torstai 25. joulukuuta 2014

Tunnelmia jouluaatolta Vol 2

Juhlapäivän kunniaksi pihakin sai osansa juhlavalaistuksesta. Jouluvalot oli asennettu jo useampi viikko sitten, mutta aaton kunniaksi lisäiltiin runsaasti (muovisia)jäälyhtyjä sekä ulkotulia.


 Nuorimmaisemme ehti nousta päikkäreiltä ylös ja tytöt pukeutua juhlatamineisiin ennen joulupukin tuloa. Jännitys kutkutteli mahassa ja pian ikkunan takaa kuuluikin koputusta.


Kuten aikaisemmin kerroinkin esikoisemme pelkäävän joulupukkia, ei tälläkään kerralla tapahtunut poikkeusta...


Pukin saapuessa ovesta esikoisemme pakeni olohuoneesta keittiöön, eikä uskaltanut tulla pukin luokse. Nuorimmaisemme sen sijaan uskaltautui jopa valokuvaankin lähietäisyydeltä otettuna. Niin he ovat niin erilaisia nuo tyttöset. Ja eihän tuolle pelolle mitään voi. Ihan hyvä siis ettemme olleet ottaneet maksullista pukkia, vaan mieheni veli toimitti joulupukin virkaa. 


Joulupukin lähtiessä keittiössäkin vallitsi lopulta iloinen tunnelma ja paketit alkoivat kiinnostaa toden teolla. Kiltteinä olivat tytöt olleet (ainakin suurimman osan ajasta ;) ) koska paketteja tuli sen verran ruhtinaallisesti. Niiden sisältä paljastui mm. muumitalo, palapelejä, lautapelejä, nukkekoti, askartelutarvikkeita ja -välineitä, luistimet, kirjoja ja vaatteita. Täytyy alkaa toisesta päästä käymään ko. tarvikkeita läpi, että kaikki mahtuu ja tulee käyttöön :).
 

Pakettien aukomisten jälkeen olohuone oli kuin eri maailmasta...Tästä kun tilanne alkoi rauhoittumaan oli aika taas ruokailun.Tarjolla oli kinkkua, lohta kahdessa eri muodossa, imellettyä perunalaatikkoa, porkkana- ja lanttulaatikkoa, herneitä, rosollia, omena-punajuurisalaattia, sienisalaattia, leipää juuston kera ja kinkun päälle erinäisiä hötteitä. Jälkkäriksi oli kaksi vaihtoehtoa; luumukiisseliä kerman kanssa sekä ris a la malta, joka on tuttu joulujälkkäri ruotsalaisesta joulupöydästä. Maksalaatikon allekirjoittanut unohti pakkaseen ;). 


Ilta kului lasten kanssa leikkiessä ja tottakai kakkukahvit juotiin vielä illan päälle. 


Yöjoulukirkko on kuulunut meidän jouluaaton ohjelmistoon siihen asti, kunnes esikoisemme syntyi...vaikkemme muuten juuri kirkossa käy, on tuo joulukirkko ollut tosi hieno ja juhlava kokemus. Lasten synnyttyä emme sinne ole vielä uskaltautuneet ja päivän ohjelmakin on nykyään niin tiivis, ettei sinne oikein ole ollut saumaakaan lähteä. Ehkä muutaman vuoden päästä taas. 

Tänä jouluna aattoilta kului lasten kanssa leikkien ja heidän mentyä nukkumaan isovanhempien kanssa seurustellen ja glögiä keitellen. 

Rauhallista ja rentouttavaa joulunaikaa kaikille :)!

-J- 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti