lauantai 9. elokuuta 2014

Puistoretkellä

Ensimmäinen kunnon tarhaviikko on nyt sitten menestyksekkäästi takana molemmilla tytöillä. Oman lisähaasteensa kuluneeseen viikkoon toi kuitenkin ulkona vallitseva hellesää. Itseäni hirvitti ajatella töissä ollessani meidän 1 -vuotiasta ulkoilemassa useamman tunnin hoitopäivästä paahtavassa kuumuudessa. Kotihoidossa nimittäin välttelimme paljon kesäaikaan keskipäivän aurinkoa ja välillä kun mittari kipusi lähemmäs kolmeakymmentä astetta hän pysyi sisällä. Päiväkodissa onneksi löytyy pihalta muutama suojaisampi nurkkaus, jonne auringonvalo ei pääse suoraan paistamaan ja juomapullot sekä aurinkorasvat olivat kovassa käytössä viikon aikana. Muutamana päivänä tyttöjä hakiessani nuorimmaisemme olikin juuri "juomapisteella" oma vesipullo tiukasti kädessä :). Onneksi ensi viikolle on luvattu jo hieman inhimillisempiä kelejä :). Auringonpaiste ja lämpö on ihanaa, mutta 30 astetta on kyllä jo liian kuuma sää.

Syksy kuitenkin kolkuttelee jo ovella ja siitä alkumakua on tuonut pimenevät illat. Täytyy siis ottaa kaikki ilo irti näistä viimeistä kesäpäivistä. Niimpä suuntasimmekin tänään koko perheen voimin Oulun keskustaan Hupisaarille ja Ainonlan puistoon retkieväät mukanamme.


Vaikka olemme asuneet Oulussa jo yhdeksän vuotta, ei kyseisessä puistossa ole tullut vierailtua kuin muutaman kerran aikaisemmin. Itse asiassa miehelleni tämä oli ensimmäinen kerta. Korkea aika siis tehdä perheen voimin oma retki kyseiselle alueella, josta Oulu myös hyvin tunnetaan.

Sää oli päivällä mitä otollisin ulkoiluun lasten kanssa. Lisäksi puiden ja siltojen lomassa kävellessä sekä  pienten koskien pauhatessa vieressä, sää tuntui parhaalta mahdolliselta :)!


Saavuttuamme alueelle noin puolen päivän aikaan, etsimme heti ensimmäiseksi hyvän paikan levittää viltit maahan. Tyttöjen kanssa liikenteessä ollessa tietää jo kokemuksesta, että kun ensin huolehtii massut täyteen, sujuu loppuaika huomattavasti mukavammin.


Kylmälaukkumme täyttyi tänään kaupan valmiista antimista. Meillä oli mukana valmis salaattisekoitus, joka sisälsi myös salaattikastikkeen ja pienet leivänpalat. Salaatin seurana meillä oli broileripyöryköitä, viinirypäleitä, mansikoita, patonkia ja muutamaa eri levitettä sille sekä jälkkäriksi kahvia ja pullaa.

Eväisen syönnin jälkeen suuntasimme kohti vastikään rempattua leikkipuistoa, mutta matkalla sinne ihmiteltiin muun muassa vikkeliä oravia sekä syötettiin sorsia.


Leikkipuisto kruunasi tyttöjen "retken". Alueelta löytyi todella monipuolisesti keinuja, liukumäkiä ym. niin pienelle kuin isommallekin käyttäjälle. Molemmillä tytöillä meno oli sen verran kovaa alueella laitteesta toiseen, ettei kuvaamaan juuri ehtinyt pysähtyä ;). Muutama otos sieltäkin tuli kuitenkin onneksi napattua.Tänne tullaan kyllä ehdottomasti pian uudestaan, sen verran haltioissaan tytöt olivat.


Aina ei tarvitse lähteä kauas lomamatkalle, kun omasta kaupungistakin löytyy mukavaa ja mielekiintoista ajanvietettä :).

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti