tiistai 24. toukokuuta 2016

Ihastuttava Budapest!

Viime viikon loppu kului Budapestissa. Odotin tätä kohdetta reissultamme eniten, eikä todellakaan tarvinut pettyä! Budapest on kyllä tähän astisista vierailemistani Euroopan kaupungeista minulle ihan ykkönen <3. Tämä klassikoksikin kutsuttu matkalukohde viehätti minua eniten sen monipuolisuudellaan...siellä todellakin tuntui olevan kaikille kaikkea :). Kaupunki oli todella ihastuttavan kaunis, siisti sekä samaan aikaan niin historiallinen kuin modernikin.
Ensimmäistä kertaa ostimme liput niin sanottuun "hop on hop off" -bussiin ja tämä osottautui järkeväksi, jotta ehdimme nähdä laajalti tätä kaunista kaupunkia. 

Budan valloittava linna tarjoaa ihan mielettömän hienon näkalan Tonavan molemmin puolin eli sieltä hahmottaa sekä Budan että Pestin puolen hyvin :). Itsessäänkin tuo linna on upea ilmestys, etenkin pimeään aikaan, kun se on täysin valaistu :)!

Pienten lasten kanssa kun reissaa, etenkin kaupunkikohteissa, on "tahdin" oltava suhteellisen reipas...eli paikalleen ei voi jäädä liian pitkäksi aikaa ellei sitten kyse ole puistosta, leikkialueesta tai leirintäalueesta...;).

Budapestiin jäi paljon sellaista, jota haluan vielä nähdä ja kokea  uudelleen. Puhuinkin miehelleni, että sinne voisi joskus tehdä vaikka kahdestaan pienen kaupunkiloman :). Ja vielä, kun tässä Unkarin pääkaupungissa hintataso on useimpia Euroopan pääkaupunkeja paljon huokeampi...siellä voi syödä, juoda, shoppailla ja nauttia koko rahan edestä ;).


Mukavaa alkanutta viikkoa sinne kotosuomeen :)!

-J-

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti