torstai 12. toukokuuta 2016

Sadan tornin kaupunki

Matkamme on jatkunut Saksasta Tsekkien puolelle. 300 ajokilometriä Berliinistä Prahaan kului suht joutuisasti tyttöjen nukkuessa päiväunia autossa...Useampi tunti aamupäivästä Berliinin eläinpuistossa oli sopivasti uuvuttanut heidät ennen ajomatkaa :).

Halusimme varata kaksi kokonaista päivää Prahalle, jotta ehtisimme nähdä tätä kaunista, vanhojen rakennusten peittämää kaupunkia kunnolla. Ei tätä todellakaan turhaan kutsuta "sadan tornin kaupungiksi" tai "kultaiseksi kaupungiksi".

Eilen vietimme päivän Prahan vanhassa keskustassa ja Prahan linnnan alueella.Sää oli täällä vähän kylmempi kuin Berliinissä, mutta edelleen yli 15 lämpöasteen :).


Prahan historiallinen vanha kaupunki on selkeästi turistien suosiossa ja se itse asiassa kuuluu myös Unescon maailmanperintöluetteloon. Turisteja oli jo nyt paljon liikkeellä, vaikkei kunnon lomasesonki ole edes päällä... Voin vain kuvitella, mitä ihmismäärät ovat sitten kunnon sesonkiaikaan ;).


Historiallisten rakennusten lisäksi kaupunki on täynnä monenlaista puuta, viherkasvia ja istutusta.


Kuvia tallentui kameraan valtava määrä...:) Tässä pieni vilkaisu meidän ensimmäisestä Praha-päivästä. Teen vielä myöhemmin toisen postauksen tästä päivästä :). Kuullaan pian!

-J-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti