tiistai 21. tammikuuta 2014

Voihan muumi!

Kuusi päivää aikaa loman alkuun ja matkajärjestelyt alkavat olla jo oikein hyvällä mallilla. Tämä aamupäivä oli tarkoitus käyttää yläkertamme siivoamiseen, mutta sainkin toimeksiannon mieheltäni lähteä muumimukiostoksille. Kyllä, luitte oikein, muumi-muki-ostoksille :). No, kyllähän shoppailu aina siivoamisen päihittää :).

Muumimukien keräilyhulluus näyttää saavuttaneen meidänkin perheen. Ensimmäiset kaksi muumimukia sain viitisen vuotta sitten hyviltä ystäviltäni syntymäpäivälahjaksi. Tuota ennen olin ajatellut, että onhan ne ihan kivoja, mutta ei me niitä keräilemään aleta. Toisin kuitenkin kävi. Oranssista hattivatti -mukista ja keltaisesta niiskuneiti -mukista juotuani useamman vuoden aamukahvit totesin ensimmäisen tyttäremme synnyttyä, että olisipa kiva alkaa keräämään "hänelle" muumimukeja. Siitä se sitten lähti.


Mieheni kauppakassista löytyi tämän jälkeen hyvin usein ruokien lisäksi uusi muumimuki. Lähes näihin päiviin asti olin siinä uskossa, ettei me kaikkia edes kerätä...sellainen sopiva määrä vain. No, nyt on sitten jo tulostettu kuvallinen lista kaikista olemassa olevista muumimukeista ja niiden päälle vedetty ruksit mitä meiltä kaapista löytyy. Kysyin häneltä uskooko hän oikeasti saavansa hankittua kaikki ne puuttuvat mukit ja hän nyökkäsi. Sanoin, että saat kyllä pulittaa niistä maltaita, johon hän vain tokaisi: "Hani, et taida kuule tietää miten tätä kauppaa tehdään....en mä niistä mitään useita satoja euroja ala maksamaan...kyllä mä keinot keksin". Vastasin hänelle, että lykkyä pyttyyn ;)! Kuuleman ovat pieninä lapsina  serkkupoikansa kanssa keräilleet monen muun lapsen ohella jääkiekkokortteja ja silloinkin oli käytössä jos minkälaista kikkaa, millä puuttuvat kortit saatiin kasaan...en itse halua edes tietää niitä kaikkia ;) Tutuille kuitenkin varoituksen sanana: pitäkää muumimukeistanne kiinni, kun tulemme vierailulle ;)

Tänään minut lähetettiin siis hakemaan Tove Janssonin 100 vuotis juhla -muki, koska muun muassa Iittalan verkkokaupasta ne olivat jo loppuneet rajoitetun määränsä vuoksi. Juhlavuoden erikoisuutena joka kuudennesta kyseisestä mukista löytyy mukin sisäpuolelta silmälasikuviointi. Nämä mukit ovat varmasti loppuneet jo, sillä niitä näyttää olevan myynnissä muun muassa huutonetissä parin sadan euron kappalehintaan! Silmälasiton muki kelpasi meille vallan mainiosti ja niitä oli paikallisessa Citymarketissa vielä neljännesosa telineessä jäljellä.


Tulihan siinä tavallaan myös päivän hyvä teko tehtyä, sillä jokaisesta juhlavuoden tuotteesta lahjoitetaan kaksi euroa Unicefin keräykseen, jonka tuotto käytetään lasten koulutuksen tukemiseen kehitysmaissa :).  Kotona huomasin mukia tarkemmin katsellessani, että mukin juhla-aiheinen printti näytti yllättävän tutulta ja kaivettuni kaapista muutama vuosi sitten hankitut muumi -tarjottimet, huomasin niiden olevan lähes "samaa sarjaa" :).Käykäähän ostamassa kyseinen muumimuki vielä kun niitä saa, jos tämä keräilyhulluus on tarttunut teihinkin. Juhlamukin lanseeraus ja myyntiintulo vuoden vaihteessa näyttää aiheuttaneet arvonnousun myös muihin jo myynnistä poistuneisiin muumi -mukeihin. Tilanne varmasti rauhoittuu taas muutaman kuukausien päästä ja sitten voi jatkaa taas mukien metsästystä ilman että niistä tarvitsee maksaa itseään kipeäksi.

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti