torstai 30. lokakuuta 2014

Synttärimietteitä ja pesuaine löytö


Tänään vapaapäivänä suuntasin heti aamusta tekemään ruokaostokset loppuviikolle. Ostoskärryyn tarttui myös muutama perusruokaostoksista poikkeava ostos.

Esikoisemme syntymäpäivät lähenevät...Neljä vuotta tulee täyteen ensi kuun lopulla ja olen aloittanut (aiemmista vuosista jotain oppineena) järjestelyt jo näin varhain, jottei kaikki jää edelliseen iltaan/juhlapäivän aamuun :). 

Mokkapalat ovat jo pakkasessa ja nyt viikonloppuna olisi tarkoitus leipasta kakkupohja valmiisi pakkaseen. Myös muuta tarvikepuolta olen täydentänyt, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy ;).

Sitten toiseen ostosaiheeseen...


...Pesupähkinöihin!

Näistä "maagisista" pähkinöistä ollaan puhuttu meidän perhepiirissä jo reilu vuosi sitten, mutta mistään en itse ole saanut näitä käsiini, kunnes tänään ihan sattumalta ostaessani lattianpesuainetta näin nämä! 

En tiedä kuinka moni muu näistä on kuullut...voisin hieman taustatietoa näistä kertoa:

"Pesupähkinät ovat Sapindus-sukuun kuuluvan puun hedelmiä, jotka kasvavat trooppisilla alueilla ympäri maailman. Ekovista pesupähkinät viljellään luonnonmukaisesti Intiassa, jossa pesupähkinöitä on käytetty pesuaineena jo vuosisatojen ajan. 

Pesuteho perustuu pähkinöiden kuorissa olevaan saponiin, joka liukenee yli 30-asteisessa vedessä ja toimii näin luontaisena pesuaineena. Ne soveltuvat myös villavaatteiden ja silkin pesuun sekä käsipyykkiin. Pesupähkinät sopivat allergikoille, astmaatikoille ja herkkäihoisille, eivätkä aiheita ärsytystä. Ne käyvät myös pähkinäallergisille." 


Näiden kolmen pesupähkinän voimin pestiin tänään koneellinen tyttöjen pyykkiä.

Lisää aiheesta voit lukea tästä

Meillä molemmat tytöt ovat lievästi atopiaan taipuvaisia ja etenkin näin talvisaikaan ihoa saa rasvata joka päivä. Mielenkiinnolla jään odottamaan josko tämä luonnonmukainen pesuaine (yhdistettynä tyttöjen vaatteiden silittämiseen) auttaisi vähentämään kutinaa ;).

-J-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti