sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Kauniista maisemista rikollisten luolaan

Torstaina heräsimme St Louisissa Missourin osavaltiossa paikallista aikaa aamu puoli viideltä. Aikaero Suomeen painaa siis edelleen. Päivän ensimmäinen nähtävyys sijaitsi samaisessa kaupungissa, jonne tosin selvisimme vasta aamu kymmeneksi keskustan useiden tietöiden vaikeuttaessa ajamistamme isolla asuntoautolla kaupungin laidalta toiselle. Osuipa kohdallemme matkan varrella paikallinen mielenosoituskin!Nähtävyys, jota lähdimme katsomaan hyisessä ja jäätävän tuulisessa St Louisissa on nimeltään Gateway Arch. Voisipa jopa puhua suomalaisesta desingista, sillä sen on suunnitellut suomalainen Eero Saarinen  1960 -luvun taitteessa. Teräsrunkoinen, maanosan korkein monumentti on todellakin näkemisen ja kokemisen arvoinen.

210 m korkeuteen pääsee sisäänrakennetulla hissillä ja ylhäältä avartuvat näkymät joka puolelle kaupunkia. Tuulisella säällä koko monumentti heiluu, joten se oli kieltämättä aika pelottava tunne näköalatasanteelle hissistä noustessa.St Louisista matkamme jatkui Stantonin kylään, josta löytyy etenkin Tex Willer -faneille mieluinen nähtävyys nimeltään Meramec Caverns. Aikoinaan se oli Jesse Jamesin ja hänen rikolliskoplansa piilopaikka. Nykyisin siellä järjestetään muun muassa opastettuja kierroksia luolien ihmeelliseen maailmaan. Onpa siellä kuvattu aikoinaan muutama elokuva ja sarjakin. Esimerkiksi kaksi Lassien jaksoa on kuvattu ko.paikassa.
Lisäksi sieltä löytyy todella hienoja  ja näyttäviä tippukiviloulia.

Tippukivistä ajan saatossa muodostunut eläimen näköinen patsas on hyvin harvinaislaatuinen. Näitä nimittäin löytyy maailmasta vain muutama. 
Kahden ison nähtävyyden jälkeen löysimme pitkän etsinnän tuloksena paikan, jossa täyttää automme kaasupullo. Ei tarvinnut enään sisällä tutista kylmästä, vaikka ulkona viileää edelleen onkin.  Jäimme yöksi Cuban kylään bensa-aseman pihalle tällä kertaa.

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti