tiistai 3. marraskuuta 2015

Tanska -loman loppupätkä

Lupailin vielä yhden postauksen taannoiselta Tanskan lomaltamme, joten palataan hetkeksi ajassa vielä viime viikkoon.

Legolandian nähtyämme edessä oli paluumatka kotiin. Luulimme tosiaan matkalle lähdettäessä, että Legolandia sijaitsisi ihan Kööpenhaminan vieressä ja sen vuoksi ajatuksissa oli ollut ajaa takaisin kotisuomeen tuloreittiä, pistäytyen samalla uudelleen Tanskan pääkaupungissa. Päädyimme kuitenkin jatkamaan matkaa toiseen suuntaan; Tanskan toiseksi suurimpaan kaupunkilaistaajamaan Aarhus:iin ja siitä edelleen Grenå:n, josta lautalla ruotsiin. Tällä tavoin vältyimme myös niiltä kahdelta kalliilta (!!) siltamaksulta sekä säästimme ajassa noin 4h. Lauttamaksu oli meiltä kaikilta autoineen 95 euroa eli edullisemmaksi tulee käyttää noita lauttoja :)!


Aarhusissa yövyimme paikallisella leirintäalueella yön yli. Yleisesti ottaen leirintäalueet olivat tosi viihtyisiä ja hyvin hoidettuja. Jenkeissä totuimme siihen, että jokaisella leirintäalueella oli ilmainen wifi käytettävissä, mutta Tanskassa saimme huomata, ettei se ole mikään itsestäänselvyys leirintäalueilla. Muun muassa tuolla viimeisessä majoituksessa netin käyttö olisi maksanut 7,5 euroa 3,5h, joten se jäi ottamatta...ja tuosta syystä blogia oli hankala päivittää reissun päältä...


Aarhus:siin meno oli hyvä ratkaisu, sillä kaiken tuon edellä mainitun ohella, paikka tarjosi meille osittain sitä, mitä Kööpenhamina vierailulta jäimme kaipaamaan...Vietimme puolikkaan päivän keskustassa ympäristöä tutkaillen, syömässä käyden ja muutamissa liikkeissä shoppaillen.
Satuimpa löytämään kyseisestä kaupungista myös Hay:n pop up -storen, jossa oli ihan pakko käydä. Sisustustavaraa siellä oli niukasti, mutta kivan tarjottimen löysin edullisesti kotiin. Erilaisia Hay:n baarituoleja olisi ollut ihan 70%:n hinnalla alkuperäisistä hinnoista (tosin olivat 2.laatua), mutta niille ei itsellä ollut mitään tarvetta...Kaiken kaikkiaan mukava reissu takana :). Hienoa oli nähdä Tanskan maata ensimmäistä kertaa ja avartaa omaa maailmaa! Korkea hintataso tuli yllätyksenä ja tämänkin reissun budjetilla olisi varmasti tehty myös ulkomaanmatka jonnekin lämpimään...Kuitenkin uuden paikan näkeminen ja kokeminen kiehtoo, niin oli tämänkin reissun kanssa :).
Ihanaa olla taas kotona <3


Mukavaa viikonjatkoa kaikille :)!

-J-

2 kommenttia:

 1. Mekin vierailimme Legolandiassa 2008, kun lapset olivat vielä pieniä, vanhin ekalta päässyt ja pienemmät alle kouluikäisiä. Harmi vaan, kun nuorin ei muista reissusta mitään, hänen kanssaan siellä voisi käydä vielä uudelleen.

  Blogissani on sinulle haaste. Älä ota stressiä, saat jättää väliin, jos et koe omaksesi. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta :)! Vastaan siihen mielelläni, kunhan tässä joku päivä ehdin :).

  Legolandia oli kyllä mukava paikka. Voi toki olla ettei meidänkään 2,5 vuotias siitä juuri myöhemmällä iällä mitään muista, mutta varmasti nautti siellä olosta sillä hetkellä :). Jospas joskus tulevaisuudessa pääsisi käymään siellä jenkeissä vastaavassa paikassa...silloin tytötkin olisivat jo vähän vanhempia:)

  Mukavaa isänpäivää sinne!

  -J-

  VastaaPoista