sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Juhlitaan kaksivuotiasta

 
"Hetket varhaat,
hetket parhaat,
hetket lapsuusaikojen,
muistoissa ne säilykööt
kuin sadut taruaikoijen."
(lainattu yhdestä neitimme synttärikortista..)


Tänään vietimme perheemme nuorimmaisen kaksivuotis -syntymäpäiviä oman perheen, isovanhempien, sukulaisten ja kummien kera. Vielä hänelle riittivät pienimuotoiset juhlat, mutta kuten siskollekin aikanaan niin myös hänelle voisi ensi vuonna kaavailla jo isompia kaverisynttäreitä :). 

Juhlissa tarjoiltiin suolaisena purtavana muun muassa karjalanpiirakoita munavoilla, sekä kana- että kinkkupiirakkaa ja mozzarellasalaattia. Syntymäpäivän kakku oli perinteinen suklaatäytekakku, jossa välissä oli vadelma- ja valniljarahkamousset, päällä valmis kaupasta ostettu Hello Kitty kuva (syötävää vohvelia) ja kermavaahtoa. Vaihtoehtokakuksi olin leiponut porkkanakakun ja lisäksi oli marjapiirakkaa, munkkeja ja keksejä. Iso kiitos anopilleni avusta leipomusten suhteen :)!


Eilinen leipomispäivä ei mennyt ihan niinkuin strömsössä...tämä kuvassa näkyvä kakku on nimittäin toinen lajiaan...ensimmäinen epäonnistui täysin. Lähdin kokeilemaan uutta kakkupohjareseptiä ja pohja kyllä kohosi, mutta oli niin haprasta, että keskikerros hajosi käsiin...No yritin vielä kasata sitä "piiloon" täytteen kanssa, mutta itse täytekin oli jotenkin liian löysää ja valui välistä ulos...Ei siinä auttanut kuin tehdä uusi reissu lähimarkettiin (joka oli päivän 3.ostosreissu ko. kauppaan) ja aloittaa alusta. Säästin alkuperäisen kakun kuitenkin pakkaseen, jos vaikka sitä söisi pahimpaan makeannälkään esim. jäätelön kanssa. 

  
Kuvassa näkyy takarivistössä  mieheni taiteilema keksilinna. Hän ei yleensä innostu leipomuksista tai ruokien esillepanoista, mutta nähtyään kaupassa ko. linnaan ohjeen innostui siitä ja kokosi sen lasten iloksi :). Helppo ja näppärä tapa saada kekseillä näyttävyyttä tarjoilupöytään!


Itse syntymäpäiväsankari heräsi juhliin suoraan päiväunilta ja oli aluksi aika "jäissä", kun paikan päälle oli ehtinyt saapua koko vieraskatras ja kaikki olisivat halunneet häntä halata ja ojentaa lahjan. Hän tarrautui kahta tiukemmin isäänsä kiinni eikä suostunut kakun kynttilöitäkään puhaltamaan paljon onnea -laulua hänelle laulaessamme. Alkujännityksen hälvennyttyä alkoivat paketit yllättäen kiinnostaa ;).Virallinen syntymäpäivä neidillämme on tulevana keskiviikkona. Silloin on myös 2 -vuotisneuvola. Minulla on itselläni tuo päivä vapaana ja päästään viettämään päivänsankarin kanssa kahdenkeskistä aikaa koko aamupäivän isosiskon mennessä päiväkotiin. Ajattelin järkätä meille neuvolan ohelle sellaista, mistä luulen hänen pitävän :). Lähinnä yhdessä tekemistä - ja leikkimistä, oikeaa läsnäoloa, mutta sehän se parasta onkin.
Sankari sammui äsken unilleen hymy huulilla. Kiva päivä takana ja huomenna on varmasti vaikeaa valita mikä lelu lähtee mukaan päiväkotiin lelupäivänä. 


Huomaatteko yhtäläisyyttä muuten kuin vaatetuksessa? Kaksi ja puoli vuotta heillä on ikäeroa ja ovat kyllä kuin kaksi marjaa ;).


 Ja nyt kannustamaan Suomen Leijonat voittoon :)!!

-J-
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti