sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Lumilinnassa

Eilen piipahdimme koko perheen kanssa Kemissä lumilinnassa. Tästä alkaa näköjään tulla tytöille joka vuotinen "perinne", mutta mielellään sitä haluaa kannattaa oman syntymäkaupungin talvista nähtävyyttä. Linna sijaitsee Kemin sisäsatamassa ja rakennettiin nyt viimeistä kertaa tälle sijainnille. Ensi vuonna linna nousee Kemin mansikkanokalle, joka ei tosin ole kaukana tästä nykyisestäkään sijainnista.



Linnan teemana oli tänä vuonna "linnalinnassa" toisin sanoen linna oli rakennettu keskiaikaiseen tyyliin. Linnan sisällä olikin paljon teemaa mukailevia jää- ja lumiveistoksia. Linnan seinämät kertoivat myös osaltaan tarinaa tuolta ajalta.


Omasta mielestäni parhaiten toteutettu ja luokseen kutsuvin paikka linnassa oli alla olevassa kuvassa nähtävissä oleva lapsille suunnattu jääliukumäki ympäristöineen. Tässä paikassa tytöt viihtyivät pitkään, eikä varmaan ihme :).



Itse menimme linnaan heti aamusta linnan avauduttua ja tuolloin siellä sai hyvin rauhassa katsella ympärilleen eikä esimerkiksi lasten liukumäkiin tarvinut jonotella. Ensimmäisen tunnin jälkeen väkimäärä oli jo huomattavasti kasvanut, mikä ei ole lainkaan ihme, sillä nythän alkoi pohjoisen hiihtolomaviikko!











Tytöille odotetuin asia oli Artun ja Tertun tapaaminen, vaikka se kovasti jännittikin, etenkin meidän nuorimmaista :)! Myöhemmin tässä kuussa, tarkalleen 19 päivä, linnassa esiintyvät muumit! Joten siinä on varmasti monelle lapselle mielenkiintoinen tapahtuma, jos vain tuolla suunnalla on liikenteessä :).


Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille :)!

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti