perjantai 30. lokakuuta 2015

Lomamatkan ensimmäiset kohteet

Reissulta kotiuduttiin hetki sitten ja paluumatka sujui yllättävänkin kivuttomasti lauttamatkoineen sekä autoiluineen. Paluumatkan kilometrejä karttui eilisen lauttamatkan jälkeen reilu 1500 kilometriä tänne kotiin saakka ja aika lailla yhtä kyytiä taas ajettiin. 

Vaikka kotosalla nyt ollaan, niin palataampas vielä reissukuulumisiin jatkona eiliseen postaukseen.

Ensimmäisen reissuyön ajettuamme, toinen yö vietettiinkin sitten Malmössa paikallisella leirintäalueella ihan lähellä Juutinrauman siltaa. 


Oltiin leirintäalueella sen verran aikaisin, että lapset ehtivät puuhastella pihalla ennen pimeän tuloa. Ja puuhasteltavaa tuolla leirintäalueella riittikin! Oli leikkikenttää, pomppupatjaa, minigolffi-mahdollisuus ja ihanat puistoilureitit heti leirintäalueen vieressä.  


Seuraava aamu oli hieman normaalia pidempi, kiitos kellojen siirron :). Tosin meidän lapsille kahden tunnin aikaero tuntui aluksi vähän haastavalta ja meidän seurue taisi olla sunnuntai-aamuna hereillä jo kello 6 ruotsin aikaan...Alueelta pystyi tsekkaamaan itsensä ulos vasta kymmeneltä, joten meillä oli runsaasti "luppoaikaa" siihen saakka.

Kymmeneltä matka sitten pääsi taas jatkumaan ja suuntasimme auton keulan kohti Tanskan maata. Mielessämme kävi vaihtoehtona meren ylitykseen ruotsista tanskaan lautta, mutta päädyimme kuitenkin käyttämään siltaa. Onhan silta nähtävyys itsessäänkin ja jännittävää oli lapsista päästä ajamaan meren pinnan alle tunneliin. Siltamaksu sen sijaan sai meidän suupielet loksahtamaan ammolleen; 95 euroa meidän sakilta! No kyllähän tuo 16 kilometrin mittainen tieyhteys täytyy jotenkin ylläpitääkin eli eiköhän nuo eurot menneet sitten tarpeeseen. 
 
 
Tämä silta yhdistää toisiinsa Ruotsin Malmön sekä Tanskan Kööpenhaminan. Kööpenhamina oli siis meidänkin seuraava pysähdyspaikka. Tosin harmittavan pikainen sellainen, joten tuohon kaupunkiin täytyy päästä vielä joskus uudelleen. Lasten kanssa kaupunkinähtävyyksiin täytyy varata aikaa ja meidän puoli päivää ei ihan riittänyt kuin pintaraapaisuun tuosta historiallisesta kaupungista. 

Keskustaan silti päästiin tutustumaan ja osa nähtävyyksistäkin rekisteröitiin. 


Keskustassa aika vierähti Strøgetilla eli kaupungin pääkävelykaduilla. Sunnuntaisin osa myymälöistä on suljettuna ja tästä syystä esimerkiksi Hayn:n myymälävierailu jäi minun osaltani vain haaveeksi.
No jos äiti ei päässyt Kööpenhaminassa shoppailemaan, niin esikoinen kyllä löysi mieleisensä liikkeen; valtavan kokoisen Disney-storen ja siellä mielenkiinto kiinnittyi yllättäen Frozen -nurkkaukseen ;). Neiti saikin tuolta mukaan frozen hahmoja sisältävän lelupakkauksen ja oli yhtä iloa :).
Kööpenhaminan kaduilta matka jatkui asuntoautolla kohti Billundin kylää ja Legolandiaa. Kööpenhaminaan palataan toivottavasti vielä joskus :)
Huomenna lisää kuulumisia reissusta :). Nyt leppoisaa perjantai-illan jatkoa :)!


-J-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti