perjantai 11. heinäkuuta 2014

Vapaapäivänä

Täällä ollaan vietetty lähes koko päivä aamun kotitöiden jälkeen ulkosalla nauttien kauan kaivatusta aurinkoisesta ja lämpöisestä säästä. Perjantaivapaiden etu on ehdottomasti siinä, että ehtii tehdä "perinteisen" viikonloppusiivouksen hieman aikaisemmin ja näin ollen voi viikonloppuna ajan keskittää ihan muuhun. Tänäänkin ehdin nuorimmaisen nukkuessa 2,5 tunnin päikkäreitään aamupäivästä siivota esikoisen avustuksella koko alakerran. Meillä ei nykyisin pysty siivoamaan ilman että saan pikkuapurin mukaan. Tämä apuri vain tahtoo välillä saada enemmän sotkua kuin siivoa aikaan...Tosin siinähän hän oppii ;). 

Suurempi siivoaminen jää pakostakin loppuviikkoon, koska arkena on töiden jälkeen yleensä niin väsynyt, ettei ruuan laiton jälkeen voimavaroja enään riitä imurin tai mopin heiluttamiseen. Lelut kyllä kerätään joka päivä ja tasopintoja pyyhitään, mutta siihen se sitten yleensä jääkin. No, ne lapsen sormen jäljet eteisen peilissä tai keittiön ikkunassa ovat vain merkki elämästä. 

Siivousurakan jälkeen ennen nuorimmaisen heräämistä päikkäreiltä oli ansaittu jätskitauko. Tällä hetkellä lakritsajäätelö on ihan pop! Eikä ihme, sillä niin molemmat mummot ja papat kuin minä itsekin pidän kyseisestä mausta :).

 
Tämän jälkeen suuntasimme lähileikkipuistoon, jossa tosin oli tänään yllättävän hiljaista. Nuorimmaiselle on parasta aikaa puhkeamassa ylös kaksi kulmahammasta, joten hän on ollut koko viikon aika itkuinen. Nyt kuitenkin pahin näyttää olevan takanapäin ja tänään ei tuttia juuri tarvittu eikä itkua kuulunut :). Sen sijaan ulkoleikit siskon kanssa saivat hymyn huulille pieni tutkimusmatkailija olisi halunnut koluta joka paikan leikkikentällä.


Ulkoleikkejä jatkettiin myöhemmin kotipihalla ja sisällä käytiin vain syömässä. Mulle iski ilmeisesti joku energiapiikki tälle päivälle, koska innostuin pesemään meidän olohuoneen maton terassilla. Saas nähdä, miten matto pesuun reagoi, koska kyseessä oli Annon Pandora villamatto...Täytyy vielä tässä illan päälle käydä siirtämässä matto telineestä tuohon terassille vaakatasoon kuivamaan, jotta muoto pysyy kasassa :).

Huomenna aamupäivä kuluu töiden parissa, mutta sitten suuntaan keskustan kauppoihin etsimään itselleni seuraavan viikon viikonloppuna järjestettäviin ystäväni häihin asua. Toivottavasti niitä juhlamekkoja on vielä kaupoissa jäljellä...taidan olla aika mattimyöhäläinen tämän asian suhteen...No katsotaan huomenna kuinka käy ;).

Aurinkoa on onneksi luvattu pitkälle ensi viikkoon, joten ihanan aurinkoista viikonloppua kaikille :)!

-J-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti