tiistai 4. helmikuuta 2014

Neverending winter

Sunnuntaiaamuna heräsimme kirpeään pakkkaskeliin. Pakkasta oli vain yksi aste, mutta kirpeäksi kelin teki jälleen tuuli. Edessä oli tälle päivälle vain yksi suurempi nähtävyys, joka sijaitsi Catoosan kylässä. Tämä nähtävyys on Route 66:n yksi kuvatuimmista kohteista. Kyseessä oli suuri sininen valas patsas, joka köllötteli tien vieressä olevassa lammessa. Alue oli somistettu teeman mukaisesti ja voi vain kuvitella, kuinka siellä on kesäkeleillä mukava lasten temmeltää aikuisten laittaessa eväät esille ja grillaillessa vaikkapa makkaraa. Tällä kelillä me vain nappasimme äkkiä kuvat ja painuimme takaisin lämpimään asuntoautoon.

Valaan lähettyviltä tien toiselta puolelta kuvasin vanhan Trading postin. Siellä on  entisaikoina käyty niin sanottua oravannahkavaihtokauppaa eli vaihdettu esim. ruokaa keskenään.Ihmettelimme tässä vaiheessa sään nopeaa kylmenemistä, sillä Chicagosta lähdettäessä keli oli koko ajan lämmennyt. Syy kylmään keliin selvisi pian. Taivaalta nimittäin alkoi leijailla pieniä lumihiutaleita. Tuli takatalvi!
Mieheni isä ajoi koko päivän asuntoautoa kieli keskellä suuta lumisateen vain sanketessa ja pyyhkijöiden vispatessa yhä lujempaa ja lujempaa. Uskon, että pieniä teitä ajettaessa meillä oli helpompaa taittaa kilometrejä asuntoautolla, sillä moottoritiellä kolarin vaara olisi varmasti ollut tuplasti isompi. Huomasihan sen paikallisista kuinka lumentulo sai heidät ja kaiken muun ihan sekaisin.
Matkan varrella nähtiin risteyksessä yksi nokkakolari, muutama auto ojassa ja autoja poikittain keskellä teitä.
Me taitoimme matkaa hiljalleen tavoitteena päästä mahdollisimman kauas tästä lumisateesta. Emme voineet pysähtyä, koska kaasumme oli jälleen vähissä ja meidän oli päästävä leirintäalueelle täyttämään propeiinitankit.  Lähellä Oklahoman kaupunkia olikin meidän suosima Koa Camping leirintäaulue, jonne jäimme yöksi. Säätiedotuksissa luvattiin lumimyrskyä ja kylmää säätä tuleville päiville, joten hieman jännittää, että pysytään tien päällä. Toivotaan turvallista matkaa!

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti