaenkin rakennettu vain turisteille nähtävyydeksi.


Kohta täytyy lähteä paperi ja värityskirja ostoksille, sillä meidän esikoidemme on sen verran ahkerasti piirtänyt automatkojen aikana :). 


Nyt kohti uusia maisemia, joista pian kuulette lisää.

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti