sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Toiminnallinen sunnuntai lasten kanssa

Jälleen yksi viikko alkaa olemaan plakkarissa ja uutta kohti mennään. Kiireistä on ollut, etenkin työpäivinä. Tuolloin ei juuri muuta ehdi kuin hakea lapset päiväkodista, laittaa ruuan, tehdä muutamat välttämättömät kotityöt (keittiön tasojen puhtaanapitoa, astioiden ja pyykin pesua jne.). Pyrimme mieheni kanssa jakamaan kotitöitä niin että välillä toinen pystyy irrottautumaan kotitöistä lasten kanssa leikkimään tai sitten lähtemään esimerkiksi urheilemaan. Minäkin jopa sain itseni hiilattua kahvakuulailun pariin kuluneella viikolla :). Iltaisin uni tullut itsellenikin jo ennen kymmentä. Toisaalta hyvä niin, koska aamulla minulla kello herättääkin yleensä viiden kieppeillä. Muu porukka herää reilun tunnin minun perään. 

Tämän kiireen keskellä huomaan, että vapaapäivämme ovat painottuneet jo pidemmän aikaa aika lailla kotoilulle. Sen lisäksi olemme myös tehneet koko perheellä jotain kivaa, kuten viime viikolla kävimme Liminganlahden luontopuistossa ja tänään veimme tytöt katsomaan Haukiputaalle heidän suuressa suosiossa olevaa Titi-Nallea. 

Vaikka omalle perheelle aikaa tulee luonnollisesti järjestettyä, huomaan silti potevani aika ajoin huonoa omaatuntoa siitä, kuinka vähän näen nykyisin muita ystäviäni/sukulaisiani. Minusta on tullut myös todella huono puhelimen käyttäjä muutakuin some-maailmassa :(. Tunnistan tässä kehitysalueeni ja yritän ottaa itseäni kiinni niskasta! Jonkun verran ollaankin jo sovittu kylästelyitä tai muita treffailuja tuleviin viikkoihin ja kuukaisiin ja huomaan, että näin reilusti etukäteen suunniteltuna homma toimii paremmin :). 

Tänään kuitenkin oli "oman perheen päivä" ja vuorossa oli Titi-Nallen konsertti Haukiputaan Jatulissa. Molemmat tytöt ovat pienestä asti tykänneet noista suurista valtaisista nalleperheen asukeista sekä tottakai heidän keulahahmostaan Riittä-tädistä. Tämän päivän konsertti koostui tutuista lauluista ja oli pitudeltaan tunnin mittainen. Paikalle oli kertynyt valtaisa määrä niin lapsia kuin heidän vanhempiaankin. 


Tytöille tämä oli kolmas kerta Titi-Nalle -konsertissa ja edelleen tutut laulut ja nallet jaksavat innostaa heitä :). Ikaalisissa vierailimme pari kesää sitten nalleperheen talossa ja tulevana kesänä suunnitteilla on uusi käynti samaiseen paikkaan kesälomalla. 


Kaksivuotiaammekin jaksoi keskittyä ja tanssia lähes koko tunnin esityksen ajan ja nyt taisi olla hänelle oikeasti se ensimmäinen kerta, kun hän jotain koko konsertista edes ymmärsi ;).


Nelivuotiaamme yllätti meidät vanhemmat puolestaan karistamalla aikaisemman jännityksen nallejen halaamisen suhteen. Niin hän uskaltautui ihan oma-aloitteisesti halaamaan noita paikanpäälle saapuneita neljää isoa nallea. 


Ja mikä loistavinta, että noita hahmoja pääsevät lapset halaamaan ja uskon, että varmasti tänäänkin jokainen halukas pääsi haluamansa nallen kainaloon...niin kauan nuo nallet tuolla paikan päällä esityksen jälkeen olivat :).


Tästä riittää tytöillä puhumista vielä moneksi viikoksi ja jopa vuodeksi ;). 

Kotiin palattuamme ilta kuluikin sitten pihalla; eilisiä myrskytuulen "tuhoja" raikoten sekä nurmikkoa ajaen. Meillä tosiaan trampoliini lensi kaaressa aitaan, jättäen alle omenapuun. Tämän lisäksi vielä grilli kaatui terassille hajoten aika lailla toimintakyvyttömäksi. Että tuli sitten damagea ihan kunnolla...

Uusi viikko on kuitenkin pian aluillaan, joten toivotaan, että vältytään myrskyiltä ja että se aurinko vihdoinkin alkaisi lämmittämään :)! Ihanaa viikkoa kaikille!

-J-


 

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että saatte otettua aikaa perheelle! Meillä sekin tahtoo välillä jäädä vähiin kaiken kiireen ja jokaisen omien menojen keskellä :/ Teitähän myrsky on riepotellut! Meidän piha selvisi vähällä. Yksi iso oksa oli katkennut, mutta ei minkään päälle. Autolla hirvitti kyllä motarilla ajella, kun tuuli ja satoi niin, että auto heilui, eteen ei nähnyt ja tie oli ihan veden peitossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei nuo neidit vielä säännöllisesti harrasta mitään, joten sen puolesta yhteistä aikaa on toistaiseksi ollut helpompi löytää...Pian ne harrastukset alkavat varmasti valtaamaan tyttöjenkin vapaa-aikaa :). Oon aina tiennyt, että Oulussa tuulee, mutta viime viikolla tuuli oikein urakalla...onneksi vakuutusyhtiössä oli nopeata toimintaaja ja nyt meillä on jo tramppa korjattuna sekä uusi grilli :).

      Poista