sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Meidän terassi

Ei uskoisi, että huomenna alkaa kesäkuun toinen viikko, kun ulos katsoo. Vettä on satanut koko päivän ja kolso ilma tuntuu jo sen verran sisälläkin, että laitoimme juuri tulet takkaan (yleensä tässä vaiheessa takan on saanut "laittaa kesäteloille").

Eilinen aamupäivä saatiin onneksi nauttia aurinkoisemmasta säästä ja tuo aika käytettiinkin pihatöiden parissa. Ostin ensimmäiset kesäkukat jo pari viikkoa sitten, mutta niiden istutus on venynyt ja venynyt huonosta säästä johtuen...No nyt ne viimeinkin ovat kaikki omissa ruukuissaan :)! Kukat tuovat kyllä yllättävästi piristystä päivään ja erottuvat hyvin tuolta vihreyden keskeltä :).

Juniorimme oli oikein innokas kukkien istuttaja kaveri. Mullan laitto sujui hienosti, mutta kukkia hän käsitteli hieman kovalla kädellä. Ei meinaan kukat ihan kestä, jos niitä lehdistä kantelee ;)

Paljon olisi pihalla ollut vielä puuhailtavaa, mutta kun puolen päivän maissa alkoi eilen satamaan siirryin siivoamaan meidän terassia. Se oli aika lailla talven jäljiltä.

Pesin ensin lasit (tämä onnistui lähes kokonaan, koska katos menee sen verran pitkälle, ettei ulkosade haitannut) ja tämän jälkeen lattian, osan seinäpinnoista ja huonekalut. Huh, mikä urakka, mutta nyt se on tehty! 


Terassi kaipaa kuitenkin vielä pientä päivitystä. Pohdimme pitkään mieheni kanssa terassilattian tummentamista jopa mustaksi, mutta päädyimme lopulta kuitenkin säilyttämään entisen ruskeän sävyn. Jo tuossa ruskessa näkyy aika pitkälti kaikki lika ym. tahrat, eikä tummentaminen varmasti helpottaisi yhtään asiaa. Sen sijaan nuo pystypuut tullaan maalaamaan kaikki valkoisiksi. Se mielestäni selkeyttää tilaa huomattavasti . Jätämme siis edelleen lattian, ritilät ja nuo kattolasien puut ruskeiksi. 


Terassilta löytyy nyt muutama pelargonia uusissa ruukuissaan sekä ulos sopiva viherkasvi isommassa ruukussa. Lisää kukkia ja hyötykasveja on tarkoitus hankkia, kun kelit tästä paranee. Terassimatto sekä muutamia tekstiilejä olisi myös ostoslistalla. 


Sohvasta olen haaveillut monta vuotta...Nyt olemme kuitenkin suunnitelleen sellaista tuonne katetun terassin viereiselle terassille, josta löytyy jo aurinkotuolit. Helpompi pitää ruokailuryhmä niin sanotusti säältä suojassa. Pystyy ruokailemaan vaikka koko kesän pihalla sateesta huolimatta :). Sijainti on näppärä myös sen osalta, että keittiömme on suoraan tuon terassioven takana. Tähän katoksen alle sopisi silti muutama kappale kattoon kiinnitettäviä riippukeinuja...


Viime kesänä "uudelleen" ostetut pionitkin näyttävät selvinneet talvestä kahta lukuunottamatta. Pian täytyy hakea niille tuet varastosta, sillä vartta alkaa olemaan jo aika pitkästi. Pysyvät sitten paremmin pystyssä kovasta tuulesta ja piiskaavaasta sateesta huolimatta. 

Aidan viereen pihan eteläpuolelle istutimme viisi kappaletta pylväshaapoja. Olen ihaillut niitä tällä alueella naapuripihoissa ja passasivat hyvin meidänkin pihaan kapean, mutta pitkän kokonsa vuoksi. 

 
Seuraavaksi ulkosalla edessä olisi se terassien öljyäminen ja muuta maalaushommaa. Katetun terassin viereiselle terassille tulisi rakentaa portaat ja pieni kaiteen pätkä. Myös pihavalot olivat suunnitteilla ostaa ja asentaa tälle kesälle. Kyllä tuota homman tynkää omakotitalossa riittää ;). 

Mukavaa alkavaa viikkoa ja toivotaan, että kelit tästä pian lämpeneisivät :)!

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti