torstai 19. kesäkuuta 2014

Supernaiset

"Taas me kohdataan kun päiviä ois mennyt vaan
Elämälle kiitos, jatketaan
siitä mihin jäätiin viimeksi kun tavattiin
Meikit naamoilta me naurettiin

Yksi sai kaiken mutta liian aikaisin
toiselta vei musta vuosi hiuksetkin
Minä uskalsin kylmään veteen sukeltaa
Tunnen itseni, nyt kokonaan

Korkkarit kattoon, tää ilta on meille
Mun sielunsiskoille, supernaisille
Laseissa kuohuvaa, silmissä kultaa
Ja auringonnousuun on ikuisuus aikaa

Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen
yö vie meidät, mä mitään muuttais en
Joskus kun mä lähden voitte värssyn kirjoittaa
Hän pystyi aamuun saakka tanssimaan

Korkkarit kattoon, tää ilta on meille
Mun sielunsiskoille, supernaisille
Laseissa kuohuvaa, silmissä kultaa
Ja auringonnousuun on ikuisuus aikaa

Tää on se hetki, ei multa mitään vaadita
Vaan meidän retki, neljä samankaltaista
Tää on se hetki, ei multa mitään vaadita
Vaan meidän retki, neljä samankaltaista..."

Kaija Koo -Supernaiset

 Juhannus lähestyy, mutta palataan vielä viime viikonloppuun. Tuolloin olimme juhlistamassa hyvän ystäväni polttareita Saksan maalla Bremenissä. Halauksia, naurua, hymyä, kuulumisien vaihtamista, onnellisuuden tunnetta, hyvää ruokaa, hauskanpitoa ja shoppailua sekä nähtävyyksiä -niistä oli meidän viikonloppu tehty :)! 


Polttarisankarimme ilmoitti meille tulevista häistään hyvissä ajoin viime vuoden joulukuun alussa, jolloin olimme lähes samalla kokoonpanolla viettämässä yhteisiä pikkujouluja. Itsehän tuohon uutiseen tuolloin kommentoin ensimmäisenä "Jee, me päästään yhdessä ulkomaille polttareihin!!! Niin ja siis tottakai mahtavaa että menette naimisiin :)!" Heh, tyttöjen yhteisiä illanviettoja ja reissuja ei näemmä enään tällä ikää ole liikaa ;).

Ulkomaille suuntautuneet polttarireissut aloitimme itse asiassa minun häistäni ja nyt vietimme tosiaan jo kolmansia polttareita suomenmaan ulkopuolella. Suosittelen, sillä nämä ovat olleet ainakin meidän kaveripiirissämme suosiossa ja kun oikein tarkkaan kohteen, lennot ja majoituksen katsoo, niin ei se loppupeleissä tule kovinkaan paljon kalliimmaksi kuin täällä juhliminen. Erityistä ohjelmaa ei tarvitse olla niin kuin tavallisissa polttareissa, vaan uusi maa tuo jo omat ajanvietteensä tähän tapahtumaan. Meillä siis polttarit sujuivat hyvin rennolla meinigillä eikä polttarisankari joutunut minkään nolon tehtävän eteen. 


Automatka Tampereelle sujui verkkaisasti muutaman pysähdyksen taktiikalla polttareidemme teemabiisiä Kaija Koon "Supernaisia" kuunnellen. Tuo biisi on kyllä kuin meidän kaveripoppoolle kirjoitettu ja jokaiseen lauseeseen voi niin samaistua.


Tampereelta matka jatkui seuraavana aamuna kohti määränpäätämme Bremeniä ja kohdehan tosiaan pidettiin salassa polttarisankariltamme ihan viime minuuteille saakka.


Odotuksia uuden maan/kaupungin suhteen ei ainakaan minulla ollut, sillä tärkeintä oli alusta asti ajatus, että pääsen pitkästä aikaa viettämään kokonaiset 3 yötä parhaiden ystävieni seurassa <3. Bremen kuitenkin keräsi myös siinä ohessa pisteet kotiin! Kaunis kaupunki, paljon nähtävää, hyviä kauppoja, rentoa tunnelmaa ja iloisia ihmisiä (näytti nimittäin olevan muitakin polttariseurueita liikkeellä). 


Sääkin lopulta suosi meitä lauantain sateisen aamupäivän jälkeen, vaikkei mittari yli 15 asteen juuri nuossutkaan. Aurinko silti paistoi ja kaupungissa liikkuminen oli näin ollen paljon miellyttävämpää. Itse asiassa lämpötila oli juuri sopiva esim. shoppailulle ;).

Kuvattavia kohteita olisi riittänyt ja kameraan tallentuikin sievoinen määrä erilaisia otoksia. Seuraavat kuvat puhukoot puolestaan meidän unohtumattomasta reissusta.


Kyllähän ne biisiä myötäillen piti korkkarit laittaa lauantai-iltana jalkaan ja lähteä tutustumaan Saksan yöelämään...


Ja baari-illan päätteeksi heittää pois...https://www.youtube.com/watch?v=hTU49VVQMyYBaarissa ollessamme siinä kaikkien meidän tyttöjen tanssiessa yhdessä tajusin, kuinka onnellinen olin, että sain jakaa tämän polttarisankarimme unohtumattoman viikonlopun hänen ja muiden ystäviemme kanssa. Sanoinkin hänelle, että aika voisi nyt pysähtyä, kaikki oli niin täydellistä! 

Olen niin kiitollinen, että olen saanut ystävikseni nämä ihanat neitoset. Tarinammehan juontaa lähes parinkymmenen vuoden taakse ja yhteinen tekijä ystävyydemme alulle on ollut hiihto sekä koulu. Nämä neitoset ovat samalla yksi minun voimavarani jaksaa eteenpäin esimerkiksi vastoinkäymisiä kohdaessa. Aina ei tarvitse odottaa sinne viralliseen ystävänpäivään saakka kertoakseen lähimmille ystävilleen kuinka tärkeä asema heillä meidän elämässä on. Muistakaa muutkin irrottautua välillä arjesta ystävienne kanssa viettämään keskenäistä laatuaikaa ja pitäkää heistä kiinni -niin minä ainakin aion tehdä. 

Kiitos vielä rakkaat <3 Reissu tuli todella tarpeeseen <3


-J-


Rentoa juhannusta kaikille :)!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti