lauantai 10. toukokuuta 2014

11 + 11 asiaa minusta

Ensimmäinen blogi-haaste vastaanotettu. La Bella Vitan Suvi haastoi minut kertomaan itsestäni 11 asiaa, vastaamaan haastajan esittämiin kysymyksiin, haastamaan 11 alle 200 lukijan blogia sekä esittämään heille 11 kysymystä.

Heti alkuun täytyy pahoitella, etten saa tätä haastetta jatkettua, koska seuraan aktiivisesti useamman kuin 200 kävijän blogeja :(. Pitäisi varmasti ottaa selvää pienempienkin kävijämäärien blogeista, sillä joukosta saattaisi löytyä ties mitä helmiä. Tällä hetkellä netissä surffailuun jää kuitenkin niin rajallinen määrä aikaa, että lukemani blogit löytyvät pääsääntöisesti jonkin blogiportaalin alta. Mutta hei, jos teillä on ehdottaaa minulle uusia hyviä blogeja tai esitellä omasi, niin olen enemmän kuin kiinnostunut kuulemaan niistä :).

Mutta sitten itse haasteeseen, eli 11 asiaa minusta (joita ei ehkä ole tullut mainittua vielä blogissa...)

 1. Olen horoskoopiltani vaaka ja täytän tänä vuonna lokakuussa 33 -vuotta. 
 2. Olen kotoisin Kemistä ja muutin Ouluun työn perässä kesällä 2005.
 3. Vuoteen 2003 asti harrastin aktiivisesti kilpahiihtoa.
 4. Koulutukseltani olen tradenomi ja pääaineeni olivat yritystoiminta sekä markkinointi. Aloitin myös ylemmän korkeakoulututkinnon vuonna 2009, mutta ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen koulunkäynti jäi kesken...ehkä jatkan tutkinnon loppuun joskus myöhemmin tulevaisuudessa.
 5. Olen aina ollut erittäin kiinnostunut muodista ja vaatteista. Paheeni on ollut ostaa liikaa sesongin muotituotteita, jotka yleensä ovat jo puolen vuoden päästä pois muodista. Yritän tietoisesti muuttaa tätä tapaa ja hankkia itselleni perus klassisia vaatteita, jotka kestävät aikaa. 
 6. Vaatteiden ohella myös kauneudenhoito ja etenkin meikkaaminen on kiinnostanut minua teini-iästä saakka. Nuoruuden "biletys"vuosina saatoin meikata ennen baariin lähtöä itseni lisäksi parhaimmillaan jopa kuusi ystävääni! Bravuurini on silmämeikki ;)
 7. Meillä on mieheni kanssa yksi suosikki trilogia-sarja ja sehän on legendaarinen Lord of The Rings. Kaikki juontaa juurensa kyseisen elokuvan 1. osaan, jota olimme mieheni kanssa katsomassa elokuvissa seurustelumme alkuaikoina. Tämän jälkeen ollaan käyty muun muassa Uudessa-Seelannissa elokuvan kuvauspaikoilla esim. Hobbittonissa, häissämme soitettiin kirkossa marssina elokuvan teemakappale ja lisäksi molempien tyttäriemmme nimet (ei kuitenkaan etunimet) löytyvät elokuvan hahmoista ;)
 8. Olen ollut karkkilakossa vuodesta 2008, mutta keksit ja jäätelö ym. leivonnaisherkut ovat sallittuja. Oikeastaan voisi jopa puhua nykyään etten enään syö karkkia :). Ja tämä ihan vain siitä syystä, että olin aiemmin ihan älytön sokerihiiri! Joka päivä oli pakko saada karkkia ja ne määrät eivät todellakaan olleet mitään pieniä suklaapatukoita, vaan kerralla saattoi mennä suklaalevy ja päälle vielä irkkareita!
 9. Olen kova säilömään kaikenlaista vanhaa tavaraa. Käymmekin usein mieheni kanssa keskusteluja autotallin varastomäärästä ja siitä löytyisikö sieltä jotain mistä voisi jo luopua.
 10. Silitys kuuluu yleensä sunnuntai-päiväni ohjelmistoon. Silitän lakanat, tyynyliinat, tyttöjen vaatteista yläosat ja mekot, omista ja mieheni vaatteista vain sellaiset, jotka silitystä vaativat (kuten esim. kauluspaidat). Tosin en silitä kodinhoitohuoneessa, vaan tv:n läheisyydessä ;).
 11. Jos minulla olisi ylimääräistä aikaa tekisin enemmän käsitöitä, etenkin neuloisin!

Suvi kysyi minulta seuraavaa:

1. Mistä blogisi nimi tulee?

Halusin blogini nimen kuvaavan tiivistetysti meidän elämäämme. Koska kyseessä on lifestyle painotteinen blogi, jossa aiheet vaihtelevat perhearjesta, sisustukseen, vaatteisiin, matkustamiseen ym. halusin myös blogin nimen mahdollistavan sisällön monipuolisuuden. Lisäksi alueemme tonttikaavassa pellot katumme toisella puolella ovat nimeltään tuomipeltoja ja niiden reunoilla kasvaa tuomi-puita.

2. Mistä sait idean bloggaamiseen?

Joutuessani jäämään toisesta lapsesta 4 viikkoa ennen äitiysloman alkua sairaslomalle kotiin ja lääkärin määrättyä minut niin sanottuun pakkolepoon, en voinut kotona päivisin oikein muuta kuin surffailla netissä. Blogimaailma tuli tuolloin hyvin tutuksi ja samaan aikaan syntyi idea oman blogin perustamisesta. Melkein vuosi sitä ideaa kuitenkin kypsyteltiin ja rohkeutta kerättiin. Amerikan road trip tuntui perustellulta syyltä aloittaa blokkaaminen :)

3. Millainen on täydellinen vapaapäivä?

Täydellisen vapaapäivän takeena toimivat riittävä uni, hyvä ruoka, tärkeimmät ihmiset ympärillä ja kaikilla hyvä olla :).

4. Kolme mieluisinta postaustasi?

Hmmm. viiden kuukauden ajalta suurin osan postauksistani on edelleen Amerikan road tripiltämme...niistä jokaista oli omalla tavallaan mukava kirjoittaa. Valitsen niistä kuitenkin vain yhden ja se on kahden päivän pysähdys Phoenixiin syystä että ko.paikka tarjosi meille lyhyessä ajassa niin paljon sään, tuttujen tapaamisen ja nähtävyyksien puolesta.

Myös ihan ensimmäinen postaukseni uuden alku on omalta osaltaan merkittävä, koska siitä kaikki tosiaan sai alkunsa ja sitä fiilis mikä sitä kirjoittaessa oli päällä puhumattakaan kun julkaisin ensimmäisen postauksen oli huikaiseva ;).

Kolmanneksi mieluisimmaksi postaukseksi valitsen kotona -postauksen, koska oli niin mahtavaa päästä matkan jälkeen kirjoittamaan kotona kotikoneella ihan muusta aiheesta kuin mitä edellisinä kahtena kuukautena oli tullut kirjoiteltua.

5. Mikä asia saa sinut suuttumaan?

Ihmisten julmuus ja kylmyys toisiaan kohtaan. Se, että tuijotetaan vain omaa napaa ja ollaan valmiita tekemään kaikkensa, jopa puukottamaan toista selkään, jotta oma asema paranisi. Sekä se, että olet luottanut johonkin ihmiseen, mutta hän ei olekaan lojaali sinulle, vaikka edessäsi muuta esittääkin.

6. Entä mikä tekee sinut erityisen iloiseksi?

Elämän hyvät asiat ja se kun vastoinkäymiset kääntyvät voitoksi. Myös toisen ihmisen ilo ja hymy tarttuu :)!

7. Mieleenpainuvin hetki/muisto?

Molempien tyttärieni syntymät ja ensihetket sairaalassa <3

8. Suurin haaveesi?

Saada elää pitkä ja terve elämä oman rakkaa mieheni ja jälkikasvun rinnalla.

9. Intohimosi?

Mars-suklaajäätelö...ja tämähän ei ole karkkia, koska se myydään jäätelöaltaassa ;)

10. Jos saisit valita neljä asiaa mukaasi autiolle saarelle, mitkä ne olisi ja miksi?:)

Ykkösenä ehdottomasti oma perhe, jotta saa rakkaimmat ihmiset mukaan :). Toisena matkaeväät (sisältäen siis ruokaa ja juomaa), jotta ei menisi ihan kalastushommiksi...kolmantena yöpymistarvikkeet (toisin sanoen teltta, makuupussi...), koska yöt saattaisivat olla viileitä ja neljäntenä tottakai paluuliput kotiin, koska vaikka reissussa on kiva käydä, niin maailman paras paikka on kuitenkin oma koti <3

11. Miten ystäväsi kuvailisivat sinua?

Tempperamenttinen, mutta silti pitkä pinnainen, positiivisella asenteella realisti, joskus vähän liian vaaleanpunaiset lasit silmillä kulkeva, kova tekemään kotitöitä, työlleen ja perheelleen omistautunut, aina valmis auttamaan ja kuuntelemaan, pitää liian harvoin yhteyttä ystäviinsä (mutta ajattelee heitä silti harva se päivä :)!!) Tykkää valokuvista, vaatteista ja sisustamisesta. 


Huh, tulipas siinä nyt infoa minusta....eikä yhtään kuvaa tällä kertaa :( No korjataan tilanne seuraavaan postaukseen. Nyt euroviisujen pariin :)!

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti