sunnuntai 17. elokuuta 2014

Olohuoneen korkean tilan verhot

Siinä ne sitten vihdoin ja viimein ovat, nimittäin olohuoneen verhot. Kyllähän niiden hankintaa pohdittiin ja pohdittiin...suunnilleen se viisi vuotta, mitä tässä kodissa ollaan ehditty asua. Ensin verhojen hankintaa siirsi budjettipuoli...sillä korkeutta ko. tilassa on viitisen metriä. Ja useampi viiden metrin mittainen verho maksaa jo jonkun verran...Toisena verhojen hankintaa odotutti verhokiskon ja epäsuoran valaistuksen asentaminen. Se saatiin aikaiseksi viime vuoden toukokuussa ja sen jälkeen pohdinnan alla on ollutkin itse kankaan valinta.

Toisaalta hyvä näin, ettemme alussa päässeet tekemään hätiköityjä valintoja, sillä olen varma että olisin tuolloin valinnut meille valkoiset läpikuultavat paneeliverhot...ja nehän nykyisin verhomaailmassa alkavat olla aika "out".

Kankaan valinnan vaikeudesta kirjoitinkin aikaisemmin postauksessa olohuoneen-korkea-tila-verhosuunnittelua. Marimekon printeistä viehättyneenä ja muutenkin aika Marimekkoon höyrähtäneenä ei ole ihme, että halusin meille Marimekon verhot. Musta-valkoinen on turvallinen väri sisustuksessa, joten niistä lähdin vaihtoehtoja kartuttamaan. Kaikki nuo loppusuoralle kelpuuttamani neljä kangasvaihtoehtoa ovat yhtä ihania ja tuo Kaivo-kangas meiltä löytyykin tällä hetkellä tyttöjen huoneesta. Olen tuon Kaivo-kankaan ostanut aikoinani ensimmäiseen omaan asuntoon muuttaessa alkoviin verhoksi ja siitä lähtien se on kulkenut matkassani lähes viisitoista vuotta toimien niin alkovin -sivuverhona, ikkunaverhona ja jopa pöytäliinana :).

Olohuoneen korkeantilan pääkankaaksi valitsimme lopulta Marimekon Tuuli -kankaan, jonka ostimme Tornion Marimekon myymälästä. Tuota kangasta myydään noin metrin paloissa, joten jouduimme ottamaan käänteiden vuoksi hieman extraa ja näin ollen loppukankaasta saimme myös keittiön ikkunaan kapan :). Verhojen ompelu tapahtui myös Torniossa Kangaskukkula nimisessä liikkeessä ja sieltä valitsimme pääkankaalle kaksi valkoista sivuverhoa. Heiltä löytyi täydellinen valkoinen sävy, joka sopi Marimekon Tuuli-kankaaseen kuin nappi silmään ja hintakaan ei ollut päätähuimaava. Muutoinkin tuolta Kangaskukkulasta löytyi kankaita moneen lähtöön. Ihan pakko siis tässä syksyn päälle tehdä sinne uusi visiitti, sillä verhon tarvetta löytyy vielä muun muassa yläkerran makuuhuoneista :).Jokaiseen verhoon on ommeltu rypytysnauha yläosaan ja verhoja saa täten kivasti itsekin muotoiltua joka enemmän tai vähemmän "laineille". Painoja näille kankaille ei tarvinut laittaa, koska ne ovat itsessään jo hyvin laskeutuvat ja ryhdikkäät.Kuten kuvista näkyy, ei meillä voi tällä hetkellä pöydillä pitää lainkaan mitään kynttilöitä tms, koska nuorimmaisemme on siinä iässä, että kaikki mikä on käden ulottuvilla saattaa "tarttua käteen";) Ehkäpä jouluna saattaa olla jo toinen tilanne, kun ikää alkaa olla vähän enemmän...

Meidän säädettävät seinävalot jäivät nyt osittain verhojen taakse, mutta koska niihin on vaihdettu led-valot, voimme pitää niitä silti päällä verhojen takanakin ja ne tuovat sieltä kivasti tunnelmavalaistusta. Aikaisemmin noissa seinävalaisimissa oli halogeenilamput ja ne kuumenivat niin tulikuumiksi, ettei niihin olisi kädellä pystynyt koskemaan, saati sitten verhoa eteen laittamaan. Voisin ehkä muutenkin kirjoittaa joku kerta enemmän kokemuksia noista led-valaisimista, koska meillä on siirrytty käyttämään pääsääntöisesti vain niitä. Nykyisinhän niissä ei ole saatavilla ainoastaan sitä sinistä valoa, vaan esimerkiksi meidän led-lampuista värisävynä on päivänvalon väri.

Nyt saimme siis uudet verhot sekä keittiöön (kappa Marimekon kankaasta sekä kaksi valkoista sivuverhoa isompaan ikkunaan) sekä korkeaan tilaan nämä kuvassa näkyvät kolme verhoa. Mietimme ensin kolmea valkoista sivuverhoa korkeaan tilaan, mutta jätimme tuon toisen puolen nurkan vielä ilman verhoa...eikä se silti näytä tasapainottomalta.

Sisällä on nyt tapahtunut lyhyen ajan sisällä huomattavia muutoksia (uudistettu lastenhuone sekä nyt nämä verhot). Seuraavaksi ostoslistalla onkin sitten pihatarvikkeita...muurinkiveä, laattaa ja sen sellaista.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille :)!

-J-2 kommenttia:

 1. Hei!

  Kuinka pesette ikkunat? Ja kuinka saitte verhot tankoineen paikalleen? Ja kuinka vaihdatte lamppuja? Täällä pähkäilen uudessa samankaltaisessa kodissa näitä ongelmia.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, meillä oli aluksi sellaiset viiden metrin A-tikkaat, mutta pari vuotta sitten hankimme omat rakennustelineet. Niiden kokoamiseen menee kyllä tovi, mutta vakaammat ne ovat alla verrattuna A-tikkaisiin...Verhot saadaan kyllä paikalleen ja pois ilman telineitäkin, koska meidän portaista ylätasolta ylettyy verhokiskoon. Verholistan takana olevat lamput sekä ylempien ikkunoiden pesu vaativatkin sitten kaveriksi juuri nuo telineet. Päädyttiin ostamaan ne, koska niistä on muutenkin hyötyä kaksikerroksisessä talossa esim. pihalla taloa maalatessa tms. Niitä voi myös helposti vuokrata, jos ei itselleen niitä halua hankkia...Onneksi tuonne yläilmoihin ei ihan joka kuukausi tarvitse kiikkua....meillä yleensä kerran vuodessa minä pesen nuo yläikkunat :).

   Poista