torstai 4. syyskuuta 2014

Terkkuja sairastuvalta

Niin se vain syysflunssa tai mikä lie -virus iski sitten meidänkin perheeseen. Nuorimmaisemme sairasti jo muutama viikko sitten ensimmäisen flunssansa kuumeen kera tälle syksylle. Tuolloin tauti taltutettiin viikonlopun aikana, mutta siitä lähtien molemmilla tytöillä on ollut lievää nuhaa, joka sitten viime viikon sunnuntaina paheni siihen asteeseen ettei maanantaina ollut enään päiväkotiin menemistä.

Mieheni äiti oli onneksi kyläilemässä täällä sunnuntaista tiistaihin, joten tytöt saivat olla mummon hoivassa ensimmäiset kaksi sairaspäivää. Keskiviikosta eteenpäin hoitovuoro puolestaan siirtyi minulle ja työviikkoni jäi lyhyeksi tältä viikolta. Tosin lauantaina olen töissä ja mies puolestaan kotona, joten pääsee vähän muutakin tälle viikolle tekemään kuin pikkupotilaita hoitamaan. Useampi päivä kahden sairaan lapsen kanssa kotona on melko uuvuttavaa, mutta onneksi noista kahdesta löytyy kipeänäkin yllättävää positiivista energiaa :).


Alakerta on ollut melkoinen lelumeri siihen asti kun mieheni on päässyt töistä kotiin. Legoja, juna-radan osia, palapelejä, barbeja, nukkeja ja kirjoja siellä täällä ja Juniori-kanava tv:stä pyörinyt päällä aamu seitsämästä ilta viiteen, jolloin kanava on vain vaihtunut kakkoselle pikkukakkosta varten :). Isommalla on ollut kuumetta, nuhaa sekä kova yskä. Pienemmällä nuhaa, kuumetta ja silmätulehdus. Minä olen niistänyt ja pyyhkinyt heidän neniään vuorotellen, antanut lääkettä, yrittänyt tarjota laidasta laitaan erilaisia ruokia (jotka nyt vain kipeänä alas uppoaisivat) ja hoivannut heitä.


Itsellänikin on varmaan tuo sama virus, mutta minulla se on lähinnä ilmennyt voimattomuutena ja väsymyksenä. Toivottavasti se sille tasolle jääkin. Mieheni sen sijaan sairastui eilen vastaavaan tautiin, mutta hänelläkin hieman omanlaisensa oireet. Töissä hän on kuitenkin sinnitelyt ja aikoi huomennakin mennä. Kävin tänään täydentämässä meidän lääkekaappia ja seuraavanlaisia "mömmöjä" on meillä nyt sitten käytössä koko perheellä:


Eiköhän näillä pitäisi flunssa saada taltutettua ;)!. Toivossa on hyvä elää! Mutta nyt nukkumaan, sillä jos viime yö toistuu, niin tuossa kahdesta neljään olisi sitten hoito-/valvomispätkä eessä (kiitos meidän nuorimmaisen ;) ).

Pitäkäähän itsestänne huolta näin syksyn alla; syökää terveellisesti ja monipuolisesti ja muistakaa unen tärkeä merkitys :)!

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti