sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Retkellä luontopuistossa

Käydessämme taannoin nuorimmaisen kanssa 2 -vuotis neuvolassa saimme sieltä matkaan esitteen Liminganlahden lintukeskuksesta. Mieheni oli vastikään käynyt tuolla työporukan kanssa ja oli ehdottomasti sitä mieltä, että tuonne täytyy joku kerta lähteä lasten kanssa. No tänään oli sitten se päivä :).


Lähdimme matkaan heti aamusta, jotta olisimme perillä kun luontokeskus avaa ovet eli klo kymmenen maissa. Nuorimmaisemme päiväuniaika on yleensä puolen päivän aikaan, joten suunnittelimme, että hän nukahtaisi paluumatkalla autoon. Toiseksi mieheni kertoi tuon paikan olevan todella suosittu, joten parempi mennä sinne ajoissa ennen suurinta ihmisvyöryä.


Luontokeskuksen näyttelyssä oli meidän lisäksi vain yksi perhe, joten lapset pystyivät hyvin omaan tahtiin liikkumaan paikasta toiseen ja katselemaan ympärillä olevia lintuaiheisia opasteista sekä esityksiä. Omatoimisesti kun näyttelyn kiertää läpi, niin se on maksutonta, mutta opastettu ryhmäesitys maksaa 50 €/h. 


Tyttöjä kiinnostivat eniten lintuaiheiset pelit, joita oli lukuisia sekä lintujen äänet, joita sai tunnistaa. Isommille lapsille, etenkin jo kouluiän saavuttaneille, näyttely tarjoaa varmasti vielä laajemman tutustumiskäynnin lintujen maailmaan.Pienille lapsille tosin juuri nämä pelit tuovat kivalla tavalla lintujen maailmaa tutuksi. Esimerkiksi tässä yllä olevassa kuvassa tytöt pelaavat peliä, jossa eri linnuille piti tuoda suuhun heidän syömäänsä ruokaa (sammakoita, kaloja, siemeniä jne.).


Näyttely huipentuu, ainakin meidän lasten mielestä sen keskelle rakennettuun lintutornin linnunpesään. Kuvitteelliseen lintutorniin oli rakennettu ihana linnunpesä, jonka sisälle ois kyllä voinut jäädä vaikka nokkaunet ottamaan :). Lintutornin alakerrassa oli puolestaan hauska kuvitteellinen merikämppä.


Näyttelystä matka jatkui luontokeskuksen pihalle, jossa oli lapsille rakennettu pienimuotoinen leikkikenttä. Isin paistaessa meille retkievääksi makkaroita, tytöt kävivät läpi kaikki pihan kiipeilytelineet, keinut jne. 


Luontokeskuksen edestä lähtevät pitkospuut noin 500 m päässä sijaitsevalle lintutornille, mutta sen me jätimme tällä kertaa välistä. Ajattelimme sen olevan ajankohtaisempi sitten, kun tytöt osaavat itse kunnolla katsoa kiikareilla...

Makkarat ja retkieväät maistuivat ja hupenivat nälkäisiin suihin. Puolen päivän jälkeen kotiin palatessamme autossa oli kaksi tyytyväistä ja väsynyttä pikkuneitiä :).

Poislähtiessämme paikan päälle oli ehtinyt saapua lukuisia muitakin lapsiperheitä, turisteja jne. Muun muassa leikkipaikka oli niin täynnä, että omaa vuoroa laitteisiin olisi saanut odottaa tovin. Kannattaa siis mennä tuonne heti aamusta, jos haluaa välttää pahimman ruuhka-ajan :).

Mukavaa sunnuntain jatkoa :)!

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti