perjantai 24. tammikuuta 2014

Tänään on hyvä päivä!

Enään kolme yötä jäljellä ja sitten alkaa meidän reissu. Perinteisesti jokin tai jotkin asiat ovat saattaneet vastustaa ennen matkalle lähtöä ja niin on ollut tälläkin kertaa. Ensinnäkin mieheni loukkasi joulukuussa salibandy ottelussa normaalissa pelitilanteessa oikean jalkansa. Jalka ei onneksi mennyt poikki, mutta 45 astetta kääntynyt nilkka murtui sen verran pahasti, että se jouduttiin operoimaan sairaalassa. Viimeiset kuusi viikkoa hän on sitten kävelyt kepeillä tai oikeastaan kinkannut terveellä jalalla. Mahtaa olla tuo terve jalka aika kovassa tikissä, kun on sillä pomppinut paikasta toiseen pitkin taloa. Tänään miehelläni oli kipsin poisto ja lääkäri oli todennut nilkan parantuneen hyvin. Kävelyharjoitukset saivat siis alkaa ja olipa lääkäri jopa antanut luvan jättää kävelykepit kokonaan reissusta pois, jos jalka ei nyt viikonlopun aikana kipeydy liikaa ja mieheni kykenee liikkumaan ilman noita keppejä. Mahtavaa :)!

Tämän ohella olemme jännänneet saapuuko jenkeistä useita viikkoja sitten tilattu kartta ennen reissulle lähtöä ja tänäänhän sekin sitten tipahti postilaatikkoomme. Ei yhtään liian myöhään ;).Lennämme maanantaina Chicagoon, jossa yövymme mennessä ainoastaan yhden yön ja hyvä niin, sillä tällä hetkellä sääennuste sinne näyttää tältä:


 

Tiistaina road trippimme starttaa Chicagosta vuokra-asuntoautolla kohti Los Angelesia. Tämä auto tulee olemaan meidän tuleva "kotimme" seuraavat kaksi kuukautta. Yövymme hotellissa ainoastaan Los Angelesissä viikon ja takaisin tullessa Chicagossa 4 yötä. Mieheni tuskin pystyy alkumatkasta autoa ajamaan, vaikka itse toista väittääkin, mutta hänen vanhemmilleen on myös hankittu kansainvälinen ajokortti, joten starttimme on entisten karavaanareiden toimimesta turvattu :). Ohessa linkki tulevan asuntoautomme esittelyvideoon. Jenkeissä kaikki on vähän suurempaa ;)

http://www.youtube.com/watch?v=SWSVw9v2C1U

 Tarkoituksemme on ajaa vanhaa Route 66:ä pitkin Chicagosta kohti Losia. Joudumme tosin poukkoilemaan hieman alkuperäiseltä reitiltä, sillä matkan varrella on niin paljon muutakin mielenkiintoista nähtävää, mitä ei missään tapauksessa kannata jättää välistä. Matkaamme siis tällä reissulla Amerikan halki, mitä emme ole aiemmin tehneet. Losista ajamme Amerikan etelävaltioita pitkin takaisin Chicagoon, josta sitten palaamme takaisin kotikonnuille. Sää vaihtelee suomen talvesta suomen kesään, joten se asettaa omat haasteensa matkaan otettaville vaatteille ja varusteille. Yhteensä lentokoneen ruumaan lähtee 6 kpl matkalaukkuja, joten uskoisi kaiken riittävän. Ohessa suuntaa-antava karttakopio tulevasta ajoreitistä googlemapsista:
 Hyvien uutisten lisäksi tänään on ollut mainio ulkoilusää. Kovien pakkaskelien jälkeen -7 astetta tuntuu aivan mahtavalta säältä. Olinkin aamupäivästä esikoisen kanssa pihalla tekemässä "rästiin jääneitä" lumitöitä ja laskemassa pulkkamäkeä, mikä on hänen mielestään tällä hetkellä parasta mitä ulkona voi tehdä :). Nuorimmaisemme nukkui samoihin aikoihin ennätykselliset 4 tuntia ulkona vaunuissa! Illalla käytiin vielä pieni vaunu- ja pulkkalenkki lähipuistossa ja viimeiseksi muttei vähimmäiseksi uutiseksi nuorimmaisemme konttasi tänään ensimmäistä kertaa muutaman metrin matkan :). Nyt viimeisen viikonlopun viettoon täällä kotona...

-J-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti