maanantai 9. toukokuuta 2016

Berliinissä

Perjantai-iltana saavuimme myöhään ensimmäiseen kohteeseemme eli Berliiniin. Kolmeen päivään ei ole kertynyt laisinkaan ajokilometrejä, mutta askeleita on tullut otettua niidenkin edestä ;). Julkiset kuten S- ja U-Bahn, raitiovaunut sekä linja-autot kulkevat täällä tiheään ja niillä on näppärä liikkua paikasta toiseen. Leirintäalueemme ei ole niinkään hulppeimmasta päästä, mutta sijainnillisesti ihan loistavalla paikalla lähellä keskustaa :).


Joka päivä keskustaan on lähdetty heti aamusta ja leirintäalueelle on palattu vasta iltapäivästä. Lähinnä on keskitytty ympäristöön ja paikallisiin nähtävyyksiin.

Säät ovat olleet mitä parhaimmat tähän vuodenaikaan nähden. Joka päivä aurinko on paistanut lähes selkeältä taivaalta ja mittari on kivunnut reippaasti yli kahdenkymmenen lämpöasteen. Jonkun verran täällä on kuitenkin tuullut, joten sää ei ainakaan liian tukalaksi ole käynyt :)

Lasten kanssa liikuskelut keskustassa ovat sujuneet yllättävän hyvin. Molemmat ovat jossain vaiheessa nukkuneet rattaissa päiväunet, joten hyvin ovat jaksaneet sen jälkeen loppupäivänkin.

Berliinin historian tuntien, en odottanut kaupungin näyttävän kovin spektaakkelimaiselta, mutta historiaa uskoin täällä näkeväni paljon. Mahtavaa, että muun muassa Berliinin muuria on haluttu säilyttää edes paikoitellen ja kävimmekin katsomassa sitä kahdessa eri kaupunginosassa. Kaupungin epäsiisteys oli ehkä ainoa asia, joka pisti silmääni turhan useassa paikassa. Roskia ja lasinsiruja oli tasaiseen tahtiin pitkin kaupunkia ja siksi esimerkiksi puistoissa sai tarkkaan katsoa mihin kohtaan jalalla astuu...

Berliinin muurista tuli otettua useita kuvia...Onhan se omanlaisensa näky taidemaalauksineen ja grafiitteineen.
Huomenna matka jatkuu kohti Prahaa, mutta sitä ennen käymme täällä Berliinissä eläintarhassa, joka on kuuleman kokoluokaltaan yksi maailman suurimmista.

Ja loma jatkuu <3


-J-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti