lauantai 1. elokuuta 2015

Kohti päiväkotiarkea.

Viime viikonloppu hurahti ohi yhdessä hujauksessa. Olimme mieheni kanssa ensimmäistä kertaa esikoisen syntymän jälkeen toisin sanoen neljän vuoden tauon jälkeen yhdessä liikkeellä yöelämässä. Ja vieläpä poissa kotoa koko viikonlopun ajan. Tytöt olivat meillä kotona hyvässä hoidossa mummon ja papan kanssa. Aluksi hieman jännitti tilanne tyttöjen kannalta...he kun eivät vielä koskaan aikaisemmin ole nukkuneet yhtään yötä ilman jompaa kumpaa vanhempaa, mutta kaikki oli sujunut hyvin :). Erityiskiitos siis vielä kerran anopille ja appiukolle :)!

Minnekäs muualle sitä viime viikonloppuna Oulussa olisikaan suunnattu kuin paikallisille festareille eli Qstockiin! Hävettää tunnustaa kuitenkin näin kymmenen vuotta Oulussa asuneena, että olimme mieheni kanssa molemmat siellä ensimmäistä kertaa..! Ja kyllä, tapahtuma vei mukanaan eli ihan pakko päästä sinne myös ensi vuonna :)! 

Tämä viikonloppu onkin sitten sujunut huomattavasti rauhallisemmin minun osaltani, sillä olen tyttöjen kanssa kolmistaan täällä kotosalla. Kotikaupungissamme Kemissä on parasta aikaa menossa vastaavanlainen festaritapahtuma kuin Qstock (tosin vielä aika paljon pienemmässä mittakaavassa ;) ) nimeltään Satama Open Air ja mieheni on ystävineen siellä. 

Tytöt palaavat maanantaina parin kuukauden kesäloman jälkeen päiväkotiin, joten on ollut aika päivittää heidän vaatekaappiaan ja siivota sieltä kesäisimmät vaatteet varastoon. 

Suuremmat hankinnat tuli tehtyä esikoiselle jo viime keväänä, joten välikausipuku asusteineen, kumisaappaat, lenkkarit, vedenpitävät välikausikengät jne. ovat jo valmiina. Olen ostanut lähinnä muita vaatteita sekä sisä- että ulkokäyttöön. Nuorimmainen puolestaan saa suurimman osan vaatteistaan isosiskon jäljiltä..

Kuvan asu H&M; hattu 9,99e, housut ja pusero tarj.yht. 9,99e

Legginsit ja pitkähiaset trikoopaidat ovat niin parhaita päiväkotiarkeen ja käyvät ympäri vuoden. Kuitenkin näiden ohella meillä päiväkodissa käytetään myös paljon trikoisia mekkoja ja hameita sukkahousujen kanssa sekä näin "lämpimämpinä" aikoina muun muassa housuja (farkkuja meidän esikoinen ei jostain kumman syystä suostu pukemaan jalkaan...).

Näitä samoja vaatteita käytetään myös kotona. Nykyisin lastenvaatteet ovat kuitenkin sen verran kestäviä, että oikein tuotehuollettuna ne säilyvät ihan yhtä hyvinä kuin että jos olisi erikseen kotiin ja päivähoitoon vaatteet. 

Tässä muutamia sekä esikoistyttäremme että äidin suosikkeja:
Huomenna ajattelin kokeilla laittaa koko tulevan viikon päiväkotivaatteet valmiiksi. Tämän lisäksi olen tehnyt elämäni ensimmäistä kertaa niin sanotun ruokalistan meille  tänne kotiin ensi viikon perjantaille asti! Kävinkin eilen kaupassa ja katsotaan osasinko ostaa oikean tarpeen mukaan, niin että pärjättäisiin siihen perjantaihin asti. Yritän kehitellä pieniä, mutta lopulta toivottavasti suuria arjen helpotuskeinoja ;). 

Mukavaa loppuviikkoa kaikille :)!

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti