torstai 19. maaliskuuta 2015

Hyvästit tuhannen ja yhden yön maailmalle

Viimeistä iltaa vietellään täällä Dubain Al Barshassa. Mukava loma takana, mutta ihanaa on palata myös kotiin Suomeen :). Viimeiset päivät ollaan nautittu auringosta ja ihan vain otettu suht iisisti ilman sen kummoisempia tekemättä. Käytiin uudelleen seitsemän tähden hotellin vieressä sijaitsevalla julkisella rannalla sekä sen vieressä olevassa leikkipuistossa. Meidän nuorimmaisen mukaan "simpuroita" eli simpukoita löytyi taas lisää.
Tuolla samaisella rantareissulla eksyimme puoli vahingossa Madinat Soukkiin eli nykyaikaisempaan versioon basaarialueista. Täällä ei tarvinut tingata eikä myyjät tulleet kauppaamaan tavaraa. Rauhassa sai ympärilleen katsella ja ihastella tätä kauniisti rakennettua aluetta. Tosin kaupattavien tavaroiden hinnatkin olivat sitten sen mukaiset, että katseluasteelle jäätiin :).

Yleisesti ottaen voimme lämpimästi suositella Dubaita, jos haluaa matkakohteelta varmaa lämpöä, siisteyttä turvallisuutta. Nähtävyydet ovat täällä "suurella rahalla" rakennettuja ja kaikki ovat tehty periaatteella "suurinta, hienointa ja mahtipontisinta". Ruokaa täällä saa laidasta laitaan ja ravintoloissa syöminen on edellisempaa kuin kotimaassamme. Me tosin päädyimme turhankin usein tekemään ruuan itse (mummo loihti meille taas aterioitaan :) ) tai sitten söimme tavaratalojen food courteissa. Kaupasta ruuan ostaminen on suhteessa ulkona syömiseen kalliimpaa, mutta satuimme löytämään tästä läheltä Lulu hypermarketin, jonka hintataso on suomen markettien luokkaa. 

Shoppailuun täältä löytyy useita kauppoja sekä kauppakeskuksia. Aika lailla kaikki suurimmat brändit ovat täällä edustettuina. Hintataso taas tässä on lähtöjään kalliimpaa kuin suomessa (arviolta noin 20 prosenttia...vertasin esimerkiksi H&M:n ja Zaran tuotteiden hintoja meillä suomessa myytäviin vastaaviin tuotteisiin). Alennusmyynnit sen sijaan ovat täällä otollisinta aikaa shoppailulle. Kuuleman mukaan tuotteiden  hintoja alennetaan jopa 75 prosenttia...harmi vain että edellinen alesesonki oli tammi-helmikuun vaihteessa. Me ei siis hirveästi keskitytty shoppailuun tällä reissulla. Muutamat kengät tuli itselle ostettua sekä niitä alusvaatteita ja kosmetiikkaa VS:stä. Lisäksi esikoiselle löytyi muutamat kengät sekä muutama vaatekappale. Tähän ynnättynä vielä muutama matkamuisto ja siinäpäs ne meidän ostokset sitten olivatkin. Edullisimpia shoppailupaikkoja löytyy Dubain vanhemmasta kaupunginosasta; Burjumanin lähistöltä. 

Täällä rakennetaan ja rempataan todella paljon ja tuntuu, että minne ilmansuuntaan missä tahansa paikassa katsotkin, näet joko rakenteilla olevan rakennuksen tai jonkun paikan rempassa. Pari kertaa meille kävi niin, että olimme menossa johonkin tiettyyn kohteeseen ja paikalle päästyämme tajusimme sen olevan remontin vuoksi kiinni. Näin kävi esimerkiksi kun olimme menossa suositulle Jumeirachin Beach Parkille...Se oli käännetty ylösalaisin ja avataan uudelleen vuonna 2016! Väillä tämä rakentaminen jopa siis vähän häiritsikin, kun sitä oli joka paikassa...Tosin sitähän se teettää kun kaupunki kasvaa ja laajenee vauhdilla.

Pukeutumisesta vielä muutama sananen. Alun perin luulimme, että täällä on todella tarkkaa pukeutumisessa huomioida olkapäiden peittävyys yläosissa ja alaosissa esim. naisella hameen tai housujen pituus yli polven. Perillä kuitenkin huomasimme, että tuo sääntö on hiukan menettänyt merkitystään muualla kuin isoissa tavarataloissa ja ravintoloissa. Iso osa ihmisistä käveli ihan toppi päällä ja shortsit jalassa. 

Paljon ehdittiin nähdä tätä kuuluisaa kaupunkia ja paljon jäi vielä näkemättä. Se tullaanko tänne joskus uudestaan jää arvoitukseksi. Voi olla että tullaan tai voi olla että muut kohteet kutsuvat meitä tämän sijasta. Maailmassa on kuitenkin vielä paljon, paljon paikkoja joissa olisi mahtavaa päästä käymään :). Ja se mun ikirakkauskohde; Amerikka....sinne voisin lähteä vaikka heti uudestaan <3. 

Uusia kokemuksia takataskussa, elämyksiä koettuna ja maailman kuvaa taas avarrettuna...Aika palata omaan kotiin <3.-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti