sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Kotiviikonloppu

Sää ei ole tänä viikonloppuna ollut juuri sen aurinkoisempi kuin median uutisoimat uutisetkaan maailmalta...Aurinko pilkahti esiin eilen illasta. Mutta eikö se niin mene, että sateen jälkeen paistaa aina aurinko :).


Eilisen aamun juoksu-kävelylenkin jälkeen sain jostain yllättävän energiapiikin muutaman ikkunan pesuun.  Vettä satoi sen verran maltillisesti, että sää soveltui juuri hyvin tuohon puuhaan. Ihanaa kun voi taas nostaa sälekaihtimet ylös ja ihailla aidan takana kohoavaa metsämaisemaa :).


Toki nuo lyhtypylväät ja liikennemerkit hieman rikkovat näkymää, mutta toivottavasti jonain päivänä omankin pihan puut kohoavat hieman korkeammalle ja tuuheampina, että hieman pehmentävät näkymää sekä tuovat "vähän" äänieristettä vieressä kulkevasta tiestä.

Meidänkin tontti oli ennen rakennusvaihetta täynnä erilaisia puita, mutta ne tuli kaikki kaadettua pois. Näin jälkikäteen ajateltuna jotain olisi toki voinut säästää...:)

Olen kyllä ollut tyytyväinen isoihin ikkunoihin ja muutenkin ikkunapinta-alan määrään kodissamme. Aluksi ajatus ikkunoiden pesusta kauhistutti, mutta eipä niitä nyt niin usein tarvitse olla pesemässä. Ja se valon määrä sekä näkymä ulos minkä ne tuovat mukanaan kompensoi täysin niiden pesun :). Olen muutenkin laittanut huomiolle, esimerkiksi työreissuilla hotellissa yöpyessäni, että ihan ensimmäisenä kun saavun hotelliin, minulla on jokin pakonomainen tarve siirtää ikkunaverhot syrjään nähdäkseni ulos ;).


Saas nähdä mille sitä tänään alkaisi, kun sää tuntuu jatkuvan eilisen kaltaisena...Mies lähti ulos aidan maalaushommiin siihen asti kun mahdollisesti alkaa taas satamaan...Aita on rakennettu noin kuusi vuotta sitten, mutta koska siinä käytettiin enemmän petsityylistä maalia, on aurinko ja suomen talvi tehnyt tehtävänsä näinä vuosina ja tänä vuonna oli pakko alkaa maalaamaan aita uudelleen. Minullakin on enää reilu viikko seuraavaan viikon mittaiseen lomaan ;).

Ihanaa sunnuntaita sinullekin <3

-J

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Kesä etenee

Toukokuun kesälomareissun jälkeen aika on kulunut vauhdilla. Eikä pelkästään siitä syystä, että työt kutsuivat heti reissusta kotiutumisen jälkeen, vaan myös siksi että viimeiseen puoleentoista kuukauteen on mahtunut useita synttäreitä, viikonlopun lomareissuja, sekä ihanien ystävien ja heidän perheiden näkemisiä. 

Tänä viikonloppuna saatiin pitkästä aikaa viettää rauhallista viikonloppua ihan oman perheen kesken :). Ihan perusaskareet yhdessä tehtynä ovat kyllä niin luksusta, kunhan vaan saadaan olla kaikki yhtä aikaa kotona :)! 

Mitään uutta ei sisustus-/remontointilinjalla ole nyt kesän aikana tapahtunut...jos ei oteta huomioon terassin erilaista järjestystä tänä kesänä....niin no, tuli sinne hankittua uusi matto, pöytäliina ja sellaista pientä ;). 



Tosi näppärä muuten tuo pellavapöytäliina, vaikka värinsä puolesta onkin aika arka näin lapsiperheessä. Se on kuitenkin niin helppo vaikka jokaisen ruokailun jälkeen heittää pyykkikoneeseen ja sieltä ulos narulle kuivamaan....ja kuivattuaan takaisin suoraan pöytään. Sitä kun ei tarvitse silittää ;). Mikä helpotus! Olen vakavasti ottanut harkintaan myös pellavalakanat...ensinnäkin juuri tuon tuotehuollon vuoksi ;)!

Terassin pöytä löysi puoli vahingossa paikkansa tuosta rimoitetun seinän edestä...kun lattiaa pestessäni sen siihen siirsin. Huomasin, että keskiosioon jää hyvän kokoinen oleskelu- ja leikkitila, joten pöytä sai jäädä päätyyn. Terassinkalusteiden sijoittelua on aina hankaloittanut siellä keskellä lattiaa olevat kaksi pystytukipilaria. Mutta nyt nekin jäävät sellaisiin kohtiin, etteivät turhaan vaikeuta siellä liikuskelua :).


Terassin toiseen päätyyn jää vielä tytöille hyvin leikkitilaa ja siellä onkin heillä pieni leikkiteltta ja oma pöytäryhmä (eivät tosin näy nyt näissä kuvissa...).

Harmillisesti viime kesänä, oliko nyt toisen vai kolmannen kerran, istutetut pionit eivät nousseet enään tänä kesänä...Nyt luovutan niiden suhteen ja lasien takana olevaan muurinkivialtaaseen täytyy kehitellä jotain muuta. Sen sijainti on vain niin paahteisella paikalla, että se tuo osaltaan hieman haastetta kukkien tai pensaiden valintaan....Havukasvit, kuten pallotuijat näyttäisivät siinä kyllä myöskin hyviltä, mutta ne eivät tuossa paahteessa menestyisi :(. 

Tänään suunnittelimmekin käyntiä paikallisella puutarhalla, joten katsotaan josko siihen jotain löytyisi jo mahdollisimman pian :).

Mukavaa sunnuntaita :)!

-J