keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Dallas tänään ja 50 vuotta sitten

Maanantai iltapäivä kului tosiaan Dallasin keskustassa, kuten jo aiemmassa postauksessa vähän vihjailinkin. Menimme nimittäin katsomaan keskustassa Dealey Plazalla sijaitsevaa The Sixth Floor museumia. Tämä kyseinen museo sijaitsee vanhassa 20 -luvun tavaratalossa, joka aiemmin tunnettiin texasin koulukirjavarastona. Nykyisin kyseisen rakennuksen kuudennesta kerroksesta löytyy John F. Kennedyn elämää ja kuolemaa käsittelevä näyttely. Tuo samainen kerros on se traaginen murhapaikka, josta Lee Harwey Oswald ampui 22.11.1963 noin klo12.30 USA:n silloisen presidentin J. F. Kennedyn.Museon kuudennessa kerroksessa ei saanut valokuvata, joten seuraavat kaksi kuvaa ovat kopioitu museon kotisivuilta.

 Teimme mieleenpainuvan kierroksen museon kuudennessa kerroksessa, jossa kerrottiin John F. Kennedyn elämästä, menestyksekkäästä poliittisesta urasta, sekä hänen kuolemastaan. Oliko kyseessä salaliittoteoria vai sattuma...sitä tuskin koskaan saadaan täysin selville ja asiaa on pohdittukin jälleen myös suomalaisessa mediassa loppuvuodesta, kun Kennedyn murhasta tuli kuluneeksi 50 vuotta. 

Ohessa videopätkä iltasanomien www-sivuilta, jossa heidän yksi toimittaja ajaa viime syksynä tämän kohtalokkaan reitin Dallasissa lentokentältä keskustaan. 


Tässä toisessa videossa samainen toimittaja on vierailulla kuudennen kerroksen museossa.


Mekin kävimme tottakai museokierroksen jälkeen katsastamassa myös ulkona ko.alueen.Tämän nähtävyyden jälkeen heitimme hyvästit Dallasille ja lähdimme ajamaan kohti Houstonia. Perille pääsimme tiistai-iltana. Keli oli taas mitä mielenkiintoisin.

Houstonissa meillä on varattu leirintäaluepaikka lauantai aamupäivään saakka ja siitä eteenpäin suunnitelmat ovat vielä avoinna. Säätiedotus on luvannut selkeää ja aurinkoista säätä vasta loppuviikolle, joten vähän syksyisissä keleissä mennään tämä viikko. 

-J-

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11902471/?claim=w9yvhxdmvep">Follow my blog with Bloglovin</a>
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti