lauantai 15. marraskuuta 2014

Talvimaisemasta toiseen


Olemme parhaillaan viettämässä pidennettyä viikonloppua koko perheen kanssa Kuusamossa. Ihanan rentouttava irtiotto arjen keskellä tänne kylpylämaailmaan. Olemme siis majoittuneet Kuusamon tropiikkiin. Luntakin näillä leveysasteilla on jo sen verran, että tuosta 200 metrin päästä lähtee 2 kilometrin valaistu hiihtolatu.

Tosin ei näitä talvimaisemia voi vielä verrata viime viikonloppuisen Levi -reissun maisema tarjontaan ;). Olimme nimittäin silloin siellä viettämässä hyvien ystävieni kanssa tyttöjen pikkujouluja. Tästäpä aasinsiltana kokosin hieman kuvakavalkaadia tuosta jälleen kerran ikimuistoisesta reissusta. Kirjoittelen myöhemmin lisää tästä viikonlopusta.Suomen suurin ja suosituin laskettelukeskus oli jälleen kerran odotuksiensa arvoinen. Olen käynyt Levillä nuorempana usemampaankin otteeseen; pääsaantöisesti kesäisin, syksyisin ja alkutalvisin hiihtoleireillä, mutta myös opiskeluaikoina tuli vietettyä muutama vuodenvaihde tuolla maagisessa lomakohteessa. Talvisin tämä paikka on kyllä parhaimmillaan, etenkin maisemien puolesta! Toki tähän mielipiteenseen saattaa vahvasti vaikuttaa minun oma rakkauteni lumeen, erilaisiin jouluvaloihin ja hiihtoon <3.
  


Kun pikkujouluihin kokoontui joukko entisiä hiihtäjiä ja tiesimme, että Levillä on ladut jonkinlaisessa hiihdettävässä kunnossa, niin olihan se otettava sukset mukaan. Itse olin käynyt viimeksi suksillä muutama talvi sitten, kun odotin toista lastamme. Sinä talvena hiihdot jäivätkin siihen yhteen kertaan ja viime vuonna en suksille ehtinyt, koska olimme tammikuusta maaliskuuhun Amerikassa. Jospa tänä vuonna tilanne olisi hieman suotuisampi. Ainakin toistaiseksi näyttää hyvältä, kun olen kahtena peräkkäisenä viikonloppuna käynyt hiihtämässä...Ihan niinkuin ennen vanhaan ;).

Rinteeseen ei tällä reissulla ehditty. vaikka sekin olisi ollut laskettavassa kunnossa. Tänä viikonloppunahan siellä lasketaan maailman cupin avajaisten merkeissä. 

Pikkujouluihimme kuului niin urheilua, hyvää ruokaa, yhdessä oloa kuin sitä biletystäkin. Areenalla esiintyi tuona lauantaina Jenni Vartainen ja voin kyllä lämpimästi suositelle menoa Jennin keikalle, sen verran hienosti hän veti ko. keikan :)!


Aamupala ennen päivän hiihtotreeniä


Jälkiruoka omassa mökissä "Ämmilässä" syödyn päivällisen jälkeen.Seuraavassa lisää tunnelmia Levin keskustasta nykypäivänä...

 


Ihan pakko muuten vinkata katseita kääntävistä sukkahousuista niille, joilla pikkujoulut ovat vielä edessä. Kaksi ystävääni oli ostanut H&M:ltä sukkikset, joissa on mustalla pohjalla kimaltavia "ornamenttikuvia" ja voi mahoton kuinka paljon he saivat postiitivisia kommentteja noista sukkiksista ;)Itselläni on edessä vielä yhdet työpaikan pikkujoulut, mutta sitä ennen on ihana rauhoittaa muutama viikonloppu ihan vain omalle perheelle. Isänpäivän viettokin typistyi viime viikolla aika lyhyeksi, koska palasimme silloin vasta reissusta. Nyt on siis hyvä syy ottaa vähän takaisin ja antaa isänkin rentoutua täällä kylpylässä <3.

Nyt kuitenkin nukkumaan...jotta saadaan univelkoja hieman lyhennettyä.

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti