tiistai 5. toukokuuta 2015

Aika rientää

Niin se vain aika rientää...ja nimenomaan lasten kasvussa sen huomaa. Tasan tarkkaan kaksi vuotta sitten ja näihin kellon aikoihin olin juuri saapunut mieheni kanssa OYS:siin valmiina synnyttämään toista lastamme. Jos esikoisen synnytys kesti suunnilleen neljä tuntia, niin nopea oli tämä nuorimmaisemmekin syntymä. Säännöllisten supistusten alettua kesti vain kaksi tuntia, kun hän putkahti maailmaan. Kello oli tuolloin kuusi minuuttia yli puolen yön. 


Tänään alkuperäisiin suunnitelmiin tuli hieman muutoksia, kun työpäivä muuttuikin lapsen hoitopäiväksi. Esikoisellemme nousi maanantaina kuume, eikä olotila ollut tänään sen parempi. Oltiin sitten molempien tyttöjen kanssa kotosalla. Tyttöjen nukkuessa päiväunia kaivoin esiin heidän vauvakirjat, koska kuluneen vuoden aikana niihin kirjoittelu on kyllä jäänyt taka-alalle...

Monilla toisen lapsen synnyttyä ei enään tule niin aktiivisesti kirjoitettua noita vauva-/lapsuusmuistot kirjoja. Onneksi olen itse näköjään sen verran kuitenkin ehtinyt nuorimmaiseltammekin tuonne kirjaan rustailemaan, että tärkeimmät alkuvuoden muistot on sinne saatu tallennettua. 

Tänään kirjoittelin noihin kirjoihin taas muutamia muistoja lisää :).


 Toinen tapa, millä olemme tallentaneet "hetkiä" muistiin on videokamera ja sitä kyllä suosittelen muillekin :)! Eräs tuttavamme on sitten tehnyt niistä dvd:itä, niin että yhdellä dvd:llä on yleensä yhden vuoden ajalta videopätkiä :). On se vain niin eri katsoa elävää kuvaa muutamien vuosien takaa; koska esim. sen miten lapsi elehtii & ääntelee unohtaa niin helposti. 


Huomenna meillä on  nuorimmaisemme kanssa edessä 2 -vuotisneuvola ja jännityksellä itsekin odotan tuota käyntiä sekä muun muassa neitimme mittoja :). Siitä on tarkoitus jatkaa ostoksille läheiseen supermarkettiin, sillä ostan synttärisankarille muutaman lahjan (hänen saamillaan syntymäpäivälahjarahoilla). 


Kyseessä on muutama uusi lelu; sekä ulko- että sisälelu. Kotiin päästyämme varmasti otamme ne heti testikäyttöön :). 


Mutta nyt minäkin suuntaan unten maille, sillä aamulla on aikainen herätys...Mukavaa viikon jatkoa sinne ruudun toiselle puolelle :)!

-J- 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti