perjantai 3. lokakuuta 2014

Perjantain siivoustouhuja ja sisustushaaveita

Olen ollut tänään vapaalla töistä ja päivä on kulunut lähinnä kotitöiden ja siivoilun parissa. Ensimmäistä kertaa tälle syksylle vein tytöt vapaapäivänäni päiväkotiin ja pyhitin aamun ja aamupäivän ihan vain omille askareilleni. Pitkä flunssajakso tyttöjen kohdalla on nyt selkeästi takanapäin ja tämän viikon he ovat olleet tosi iloisia ja reippaita. Päivähoitoon lähteminen ja siellä oleminen on siis sujunut nyt mallikkaasti.

Koti on ollut hieman retuperällä siivouksen suhteen...Perusjutut ovat tottakai hoidettu, mutta tänään sain muutaman viikon tauon jälkeen imuroinnin lisäksi myös mopattua ja luututtua. Mä niin tykkään siivota....etenkin kun sitä saa tehdä rauhassa ja keskeytyksettä. Se on mulle kuin terapiaa! Samalla kun näet kättesi suoran jäljen, voit myös nollata pään eikä tarvi ajatella mitään sen kummempaa :). Tosin illalla keittiön lattia alkoi jo uhkaavasti nuorimmaisemme muutaman ruokailun jälkeen näyttää samalta kuin aiempina päivinä, mutta jaksoin vielä ahrerasti luutua tuon alueen tyyliin pariin kertaan uudestaan. Tämä juuri tekee siivouksesta nykyään tosi haastavaa, kun se yksi tai kaksi kertaa viikkoon ei riitä, vaan lasten perässä saisi kulkea koko ajan luutu kädessä jos haluasi että koti olisi koko ajan siisti.


Vaihtelin hieman syksyisempää somistetta alakertaan ja vahvasti esille pääsivät valkoisen, ruskean, mustan ja harmaan eri sävyt. Nehän ne ovat ne minun lempivärit sisustuksessa. Tosin niiden mittasuhteet aina hieman vaihtelevat sesongin ja vuodenajan mukaan. Näin syksyisin ruskea -väri nostaa taas päätään ;).Puun sävyistä vaalea on ollut jo jonkun aikaa pinnalla, mutta täytyy sanoa, että kyllä se tumma puu on se minun juttuni...miksipä sitä vaihtamaan. Tykkään skandinaavisesta pelkistetystä sisustustyylistä, mutta siihen täytyy vielä lisätä ripaus 70 -lukua ja tummaa puuta.Viime päivinä on sisustaminen ja uudet sisustushaaveet ollut taas kummasti mielen päällä (eivätkä ensi viikon lähestyvät Stockmanin hullut päivät ja niiden tänään postilaatikkoon tiputettu esite hellitä tätä kuumetta yhtään). Kuvassa olohuoneen ja keittiön välisellä käytävällä näkyvä serkkuni vanha piano on hakenut mielessäni uutta paikkaa meidän kodistamme jo tovin. Hyvin todennäköisesti se tullaan siirtämään meidän niin sanottuun "työhuoneeseen" alakerrassa. Akustisistakin syistä tuo siirto tulee olemaan tarpeen, sillä matalamman kattokorkeuden huoneessa myös äänen kaikuminen on hieman rajallisempaa. Ennen kuin tätä pianoa tästä kuitenkaan minnekään tullaan siirtämään, tulisi tähän tilalle sitten saada jotain muuta. Ja se jotain muuta alkaa vahvistumaan mielessäni päivä päivältä yhä selkeämmäksi. Vaikka tähän asti olen sanonut, etten halua meille yhtään String-hyllyä, sillä niitä tuntuu olevan joka puolella ihan liikaa...Niin olen alkanut taipumaan ja kallistumaan sen puolelle. Vannomatta paras, vai miten se oli ;).


Miettikää nyt miten hyvin tuohon mustapohjaiselle tapetille sopisi Stringin laajempi hyllykokonaisuus ja tummana tietenkin :)Eihän näistä muutamasta edellisestä mallikuvasta voi kuin inspiroitua! Keittiössäkin sellainen String-pocket voisi olla tuossa meidän kellon kohdalla aika kiva, vai mitä :)?

No haaveita saa ja pitää olla. Katsotaan toteutuuko nämä vai kehittelenkö pianon tilalle sittenkin jotain muuta....Jotain siroa ja ei liian syvää siihen kuitenkin tulisi keksiä...Mikään lipasto ei siis oikein tule kysymykseen, koska ne ovat usein liian syviä ja käytävällä täytyy kuitenkin pystyä esteettömästi liikkumaan :).

Muutama viikko sitten meillä otettiin kotosalla tuttavani kuvaamana nuorimmaisestamme 1-vuotiskuvia ja huomenna olisi niitä tarkoitus alkaa valkkailemaan teetettävien kuvien listalle. Saataisiin tähän samaisellekäytävälle molemmista tytöistä 1 -vuotis kuvia vierekkäin :).Mukavaa perjantai-illan jatkoa :)!

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti