perjantai 14. maaliskuuta 2014

Hey Houston we have had a problem here - loput Houstonista

Loppuaika Houstonissa kului verkkaisasti. Meillä kävi kyllä onni, että satuimme saamaan paikan hyvältä leirintäalueelta nimeltään Advanced RV Resort. Aluksi Houstoniin saavuttaessa RV paikan saaminen tuntui olevan kiven alla, sillä täällä oli meneillään yhtä aikaa kouluista spring break kuin myös useita viikkoja kestävä Rodeo -tapahtuma. Soitimme eri leirintäalueita läpi ja tästä paikasta saimme ensin paikan vain yhdeksi yöksi. Päätimme silloin ottaa ainakin sen yhden yön ja hyvä niin, sillä paikan päälle päästyämme meille selvisi, että joku oli juuri peruuttanut tulonsa. Näin ollen meille vapautui pidemmäksi aikaa paikka :). Ohessa linkki tämän leirintäalueen kotisivuille, joista saa esim. kuvagalleriaa katsomalla kattavan kuvan tästä monia palkintojakin niittäneestä leirintäalueesta.

http://www.advancedrvpark.com/index.php

Tämä hyvin kodinomainen leirintäalue olikin todellisuudessa monen vanhemman ja nuoremman amerikkalaisen perheen tai pariskunnan koti ympäri vuoden. Viereisessä asuntoautossamme asui muun muassa nelihenkinen perhe, johon kuului äiti, isä, 3 -vuotias poika ja vain viikon ikäinen poikavauva.

Alueella asui myös ihastuttava vanhempi pariskunta, joka kohteli meitä kuin me olisimme olleeet heidän kotonaan kylässä. Sunnuntaina esimerkiksi meidän perheen ollessa lasten museossa ja mummon ja papan jäädessä altaalle, tämä pariskunta oli kantanut heille ruokaa (lämpimiä voileipiä, hedelmiä, sipsejä ja juotavaa) sekä piti heille seuraa yhteisen kielen ollessa pääosiltaan elekieli :). Tämän samaisen pariskunnan rouva ihastui  myös meidän esikoistyttäreemme, niin että halusi aina tilanteen tullen leikkiä hänen kanssaan ym.

Myös monen muun asukkaan kanssa vaihdettiin kuulumisia ja mieheni kävi lukuisia keskusteluja suomi vs. amerikka. Yllättävintä keskusteluissa on ollut paikallisten vankka sitoutuminen uskontoonsa. Ikään ja sukupuoleen katsomatta lähes kaikki puhuvat uskonnosta. Sunnuntaisin käydään kirkossa ja uskonto kuuluu isona asiana jokaiseen arkipäivään. Uskonnon ohella politiikka oli amerikkalaisten mieluinen puheenaihe.Kiitos Judith ja Donald ystävällisyydestänne. Oli ilo tutustua teihin :)!
Thank you Judith and Donald for your kindness.  It was pleasure to meet you :)!

Tähän viikkoon mahtui maanantaisen Kemahin huvipuistovierailun lisäksi vielä toistamiseen vähän rantamaisemaa. Tosin nyt reilun tunnin ajomatkan päässä Houstonista paikassa nimeltään Galveston. Tiistai päivä kului siis näissä saarimaisemissa.


Tälle meksikonlahdella sijaitsevalle saarelle myös Columbus aikoinaan rantautui ja kaupungista löytyikin hänen muistokseen nimetty katu. Kaupungin 1800 -luvun lopun hienot rakennukset ovat myös alueen yksi nähtävyys. Valitettavasti niistä osa tuhoutui 1900 -luvulla hurrikaanin iskiessä saareen. Tuhojen ohella se myös tappoi arviolta 6000-8000 ihmishenkeä.
.


Viimeinen täysi päivä Houstonissa pyhitettiin kaikkien kehumalle Space Centerille. Emme olisi ikinä uskoneet, että pääsemme näin lähelle NASA:n toimintaa ja että esimerkiksi näemme avaruusaluksen täydessä koossaan käden ulottuvilla. 


Houston on nyt sitten koettu monelta eri kantilta ja on aika jatkaa taas matkaa eteenpäin. Pian lisää kuulumisia :)!

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti