torstai 1. toukokuuta 2014

Ilmapalloja ja serpentiiniä

Myöhäiset vapuntoivotukset täältäkin suunnalta! Toivottavasti vappu on sujunut mukavasti :)? Täällä tätä kansainvälistä työväenjuhlapäivää on vietetty rennosti kotosalla. Olin itse alkuviikon työreissulla Kuopiossa ja saavuin tiistaina iltapäivästä kotiin, joten vapun valmistelut jäivät aika pikaiseen suoritettaviksi. Sää täällä Oulussa oli eilen mitä erikoisin...näytti nimittäin siltä, että takatalvi taitaa yllättää meidät!Onneksi sää helli meitä kuitenkin tänään edes sillä auringonpaisteella, vaikka mittari näyttikin vain 3 astetta lämmintä. 

Sima jäi tällä kertaa valmistamatta itse, mutta munkin paistoon ryhdyimme eilen ja kyllähän ne omatekoiset munkit ovat aina yhtä hyviä :). Käytettiin vielä kookosrasvaa paistamiseen, niin pinnasta tuli mukavan rapea :).


Osan munkeista jätin suosiolla sokeroimatta ja pakastin ne (muun muassa tulevia 1 v. synttäreitä varten) pienissä erissä. Pakastetut munkit saa sokerikuorrutteen myöhemmin, kun ne otetaan sulamaan syömistä varten. 


Esikoisellamme oli eilen tarhassa "perinteiset vappunaamiaiset" ja pitkän suostuttelun jälkeen sain hänet ylipuhuttua pukeutumaan prinsessamaiseen keijukaismekkoon. Hän ei ole oikein koskaan innostunut naamiaisista, vaikka erilaisia asuja on ollut tarjolla. Nytkin yritin ehdottaa häntä pukeutumaan merirosvoksi. Tilasin viime syksynä H&M:n Conscius -mallistosta hänelle hienon satiinisen merirosvomekon hänen 3 -vuotis syntymäpäivilleen. Tuolloin hän sen puki päälle, mutta nyt ei millään...Asuun olisi sopinut punavalkoraitahuivi päähän ja pahvista askarreltu silmälappu ohimolle...mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla :). 

 

Nuorimmainen tosin olisi ollut kiinnostunut isosiskonsa ihanasta taikasauvasta ja muista asusteista. Vielä hän ei mukaan naamiaspirskeisiin päässyt, mutta ilmapalloilla leikkiminen kotosalla oli varmasti yhtä mieluisaa puuhaa :).


Perinteiset ilmapallo - serpentiini -koristelut valtasivat meidänkin kodin ja aloitin nyt samalla valmistelut jo viikonlopun tulevia 1 -vuotissyntymäpäiviä varten. Olen askarrellut noita yläkuvassa näkyviä PomPomeja vuoden ajan jo useampiin pirskeisiin ja ohje, jonka niiden tekemiseen netistä löysin on todella selkeä ja sillä onnistuu varmasti jokainen. Löysin sen Esmeraldasin blogista ja ohessa on linkki kyseiseen postaukseen, jos joku on vaikka aikeissa askarrella kevään/kesän tuleviin juhliin vastaavia ihania pallosia http://esmeraldas.bellablogit.fi/pom-pom-ohje/. Itselläni aikaa kului neljän suuren pallon tekemiseen reilu puolituntia, joten mitenkään älytöntä aikaakaan näihin ei mene, kunhan ensin ohje tulee tutuksi.

Aloitin tänään myös osittain tarjottavien valmistamisen syntymäpäiville. Citymarketissa on tällä hetkellä menossa kampanja, jossa saa leimoja keräämällä ostaa OBH Nordigan First Kitchen -tuotteita puoleen hintaan. Meillä on ollut ostoslistalla jo jonkun aikaa uusi sähkövatkain ja eilenhän se sitten kotiutettiin kauppareissulta. Tänään pääsin sitten heti testailemaan sitä ja ensivaikutelma oli kyllä hyvä!

 
Täytyy vielä lopuksi näyttää muutama kuva mun Kuopion tuliaisista meille kotiin...


Anttilassa käydessä en voinut olla ohittamatta Annon tuotteita ja varsinkaan tuota ihanaa mustavalkoista purnukkaa. Samaan sarjaan löytyi vielä aina tarpeellinen keittiöpyyhe, joka näkyy alemmassa kuvassa.


Hintaa näille "Nami" -sarjan tuotteille tuli yhtensä 15 euroa. Ei siis lainkaan pahan hintainen kevätpiristys keittiöön ;). 


Huomenna mulla on vielä lomapäivä töistä ja saan olla aamupäivän kahdelleen tulevan yksivuotiaan kanssa :). Aika on kyllä kulunut ihan siivillä hänen syntymästään...tuntuu kuin vasta ihan äskettäin olisimme kotiutuneet synnäriltä! Onneksi minulla oli mahdollisuus antaa myös hänelle hetken ajan sitä "äidin jakamatonta huomiota" esikoisen ollessa 15 päivää kuussa päivähoidossa äitiyslomalla ollessani. Meidän tapauksessamme se oli hyvä päätös. Esikoisemmekin sai ikäistensä seuraa sopivasti ja pääsi purkamaan päivähoidossa ylimääräiset energiansa :). Silti siskokset ovat olleet paljon keskenään (muun muassa 2 kuutautta putkeen Amerikassa ;) ) ja heidän välinen siteensä tuntuu lujittuvan päivä päivältä <3. 

Niin se aika vain rientää, eikä itse voi kuin taiteilla, että pysyy sen ajan mukana :). Täytyy kuitenkin muistaa elää hetkessä ja säilyttää edelleen tasapaino työn ja perhe-elämän välillä. Näitä hetkiä kun ei myöhemmin enään takaisin saa...

Seuraavaksi tämä rouva suuntaa saunaan ja sitten nukkumaan, koska meillä edelleenkin herätään kuudelta aamulla ;).

-J-
1 kommentti:

  1. Johanna, sulle on haaste mun blogissa :)

    http://labellavitablogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista