lauantai 26. huhtikuuta 2014

Puhtia päivään aamupalasta ja keittiön saarekkeen uudet baarituolit

Torstaina ne sitten tuli - nimittäin uudet baarituolit! Kirjoitin äskettäin postauksen uusien baarituolien hankinnasta ja niiden valinnan vaikeudesta. Valinta tuli tehtyä, eikä se lopulta edes ollut niin vaikeaa.


Päädyimme Artekin valkoisiin k65 baarituoleihin, jotka tilasimme Vepsäläisen kautta. Muutamassa viikossa nuo tuolit saapuivat ja kokoaminen itse sujui helposti. Olisihan niihin saanut ostaa kokoamispalvelun, mutta jos on kerran yhden "ikea-keittiön" kasannut, niin varmasti suoriutuu tällaisestakin nikkaroinnista. Tosin minä en näitä kasannut...kuten en aikoinaan keittiötäkään, vaan mieheni on näissä asioissa meidän perheen expertti.


Päädyimme näihin tuoleihin niiden ajattomuuden ja klassisuuden vuoksi. Valkoinen väri tuntui kivemmalta kuin musta, jossa helposti näkyy muun muassa pöly (nim.merkillä. kokemusta mustasta tasosta keittiössä ;) ). Lisäksi materiaalinsa puolesta tuolit tulevan kestämään aikaa, koska ne on tarvittaessa tulevaisuudessa helposti entisöitävät. Toivottavasti nämä tuolit päätyvät myös joskus tulevaisuudessa jomman kumman tyttäremme kotia koristamaan :). 


 Tänään nuorimmaisemme päätti herätä jo aamukuuden jälkeen. Niin aikaisin kun herää, ehtii tehdä aamulla kaikenlaista. Päätin sitten viikonlopun kunniaksi tehdä meille koko perheelle kunnon aamiaisen ja kattaa pöydän koreaksi.
Olen niitä ihmisiä, jotka syövät aamulla aamupalan. Arkiaamuisin kello herättää töihin välillä hyvinkin varhain, mutta aamupalasta ei tingitä. Syön yleensä mikropuuroa tai sitten yogurttia ja leipää aamukahvia unohtamatta. Luulen, että tämä "tapa" on peräisin lapsuuden kodistani ja urheilija taustastani. Etenkin aktiiviurheiluaikoina aamupala oli todella isossa roolissa ennen päivän treeniä ja kisoja. Tämän tavan haluan myös opettaa omille lapsilleni ja onhan se aamupala, etenkin viikonloppuisin, niitä perheen yhteisiä hetkiä, jonka lomassa myös jutustellaan kaikenlaista.
 Esikoisellamme on aina silloin tällöin aamuja, kun puuro lautaselta ei tahdo huveta mihinkään. Tällöin apuna toimii joko toinen vanhempi tai sitten kirja! Tällä hetkellä ehdoton suosikki on "myyrän housut", jota voin kyllä suositella myös muille vastaavassa iässä oleville. Kirjassa on mukava tarina housuista, jotka myyrä itselleen hankkii valmistaen ensin ystävien avulla kankaan ja siitä lopulta housut. Kirjan kuvat ovat myös pelkästään mukavia katsella ja lapsi kehittää niistä helpolla satuun lisää tarinaa. Tämä kirja löytyy Tammen valikoimista ja sen on kirjoittanut Eduard Petiska ja suomentanut Kirsti Siraste. Nuorimmaisemme on nykyään myös erittäin kiinnostunut kirjoista...lähinnä syömismielessä! Kyllä hän jonkun verran jo kuviakin katselee ja kääntelee sivuja, mutta useammin kirja reuna on suussa. Se tuntuu varmasti kivalta kutiaville ikenille. Täytyykin olla tarkkana, ettei nämä "paremmat" kirjat päädy hänen käsiinsä, jos haluaa, että niistä riittää luettavaa vielä tulevaisuuteenkin. 


Täällä on tehty viikon ajan kovasti kotitöitä niin sisällä kuin pihallakin. Tänään kuitenkin pääsemme tyttöjen kanssa kylästelemään hyvän ystäväni perheen uuni tuoreeseen kotiin :). Mukavaa viikonloppua kaikille :)!


-J-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti