sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Juhlahanskat taputtaa - Onnea yksivuotiaalle!


 "Päivänsankarina hurmaan ja veikistelen, taaperran ja keikistelen, sanoja tapailen, äitiä huhuilen. Menen piiloon ja kurkistan, koko juhlapäivän touhuan. Illalla vasta väsähdän. Päkälampaan kanssa uneen nukahdan. äidin kuulen sanovan; Nuku hyvin kulta, aamulla saan taas hymyn sulta."

(Oheinen runo löytyi osoitteesta  http://varssyja.wordpress.com/ikaan-liittyvia-syntymapaiva-onnitteluja)

Lauantaina meillä juhlittiin nuorimmaisemme 1 -vuotis syntymäpäivää, vaikka virallinen syntymäpäivä onkin vasta tulevan viikon tiistaina. Syntymäpäivää vietettiin perhepiirin, sukulaisten ja kummien kesken. Näin hyvä, sillä jo tuosta määrästä ihmisiä pikkuisemme oli ihan silmät pyörällään ja ihmeissään. Ehkä myös huomion keskipisteenä oleminen oli osittain uutta, sillä niin usein vieläkin isompi sisko varastaa kaiken huomion vieraiden läsnäollessa ;). Juhlamekko 1 -vuotiaalle löytyi jo lähes vuosi sitten H&M:n baby -osaston mallistosta, kuten myös päässä oleva hiusasuste. Olen lastenvaatteissa yleensä sellainen "jemmaan ostaja" eli kun eteeni tulee jotain ihanaa/myöhemmin tarpeellista (esim. tulevaksi vuodeksi toppavaatteet) ostan ne jo valmiiksi. Tottakai asiassa helpottavana tekijänä on tähän asti toiminut meidän tyttöjen kasvun suht helppo ennustettavuus :). Molemmat ovat siis kasvaneet tasaisesti omilla käyrillään ilman suurta kasvupyrähdystä niin painon kuin pituuden suhteen. Tosin kyllä melkein yhtä paljon vaatteita ostetaan myös "heti käyttöön".   Juhlien alussa tarjosimme vieraille grillattua kanaa, lihaa ja vihanneksia salaattien ja suolaisen piirakan kera. Osa vieraista oli nimittäin tullut pidemmän matkan päästä ja halusimme tarjota ihan jo senkin takia täyttävän suolaisen aterian. 

Tätä kuvaa ottaessani suurin osa lihoista oli vielä grillissä...ja saapuivat pöytään sitä mukaa kun kypsyivät.

Kun mahat oli saatu täyteen grilliherkkuja, joimme päälle tottakai vielä perinteiset syntymäpäiväkakkukahvit. Ensi kertaa kattausastiastona juhlissa toimivat muumi -mukit.


Kakku oli tällä kertaa helpomman kaavan mukaan tehty eli käytin valmista kakun päälle asetettavaa  vohvelikuvaa. Pohjana toimi perinteinen sienikakkupohjan -ohje, joka löytyy kinuskikissan sivuilta ja välitäytteenä oli vadelmarahka.


Täytekakun lisäksi leivoin "höyhenen kevyen sitruunajuustokakun"(Kinuskikissa) sekä Daim-suklaamuffinsseja (Kinuskikissa).Syntymäpäivä kului vieraiden kanssa kuulumisia vaihtaen, herkutellen ja 1 -vuotiaamme sekä muiden lasten leikkejä seuraten. Mukava ja ainutlaatuinen päivä kaiken kaikkiaan :).

 


Ja voi näitä ihanuuksia! Nyt on kesän tuleviin juhliin mekkoja ;)
 

Myös muut ihanat lahjat hurmasivat niin lasten kuin äidinkin pään ;). 

Lahjaksi saatua nukkea en saanut kuvaan, koska se oli tiukasti leikeissä kiinni ;)

Nyt meillä on sitten virallisesti jätetty vauva-aika taakse ja tilalle on tullut taapero-arki...nyyh! Nuorimmainen ottikin tänään jo useamman askeleen ensiaskelkengät jalassaan kävelykärryä pukaten...Niin ne vain kehittyy nopeaa!

Tänään on syöty kakkujen jämiä sekä muita herkkuja. Sen vuoksi tuli enemmän kuin tarpeeseen iltainen tunnin mittainen juoksulenkki hyvän ystäväni kanssa. Juoksukausikin on nyt sitten virallisesti startattu ja tavoitteena olisi käydä yhteislenkillä ainakin kerran viikossa. Ihan parhautta tuollaiset yhteistreenit! Niitä meillä oli tapana aktiivisina urheiluaikoina  tehdä ystävien kanssa harva se päivä ;). Mahtavaa jos nyt sais arjen kiireistä irrotettua hetken ainakin tuolle yhdelle lenkille.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille :)! Täällä palataan huomenna taas lomatauon jälkeen sorvin ääreen. Edessä siis siintää uusi viikko ja uudet kujeet :).

-J-

P.S. Kiitos pikkuveljelleni kuvausavusta; sinä se vain osaat kuvata :)!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti