perjantai 10. huhtikuuta 2015

Koostetta kuluneelta viikolta ja viime viikonlopusta

Viime viikon loput pääsiäispyhät kuluivat rauhallisissa tunnelmissa, kaukana kiireestä ja melusta, keskellä idyllistä maalaismaisemaa. Olimme siis koko perheellä mieheni vanhempien mökillä. 

Jos Oulun seudulla talvi alkaa olla jo takanapäin ja lumitilanne aika vähäinen (lukuunottamatta yllättäviä räntälumisateita aina välillä ;) ), ei mökillä ollut kesästä vielä tietoakaan. Näköjään ei tarvitse mennä kovinkaan kauaksi sisämaahanpäin, että lumitilanne muuttuu muutamasta sentistä muutamaan kymmeneen senttiin!


Sää oli mitä parhain nuina kahtena viimeisenä pääsiäispyhäpäivänä. Aamusta pakkasta oli jopa kymmenen astetta. Lumi kantoi mahtavasti ja pulkkamäkeä laskiessa sai hurjat vauhdit mäen törmältä joen jäälle. Lievästi sanottuna harmitti, että olin pakannut jo omat sukseni "kesäteloille" eivätkä ne siten olleet mukana...Päivällä aurinko lämmitti sen verran paljon, että mittari kohosi auringossa jopa +13 asteeseen :)! 

Mökillä ajanvietettä on moneen makuun ja me pulkkailun ohella istuimme laavulla paistamassa makkaraa, saunoimme ja uimme paljussa. Mummon "kesäkeittiö" on käytössä ympäri vuoden ja missäs se ruoka paremmin maistuukaan kuin siellä :).Pääsiäisen jäljilta olivat mahat herkkuja täynnä, univelat nukuttuina ja mieli virkeänä palaamaan kotiarkeen.


 Tämä viikko on puolestaan sisältänyt muun muassa esikoisemme varhaiskasvatuskeskustelun päiväkodissa ( uhma ja tietynlainen tottelemattomuus/rajojen hakeminen on nyt isossa roolissa...), pyörän kaivamisen varastosta jokapäiväiseen säännölliseen työmatkapyöräilyyn (osittain olen viime viikkoina kulkenut autolla..) sekä kotosalla sisustuspuolella tulevien hankintojen miettimistä ja valintoja. 

Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille :)!

-J-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti