maanantai 2. kesäkuuta 2014

Ihana vihreä kesä!

Toisin kuin monella muulla minulla on nyt kesälomat "lusittu" ja loppukesä tullaan viettämään ahkerasti sorvin äärellä. Muutama kesälomapäivä jäi vielä käyttämättä, mutta säästän ne talvilomakaudelle. Voisi kuvitella, että nyt jotenkin masentaisi ajatus olla koko loppukesä töissä muiden nauttiessa suomen suvesta tyyliin riippukeinussa loikoillen. Mutta ei sentään! Lomaviikoilleni sattui useampi lämmin päivä ja silloin pääsin kunnon kesälomafiiliksen makuun; välillä touhuttiin kotona pihahommia ja välillä taas otettiin iisisti juurikin riippumatossa loikoillen ;).

Tähän energiseen oloon hyvin varmasti vaikuttaa osaltaan se, että eihän siitä niin kauan ole kun vasta palasin äitiyslomalta työelämään. Toteutuneita työviikkoja taitaa olla takana vasta viitisen kappaletta ja motivaatio omaa rakasta työtä kohti on korkealla. Tänäänkin oli niin mahtava mukavan työpäivän jälkeen tulla kotin, kun ulkona lämpötila oli kivunnut 17 lämpöasteeseen. Syötiin koko perhe päivällinen ulkona terassilla ja samalla hiljaa mielessäni fiilistelin, että edessä on vielä monta vastaavaa ihanaa iltaa.


Kirsikkapuiden kaunein kukinta-aika oli noin viikko sitten, jolloin nämä yllä olevat kuvat pihaltamme nappasin. Tällä viikolla täytyy käydä hankkimassa jonkun näköinen verkko noiden puiden ylle, jotta päästäisiin vihdoin ja viimein maistamaan edes muutamaa omaa kirsikkaa tänä kesänä. Aikaisempina kesinä kun linnut ovat olleet meitä nopeampia ;).


Omenapuut puolestaan näyttivät samaan aikaan tältä...Näyttää siis siltä että omenoita on tulossa ainakin muutama myös tälle kesälle :). 


Muutamat pihakukat ehdin myös viime viikolla alkuviikosta istuttaa ja tällä viikolla olisi tarkoitus hankkia niitä lisää. Päädyin taas vaaleanpunaiseen...Se vain jotenkin on niin suloinen väri vihreän rinnalla!


Kivumuurin päällä olevat taikinamarjapensaat saivat myös juurillensa vihdoin ja viimein kuorikatteen. Aloitin myös uuden havupensas-kuorikate-penkin tekemisen, jota jatketaan viimeistään viikonloppuna. Näköjään minusta on omakotitalo-asumisen kautta kehkeytymässä myös pieni puutarhuri, koska huomaan koko ajan enemmän ja enemään haluavani puuhastella ulkona kukkien ym. parissa. Ja siellähän sitä kesäisin hommaa riittääkin :).

Rakas ystäväni ja esikoisemme kummatäti kävi meitä viihdyttämässä myös alkuviikosta ja olihan se taas pitkästä aikaa ihana viettää aikaa hyvässä seurassa. Minun oli pakko lainata hänen facebook -sivultaan tämä päivitys tuolta ajalta, koska sen lisäksi että tämä oli minusta niin päivän paras juttu, tajusin myös miten pohtivassakehitysvaiheessa esikoisemme onkaan tällä hetkellä.

"Olen saanut viettää puolitoista päivää suloisen kummityttöni seurassa ja yrittänyt vastata hänen hauskoihin ja haastaviin kysymyksiin kuten: Onko sulla hampaat? Onko sulla pikkuhousut? Miksi? Onko sulla näppyjä? Missä sun koti on? Mitä sää teet? Missä sun mekot on? Mikä sun nimi on? Meetkö sää pesulle?Missä X-täti ooooonnn? Miten se lelu meni imuriin? Missä se nyt on? Mitä Ti-Ti nalle tekee? Mitä Kaapo tekee? Onko sulla haavaa? Mistä se on tullu? Miksi? Onko sulla vaippa? Miksi ei? Mikä kuva siinä mukissa on? Miksi siinä ei ole Muumipeikon kuvaa? Jne jne.."

Niin se vain maailma on ihmeellinen paikka ja täynnä mieltä askarruttavia kysymyksiä <3.Loppuviikoksi minä ja nuorimmaisemme puolestaan hurautimme autolla Savoon serkkupoikani lakkiaisiin.Viisi päivää kuluivat kuin siivillä ensin juhlien valmisteluissa avustaen ja sitten itse juhlissa juhlien. Lauantai oli kaiken kaikkiaan ihana ja mieleenpainuva päivä varmasti monelle valmistuneelle ja juhlijalle. Serkkuni perheen upeassa vanhassa kartanossa juhlisi mielellään toistekin...niin upea tuo heidän kotinsa on.
Ruusuiset onnittelut kaikille vastavalmistuneille vielä näin jälikäteen :)! Nyt on aika laittaa juhlakengät hetkeksi tauolle, mutta onneksi kesän päälle on luvassa vielä muitakin juhlia ;)!Mukavaa viikkoa kaikille :)!

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti