keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Huipulla tuulee

Maailman korkein rakennus; Burj Khalifa nähty ja koettu. Uskomatonta, miten nykyajan rakennustekniikalla pystytään aikaansaamaan tällaista! Kuudessa vuodessa pystyyn nousseen rakennuksen puolessa välissä sijaitsevalle tasanteelle (noin 450 metriin) pääsee minuutissa hissillä. Korvia hieman vihloi ylös ja alaspäin mentäessä, mutta itse näköalatasanteella oli varsin turvallista ja tasaista käveleskellä.


Jostain kumman syystä ylhäältä alas katsoessani en kuitenkaan kokenut wow -fiilistä. Aikoinaan Empire State Buildingin huipulta katsoessani näkymää yli New Yorkin tunne oli niin pysäyttävä samoin kuin monissa muissa suurkaupunkien näköalatorneissa, kuten Houstonissa tai Sydneyssä. Odotin jotain vastaavaa, mutta sellaista en kokenut...Ehkäpä se saattoi johtua siitä miten maiseman katsominen oli tehty...näkymä ei ollut tyyliin 360 astetta ja laajakuvaa oli hankala saada eteen.

Kyllä tuolla "tornissa" silti kannattaa mennä käymään, jos tänne asti matkustaa :).

Päivä rakentui aika pitkälti tuon nähtävyyden ympärille. Huomenna sama alue kutsuu meitä uudelleen. Olemme nimittäin menossa katsomaan edellisessä kuvassa näkyvää suihkulähdettä veden pinnan tasosta katsottuna :). Saas nähdä päihittääkö tämä puolestaan esimerkiksi Las Vegasin Bellagio -hotellin vastaavan suihkulähdeshown ;). Kuuleman pitäisi olla hienompi :)!

Ja nyt nukkumaan :)

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti