torstai 12. toukokuuta 2016

Kiivetään kukkulalle -toinen päivä Prahassa

Tänään oli meidän toinen "Praha-päivämme" ja suuntasimme jälleen kerran kaupungin keskustaan. Tälläkin kertaa olimme majoittuneena vain 3 km päässä keskustasta sijaitsevalle leirintäalueelle, josta pääsi näppärästi muun muassa keskustaan joko bussilla, raitiovaunulla tai metrolla.Otimme suunnaksi Petrinin kukkulan, joka sijaitsee ihan kivenhetion päässä vanhasta kaupungista...Tämä kyseinen kukkula on alueen korkein ja sinne pääsee joko köysirataa apuna käyttäen tai kävellen. Me valitsimme viimeisen vaihtoehdon ja yllättävän hyvin ylös asti pääsi vaunujen kanssa...ihan muutamat rappuset jouduimme kantamaan vaunut. Asfaltoitu tie kiemurteli puiden ja pensaiden seassa kukkulan päälle. Ylhäällä, niin sanottuna pisteenä I:n päälle, kohosi vielä vanha tv-torni, josta halutessaan saattoi nähdä vielä kattavamman kuvan ympäröivästä alueesta :).En yhtään ihmettele, että kyseinen paikka on alueen asukkaiden suosiossa niin puistoilu, lenkkeily kuin seurustelualueenakin :). Tuota maisemaa katsellessa tuntui, kuin taulua olisi katsonut :)!


Praha yllätti kyllä positiivisesti :)!! Ainoastaan miinuspuolena tuntuu olevan asiakaspalvelun heikko taso...lieko sitten osa heidän kulttuuriaan, ettei hymyä tai kiitosta juuri irtoa palvelun yhteydessä...Sekä lisäksi käteisen käyttö pääasiallisena maksuvälineenä. Vaikka täällä pystyy maksamaan myös euroilla, niin ei ole itsestään selvyys, että normaali visapankkikortti toimii täällä. Eli tänne matkustettaessa kannattaa varautua käteisellä ;)!


Huomenna sitten päästään ensimmäistä kertaa reissussa shoppailemaan...suuntaamme Tsekkien ja Itävallan rajalla sijaitseville Outlet-myymälöille ;). Nyt nukkumaan!

-J-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti