lauantai 28. marraskuuta 2015

Frozen synttärit

Tänään juhlittiin esikoisemme 5 -vuotissynttäreitä Frozen -teemalla. Kutsuimme kerralla sekä sukulaiset, ystävät että osan neidin päiväkodin kavereista. Aikataulu oli kuitenkin porrastettu, jotta saimme kaikki vieraat mahdutettua yhdelle päivälle. Tällä hetkellä olo on itsellä helpottunut ja huojentunut...toisaalta mietin, että miksi hiilaan itselleni riman omien leipomusteni suhteen niin korkealle...:)

Meidän syntymäpäiväsankarimme on todellinen Frozen -fani, kuten varmasti aika moni hänen ikäisensä. Ei siis yllätys, että äiti valikoi teemaksi tämän ihanan ja koskettavan Disney -sadun. Tottakai myös leipomusten tuli mennä käsi kädessä tämän teeman kanssa...näin mielessäni ajattelin. Hain inspiraatiota instagramin toinen toistaan hienommista frozen -kakuista ja leivonnaisista. Mikä lie tuokin, että sitä haluaa haastaa itsensä kokeilemaan sellaista mitä ei ennen ole edes tehnyt. Tällä kertaa ihastuin noihin jääelementteihin, mitä myös toisten kakuissa näin ja olihan sitä sitten pakko itsekin lähteä kokeilemaan.


Pääosin leipomukset onnistuivat hienosti, etenkin täytekakun koristeet. Pohjan sain tosin tehdä muutamaan kertaan, kuten myös yhden erän muffinseja. Mutta sellaistahan se leipominen on....varsinkin kun leipoo vain aina silloin tällöin. Lopputulos oli kuitenkin tosi hyvä, vaikka itse sanonkin :).Synttäreillä tarjottiin muun muassa savulohivoileipäkakkua, broileri- ja kinkkupiirakkaa, karjalanpiirakoita munavoin kera, täytekakkua, juustokakkua, kanelipullia, piparkakkuja, minttusuklaamuffinsejä sekä sipsejä ja makeisia.


Ohjelmapuolella järjestin lapsille Olofin nenänkiinnitysleikin silmät sidottuina, jossa jokainen lapsi sai nenän kiinnitettyään pienen lahjan muistoksi synttäripäivästä. Lisäksi lakkasin osalta tytöiltä vaaleansiniseksi kynnet. Oli ihana nähdä miten mukava kaveriporukka tytöillä on päiväkodissa. Tosi suloisia nuo pienet neidit yhdessä leikkiessä :).


Neitimme sai niin runsaasti kivoja lahjoja, että niiden parissa varmasti viihtyy sekä hän että pikkusiskonsa useamman tovin  :). Iso kiitos kaikille synttäreille osallistuville lahjoista sekä heille, jotka eivät paikan päälle päässeet, mutta lahjalla muistivat :).


Juhlakengistä ei meinattu millään luopua, mutta nyt nekin on riisuttu jaloista ja neiti on onnellisesti unten mailla. 

Äiti kiittää ja kuittaa sekä siirtyy vielä hetkeksi viettämään ansaittua omaa aikaa ennen nukkumaanmenoa :)

Ihanaa viikonlopun jatkoa :)!

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti