torstai 25. joulukuuta 2014

Tunnelmia jouluaatolta Vol 1

"Ilmassa leijuu juhlava aika. Nurkissa raikaa tonttujen laulun taika. Pöydät täytetään maittavin herkuin, kaikkia muistetaan jouluisin terkuin. Iloa, lämpöä, tuikkujen tunnelmaa, tätä kaikkea joulu aikaan saa."


 Niin se joulu vain tuli tänäkin vuonna. Vaikka joulua edeltävä aika olikin melko säätämistä kaikkine kiireineen, on jouluaattona niin palkitseva fiilis, kun työ on tehty ja voi vain keskittyä rauhoittumaan joulun viettoon; hyvään ruokaan ja juomaan, herkkuihin, lahjoihin, rentoon yhdessä oloon niin sisällä kuin ulkosallakin. 

Meille joulunviettoon kokoontui oman perheemme lisäksi minun sekä mieheni vanhemmat. Aattoaamu valkeni varhain, sillä nuorimmaisemme heräsi totuttuun tapaan seitsemän jälkeen. Esikoisemmekaan ei paljoa pidempään malttanut nukkua ja joulupukin kuumalinja -ohjelman alkaessa tv:stä oli koko konkkaronkka jo istumassa sohvalla.

Aattoaamun jouluperinteisiimme kuuluu ehdottomasti joulusauna. 


Sauna ja pesuhuoneosasto sijaitsevat meillä kuten monessa muussakin perheessä kodinhoitohuoneen vieressä. Kodinhoitohuone sai myös jouluisempaa tunnelmaa tontuista ja joulukukasta. 

Aikaisemmin en ole näitä tiloja vielä esitellytkään, joten nyt hieman uusia kuvia ja kuvakulmia kotoamme. Ensimmäisenä kuvia pesuhuoneesta...

Ja sitten saunasta...
Saunomisen jälkeen vuorossa oli lounaaksi joulupuuro. Mantelilia ei tällä kertaa saanut kukaan, vaan se jäi kattilan pohjalle loppupuuron sekaan :). Riisipuuro on vain niin takuuvarma ruoka, joka uppoaa nuoren kuin vanhankin suuhun.  Joulukattaukseen valitsin häälahjaksi saamamme Pentikin vanilja-astiaston astiat. Ne eivät ole meillä lainkaan arkikäytössä, joten juhlantuntua tulee jo siitä, kun ottaa tämän astiaston esille. Lautaset saivat rinnalleen niin ikään häälahjaksi aikoinaan saadut Hackmanin Furst -ottimet, jotka sopivat Pentikin astiastoon paremmin kuin hyvin :). Vanha Partyliten kynttelikkö verhoutui tuollaisen joulusomisteen alle. 

Ruokailun jälkeen nuorimmaisemme suuntasi päikkäreille ja me muut jäimme valmistautumaan joulupukin tuloon...

-J-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti