sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Positiivisuushaaste vol.1 ja pihajuttuja

Sunnuntai-päivän viimeisiä tunteja vietellään ja huomenna starttaa taas uusi viikko uusine kujeineen. Viikonloppu vapaapäivineen tuntui tällä kertaa poikkeuksellisen tarpeelliselta hektisen arjen jälkeen. Oltiin ihan vain kotosalla koko perhe ja ladattiin akkuja tulevaan. Lauantain mahtava sää mahdollisti sen, että päivä kului aika lailla pihalla puuhastellen. Illasta kurkussa alkoi kuitenkin tuntua orastavaa kipua ja tänään aamulla huomasin kurkun olevan niin kipeä, että suunnittelemani juoksulenkki hyvän ystävän kanssa täytyi perua...Harmitti tosi paljon, sillä lenkkeilyt ovat olleet nyt muutaman viikon ajan liian harvassa :(. No nyt olo on jo parempi, sillä pysyttelin tämän päivän taktisesti aika lailla sisällä.

Sain myös facebookin kautta monille jo varmasti tutuksi tuleen postitiivisuushaasteen ja päätin puolestani vastata siihen täällä oman blogini puolella :). Facebookin käyttö päivityksineen on nyt muutenkin jäänyt aika vähiin oman blogin perustamisen jälkeen. Tuntuu, että tämä bloggaaminen on enempi mun juttu kommunikoida ja kirjoittaa asioista. Tosin edellenkin pyrin pitämään tietyn rajan siitä, mitä kirjoitan ja että sisältö pysyy pääosin positiivisena :).

Mutta sitten siihen itse haasteeseen....positiivisuutta yleisesti koko viikonlopusta:

1. Laatuaika oman perheen kanssa <3 Niin parasta!
2. Grillaaminen...tehtiin lauantaina tälle kesälle ekaa kertaa hamburilaisia ja hyviähän niistä tuli, vaikka suolakurkut unohtuivat kauppaan :D
3. Pihatyöt etenivät lauantaina...Pionit penkissään, melkein kaikki hakkeet (alunperin peräkärryllinen) saatu paikoilleen ja nurmikon rajausnauha havu-hake-penkissä paikoillaan made by me :).

En haasta tällä kertaa ketään mukaan tähän haasteeseen, koska luulen tämän haasteen tavoittaneen jo suurimman osan ystävistäni. Sen sijaan haastan itseni päivittämään seuraavat kaksi päivää positiivisuus-jutut blogini kautta :)!

Tältä se havu-hake-penkki nyt sitten näyttää. Alunperin tässä paikalla oli vain huonosti kasvanutta nurmikkoa. Päätin, että jotain tähän on keksittävä, niin ankealta tämä aikaisemmin näytti ja pitkän pohdinnan jälkeen päädyin noihin havukasvien ja hakkeen ydistelmään. Istutin siis yhden vuorimännyn sekä kolme sinilaakakatajaa.  Vielä hieman mietin, että jatkanko myöhemmin tuota hakeosuutta ihan tuonne terassin päädyssä pilkottavalle muurinkivikukkapenkille asti. Tällöin tuijat saisivat myös ympärilleen hakkeen, mutta raparperille täytyisi kyllä löytää uusi paikka. Päädyin muuten käyttämään ihan kunnon haketta (toisin sanoen puunkuorta ym.) koristekatteen sijasta, koska se on niin paljon ravintorikkaampaa, luonnonmukaista ja kuitenkin väriltään sievää.

Haketta riitti myös tähän muurinkivi-kukkapenkkiin, johon lauantaina kävimme ostamassa uudet pionit. Edellinen yritys pionien kasvatukselle oli toissa kesänä, mutta viime kesän "liiallinen kastelu" sekä omasta toimestani, että rännin puuttumisen takia sai aikaan sen, että vain yksi selvisi hengissä tähän kesään ja muista mätänivät juuret...No nyt on terassin lasikaton reunalla ränni, joka estää veden niin sanotun paiskautumisen suoraan pionipenkkiin ja kukat istutettu aikaisempaa ylemmäs, että juuret pääsevät paremmin hengittämään. Toivotaan, että tällä kertaa onnistuisi :). Muussa tapauksessa täytyy ensi kesänä vaihtaa tähän kokonaan joku uusi kasvi.


Näiden kauniiden valkoisten katseenvangitsijoiden kukinta aika on kesäkuun lopulla, joten silloin toivottavasti saadaan jonkun verran kukkaloistoa meidänkin takapihalle :).

Nyt suihkun kautta painamaan pää tyynyyn, jotta jaksaa huomenna virkeänä nousta uuteen viikkoon. Mukavaa alkavaa viikkoa myös Sinulle :)!

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti