tiistai 20. tammikuuta 2015

Vuosi sitten...

Muistan niin hyvin vuoden takaisen hetken, kun kirjoittelin ensimmäistä tekstiä blogiini. Oman  blogin kirjoittaminen oli hautunut mielessä vuoden päivät ja päätös siitä sinetöityi lopulta vuoden takaisena tammikuisena maanantai -iltana. Adrenaliiniä oli ensimmäisten postausten aikana veressä varmasti yhtä paljon kuin aikoinaan nuorempana asettuessani sukset jalassa lähtöviivalle. Oli se vain niin jännä tunne julkaista ensimmäinen oma teksti ja seurata miten lukijat lisääntyivät viikko viikolta. 

Omasta arjesta, matkustamisesta, sisustuksesta sekä elämän pienistä ja suurista haaveista kirjoittaminen tuntui hyvin luontevalta ja mieluisalta ja on sitä edelleen. Itsensä ilmaiseminen kirjallisesti on ollut pienestä asti minun juttuni, ensin päiväkirjojen, kirjeenvaihdon, kirjevihkojen ja sähköpostin muodossa ja nykyisin oman blogin kautta. Kyllähän tämä on yhdenlainen päiväkirja omasta elämästä, vaikkei tänne kaikkea siitä kirjoitakaan. Itselle kuitenkin piirtyy muistiin tietystä hetkestä tai kuvasta myös ne kirjoittamatta jätetyt asiat ja tapahtumat. Ajattelin, että on sitten vanhempana kiva muistella omia tekemisiään, mutta täytyy myöntää, että kyllä noita omia postauksia tulee jo nyt kelattua taaksepäin, esimerkiksi vuoden takaiselle Amerikan Road Tripille on aina yhtä ihanaa palata fiilistelemään.

Blogillani toivon pystyväni tuottamaan iloa myös muille niin teille tutuille kuin teille vielä minulle tuntemattomille ihmisille. Saa nähdä minkälainen blogini on tulevaisuudessa, mutta uskon senkin jollain asteella kehittyvän eteenpäin ihan jo pelkän kokemuksen karttuessa tästä bloggaamisesta. Mukavana harrastuksena sen aion pitää ja kirjoittelen aina silloin kuin arjen kiireiltäni ehdin, toisinaan tiheämmin ja toisinaan voi vierähtää useampikin viikko. Onneksi sain viikko sitten vaihdettua itselleni uuden puhelimen ja sain siihen asennettua vihdoin ja viimein Instagram -tilin, joten sitä varmasti tulee päivitettyä jatkossa tiheämmin. 

Kuluneen vuoden sisään mahtuu matkustuaiheen tiimoilta jo aiemmin mainitsemani ikimuistoinen Amerian Road trip. Tuo reissu oli muutaman kuukauden kestoinen ja oheisesta postauksesta pääsette halutessanne lukemaan ko. matkaa http://elamaatuomipellonlaidalla.blogspot.fi/2014/01/jannitys-nousee.html. Palasin maaliskuun viimeisenä päivänä äitiyslomalta takaisin työelämään ja kesälomienkin kuluessa lapsia hoitaessa kotona emme sen suurempia reissuja tehneet. Tänä vuonna kuitenkin talvilomalla hyppäämme taas sinivalkoisten siipien kyytin ja lennämme pariksi viikoksi uuteen matkakohteeseen. Aikaisemmat reissut ovat sisältäneet paljon luonnonihmeitä ja -nähtävyyksiä, mutta tämä tuleva lomakohde onkin sitten sieltä päinvastaisesta suunnasta. Toisin sanoen mennään sellaiseen maahan, jossa lähes kaikki on rakennettu keinotekoisesti suurella rahalla. Lomakohteemme on Dubai. 

Pikkuhiljaa ajatukset alkavat siirtyä edessä häämöttävään lomaan ja kylläpäs sitä näin vuoden tauon jälkeen taas odottaakin pääsyä jonnekin kauas. Olemme monta kertaa mieheni kanssa todenneet, ettei meiltä onnistu lomailla kotosalla, koska me vain touhuaisimme kotona kaikkien niiden tekemättömien asioiden parissa. Parasta siis lähteä reissuun, jotta pääsee täysin rentoutumaan. Sen lisäksi etenkin miehessäni asustaa pieni-suuri maailmanmatkaaja -luonne, joten kun edellisestä reissusta kotiudutaan, on uutta jo alettava suunittelemaan ;). Kerranhan täällä vain eletään, niin otetaan siitä ajasta sitten jokainen haluamallamme tavalla kaikki irti :).

Meillä on yläkerrassa aula, jonka teemana on "amerikka"...kumpuaa tästä matkustus-harrastuksesta...Vuoden aikana kodissamme suurimmat muutokset tapahtuivat lastenhuoneessa http://elamaatuomipellonlaidalla.blogspot.fi/2014/08/tyttojen-uusi-valtakunta.html pienen rempan merkeissä sekä lisäksi olohuoneemme sai kauan kaivatut verhot http://elamaatuomipellonlaidalla.blogspot.fi/2014/08/olohuoneen-korkean-tilan-verhot.html ja keittiöön ilmeistyi uudet tuolit http://elamaatuomipellonlaidalla.blogspot.fi/2014_04_01_archive.html.

Lisäksi joukkoon mahtui muitakin pienempiä hankintoja. Tänä vuonna ajatuksissa on uudistaa ainakin meidän makuuhuone-pukeutumishuone -yhdistelmää ja siihen liittyen laitoinkin sieltä eilen nettiin myyntiin huonekaluja ja tänään niistä on myyty jo puolet! Myös alakerrassa olohuone - työhuone -akselilla tulee tapahtumaan jotain pientä. Jossain vaiheessa lattia menee alakerrasta vaihtoon, muttei vielä tänä vuonna...antaa lasten naarmuttaa nyt tämä vanha ja vaihdetaan uuteen sitten kun alkavat olla siinä iässä, ettei tuhoa enään synny niin paljon ;). Myös meidän TV-seinän alakerrassa haluaisin purkaa, mutta se onkin sitten helpommin sanottu kuin tehty, koska sen alla menee aika monet sähköpiuhat :(.  

Vuoden aikana on juhlittu niin merkkipäiviä kuin hyvän ystävän häitä ja polttareita. Paljon ihania arjen hetkiä sekä lasten kasvua ja kehittymistä. Toivotaan, että tuleva vuosi olisi sisällöltään myös yhtä tapahtumarkas ja toisaalta miksei olisi; itsehän me päätämme joka päivä millaiseksi haluamme kyseisen päivän muodostuvan :). 

Toivon, että pysyt matkassa ja ihan parasta olisi jos jättäisit käynnistäsi kommenttia. Näin kuulisin myös teidän lukijoiden ajatuksia ja mietteitä :)!

Ihanaa vuotta 2015 teille kaikille <3!

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti