tiistai 17. toukokuuta 2016

Leirintäalueelta toiselle -reissu etenee

Hellurei täältä reissun päältä :)! Matkamme on edennyt Prahan jälkeen Wieniin ja sieltä Kroatian pääkaupunkiin Zagreb:iin. Tällä hetkellä matkaamme parastaaikaa kohti Budabestia. 

Itävallassa piipahtaminen jäi meillä yhden yön mittaiseksi visiitiksi. Useampi meidän seurueestamme oli käynyt siellä jo aiemminkin ja toiseksi keli oli tosi sateinen, eikä sitä kautta houkutellut edes kiertelemään ympäristössä kauemmin...Ehdimme kuitenkin keskustassa pyörähtämään ja minullekin jäi jonkunlainen kuva tästä kuuluisasta kaupungista.


Kroatian Zagreb:ssä sen sijaan vietimme kolme yötä ja leirintäalue, jossa jossa majoituimme oli poikkeuksellisen siisti ja monipuolinen. Alue tarjosi erilaisia wellness- hoitoja suolahuoneesta hierontoihin ja poreammeisiin, ison leikkipuiston lapsille, ratsastusta, kajakkivuokrausta jne...Ja hintataso oli todella matala!

Tytöt pääsivät täällä ensimmäistä kertaa hevosen selkään :)! Olimme molemmat mieheni kanssa aluksi hieman epäileväisiä siitä, uskaltaisivatko tytöt nousta hevosen selkään...mutta niin meidän kuin monen muunkin yllätykseksemme molemmat sinne kapusivat ilman turhia jännityksiä. Nuorimmaisemme ei edes suostunut että mieheni olisi pitänyt hänestä kiinni (esim jalasta), vaan ilmoitti hyvin napakasti "isi irti!" eli että haluaa "ratsastaa" kuin isommatkin tytöt ;). Melkoisen sinnikkö ja lujaluonteinen tapaus tämä meidän nuorempi neiti ;). Ja toisinaan myös hieman liian uhkarohkeakin...Hevosen selässä ollessaan hän nimittäin piteli välillä vain toisella kädellä satulasta kiinni ja toisella kädellä silitteli hevosta...:). 

Täytyy varmaan kotosallakin jossain vaiheessa lähteä käyttämään tytskyjä hevosten luona...Ainakin iso kiinnostus heillä niitä kohtaan tuntuu olevan :). 

Zagreb:in keskustaan pääsimme näppärästi junalla, joka lähti vartin kävelymätkan päästä leirintäalueelta. Vaikka itse juna oli uudehko, oli rautatieasemat ja niiden ympäristö aika ränsistyneessä kunnossa. Tuli hieman Venäjä mieleen...Itse keskustassa oli kuitenkin vanhojen hienojen rakennusten lisäksi myös uusia moderneja rakennuksia, mutta työnsarkaa alueen kunnostamiseksi riittää pitkälle tulevaisuuteen. Lomamme on edennyt yli puolen välin, mutta onneksi on vielä kymmenisen lomapäivää jäljellä :). Paljon on jo nähty ja paljon mielenkiintoisia paikkoja on vielä edessä, kuten Budabest! Siellä tulemme viettämään useamman yön ja odotukset ovat suuret tuota maata ja kaupunkia kohtaan :). 

Tytöt ovat jaksaneet hienosti reissussa ja iso syy on varmasti sillä, etteivät ajomatkat ole olleet liian pitkiä yhdellä kertaa :). Heillä on omat lelunsa täällä mukana ja muun muassa pyörillä ja potkulaudoilla on ajeltu ees sun taas jokaisella leirintäalueella. Esikoisemmekin oppi vihdoin ja viimein polkemaan ilman apurattaita, joten hänhän pyöräilisi nyt jokaisen mahdollisuuden tullen :).

Loppuviikoksi on lupailtu taas lämpenevää, ei lainkaan huono asia ;). Mukavaa viikkoa :)!

-J-

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti