sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Kurkistus neljä vuotiaan vaatekaappiin

Tänään ulkoiltiin aamulla oikein urakalla, kun kävimme ystäväperheen kanssa laskemassa mäkeä sekä paistamassa makkaraa. Tuon jälkeen jatkoimme vielä heidän luokseen kahvittelemaan ja pitkästä aikaa kun tapaa, niin aika kuluu luonnollisesti nopeaa ja pian mekin huomasimme kahvitteluhetken venyneen usean tunnin mittaiseksi :).

Kotiin palattuamme minä aloitin sen mikä minua on odottanut jo useamman päivän ajan eli reissuun pakkaaminen. Päätin aloittaa sen tyttöjen vaatteista, koska en ollut täysin varma mitä kaikkea kesävaatetta heille olikaan varastossa. 

Esikoisemme ei mitään älytöntä kasvupyrähdystä ole viime kesästä ottanut, joten osa viime kesän vaatteista menee varmasti vielä tuolla reissussa. Ensi kesäksi täytyy kyllä sitten päivittää vaatepuolta jo uusiksi. Nuorimmaisellemme puolestaan kaivoin esiin esikoisemme vanhoja vaatteita ja hän näyttää nyt selkeästi olevan siirtymässä nykyisestä vaatekoosta seuraavaan. 

Samalla kun kävin heidän vaatekaappejaan varaston lisäksi läpi, minulle nousi mieleen ajatus kuvata hieman esikoisemme sisävaatetyyliä tähän vuodenaikaan. Ei muuta kuin kamera esiin ja muutama asukuva tuli sinne tallennettua.

Kuvan asukokonaisuus H&M
 Esikoisemme täytti viime vuoden marraskuun lopulla neljä vuotta ja hanen pituuskasvunsa menee keskiarvoa alemmalla tasolla. Yllättävää oli kuulla, että hänen pituusennusteensa on tällä hetkellä viisi senttiä alle minun pituuden. Tosin kyllähän nuo ovat vain suuntaa antavia ja lopputulos saattaa olla ihan muuta. "Koripallon" pelaajaa meidän tytöstä tuskin on kuitenkaan tulossa. 

Ensimmäiseen kuvaan valitsin tällä hetkellä yhden hänen suosikkiasuistaan eli H&M:n pandakuosiset leggarit sekä vastaavan teeman trikoopaidan. Tähän asuun on kylmemmillä keleillä yhdistetty vielä tuollainen pehmeä tekoturkisliivi, joka tuo asuun myös kivasti kerroksellisuutta.

Kuvan asu Lager 157
 
Toiseksi kuvattavaksi asuksi valitsin joulupukilta saadun ruotsalaisen Lager 157 asun. Tämä on tällä hetkellä minun oma suosikkini. Pidän valtavasti paidan leikkauksesta, jossa takakappale on selkeästi etukappaletta pidempi. Hiat ovat kapeat,mutta malli on muuten vähän "lepakkomainen". Legginseissä on lahkeissä yksityiskohtana vetoketjut. Tälläisia persoonallisia leikkauksia kaipaisi lisää suomenkin lastenvaatevalikoimiin :).

Kuvan asu H&M

Tämän kuvan talvisen neuleen hankintaa mietin pitkään, koska materiaalina on pääsääntöisesti akryyli. Lasten vaatteissa tuo materiaali on tosin nyt käytön myötä osoittautunut ihan ok:ksi, kunhan vain muistaa pestessä käyttää huuhteluainetta. Neule on näin ollen pysynyt pehmeänä ja nukkaakaan ei pahemmin ole. Neuleeseen löytyi saman sarjan ihanat sukkikset ja näiden kaveriksi lyhyt farkkuhame (joka menee näppärästi kesakelelläkin muissa asukokonaisuuksissa).

Kuvan asu H&M
Tämä yläpuolella oleva neule on viimeisimpiä ostoksia ja en voinut olla ostamatta tätä molemmille tytöille. Nuo pienet värikkäät pupuset olivat niin suloisia. Kylmiä kelejä kuitenkin piisaa vielä useamman kuukauden täällä meidän leveysasteilla, joten neuleet kotiutuivat meille. Neuleen kanssa käy kivasti vaikkapa juuri farkkuleggarit.

Yläosa Me&I, alaosa H&M
Tässä kuvassa puolestaan on hintansa monin kerroin haukkunut Me&I:n perhostunika. Olen ostanut sen esikoisellemme jo lähes kaksi vuotta sitten (!),mutta aluksi se menikin enemmän mekkona ja nyt myöhemmin puserona. Tuo perhonen tulee paidan selkäosaan ja etuosassa on vetoketju (arvaatteko montako kertaa mieheni on alkanut pukemaan tuota paitaa juuri toisin päiin...;)) Alaosana on tällä kertaa H&M:n All for Children malliston villahousut, joissa on kiva metalitehoste polvien kohdalla. Malliltaan ne ovat aika samantyyliset Me&I:n yogapantsien kanssa, joita myös ko.paidan kanssa on käytetty.

Neule ja paitapusero KappAhl, housut Mayoral

Tämän asukokonaisuuden paidat neitimme sai minun kummitädiltäni joulun tienoilla, mutta miten kivasti ne käyvät myös näin keväämmällekin, kun vain alaosaan vaihtaa hieman vaaleampaa väriä (alunperin tätä asua käytettiin punaisen skottiruutuhameen kanssa..).

Kuvan asu H&M
Näitä paitoja (eri printeillä varustettuina..) löytyy varmasti useammasta kodista ja nehän ovat lasten ikisuosikkeja. Meillä tykätään nyt näistä poni-, prinsessa sofia-, sekä frozen aiheisista printtipaidoista. Pestessä syytä muistaa nämä paidat ehdottomasti kääntää nurinpäin, jotta printti pysyy hyvänä. Kuivuriin ei kannata myöskään laittaa. Kuvan leggarit ovat hyvin housumaiset ja toimivatkin useamman yläosan kanssa.

Kuvan tunika KappAhl, alla oleva trikoopuseo ja sukkaousut  H&M
Kevättä kohti kun mennään, niin farkku selvästi lisääntyy pukeutumisessa. Tässä monikäyttöinen farkkumekko ja siihen yhdistettynä leopardikuvioiset sukkahousut. Myös nämä eläinkuosit jatkavast suosiotaan lasten pukeutumisessa. 

kuvan mekot Marimekko
Näitä vaatteita voisin ostaa, vaikka kaikki tarjolla olevat, mutta onneksi näiden ostoa hillitsee hinta. Eli kyllä tykkään erityisesti lasten Marimekon tuotteista ja etenkin nämä tyttöjen mekot ovat niin ihania <3.

Kuvan asukokonaisuus H&M
Mitäpäs se lasten vaatekaappi olisi ilman rooliasuja ja niiksi yhdisteltäviä vaatteita. Tässä yksi minnihiirityylinen esimerkki ja lisää prinsessa ja balleriinapukuja löytyy kaapista :). 

Tämmöisiä asuja meidän neitimme tällä hetkellä pukee päälleen. Toistaiseksi olemme selvinneet helpolla, sillä hän yleensä laittaa päälleen sen mitä ehdotan. Vaatteet meillä laitetaan päiväkotiaamuja varten jo illalla valmiiksi, jotta ne voi aamulla vain sujauttaa päälle eikä siinä vaiheessa tarvitse alkaa miettimään, mitä päälle puettaisiin. 

Olisi kiva kuulla ja nähdä myös muiden lasten vaatekaapin sisälle ;)

Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa ja hyvää alkavaa uutta viikkoa huomiselle. Osalla se alkoi hiihtoloma ja osa vielä jatkaa tovin sorvin ääressä...Loma,loma tule jo ;)

-J-

1 kommentti:

  1. Meillä neljävuotias ei käytä housuja ollenkaan, vain mekkoja ja hameita, leggareita ja sukkahousuja :D ja yläosana neuletakki, vain hätätapauksessa käy collegehuppari :D

    VastaaPoista