sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Palmusunnuntain terveiset

Heipä hei, pienen tauon jälkeen...empä olisi arvannut, että Dubain lomalta kotiin palattuamme olisin näin kiireinen, mitä olen viime päivät ollut. Nyt istun itse asiassa ensimmäistä kertaa matkan jälkeen työhuoneessamme tietokoneen ääressä. Toki nettiä olen tässä välissäkin käyttänyt, mutta se on tapahtunut puhelimella tai pikaisesti meidän kannettavalla miniläppärillä. 

Nytkään en tässä kauaa ehdi aikaa viettää, sillä huomenna on aikainen herätys uuteen työviikkoon, joten aikaisin on unille mentävä. Pikaiset kuulumiset tänne kuitenkin halusin käydä jättämässä :). 

Kiireestä huolimatta hyvin ollaan arkeen palattu. Tytöt ovat saaneet lomailla koko tämän loppukuun ja he palaavat päiväkotiarkeen vasta tulevana keskiviikkona. Esikoisemme kyllä ilmoitti haluavansa jatkaa edelleen lomaa ja toivoisi, että kesä tulisi pian tännekin. Luulempa, että mielellään tarhaan joka tapauksessa palaa, koska pääsee ikäisiensä kavereiden kanssa siellä leikkimään. 

Tänään tytöt kävivät ensimmäistä kertaa elämässään virpomassa. Tosin vielä äidin ja isin avustuksella. Palkaksi saatuja makeisia myös maisteltiin tänään virallisesti ensimmäistä kertaa. Muun muassa pääsiäismunan kohdalla esikoisemme kysyi; äiti mikä tämä on ;). 





Mukavaa pääsiäisen odotusta kaikille :)!

-J-

torstai 19. maaliskuuta 2015

Hyvästit tuhannen ja yhden yön maailmalle

Viimeistä iltaa vietellään täällä Dubain Al Barshassa. Mukava loma takana, mutta ihanaa on palata myös kotiin Suomeen :). Viimeiset päivät ollaan nautittu auringosta ja ihan vain otettu suht iisisti ilman sen kummoisempia tekemättä. Käytiin uudelleen seitsemän tähden hotellin vieressä sijaitsevalla julkisella rannalla sekä sen vieressä olevassa leikkipuistossa. Meidän nuorimmaisen mukaan "simpuroita" eli simpukoita löytyi taas lisää.




Tuolla samaisella rantareissulla eksyimme puoli vahingossa Madinat Soukkiin eli nykyaikaisempaan versioon basaarialueista. Täällä ei tarvinut tingata eikä myyjät tulleet kauppaamaan tavaraa. Rauhassa sai ympärilleen katsella ja ihastella tätä kauniisti rakennettua aluetta. Tosin kaupattavien tavaroiden hinnatkin olivat sitten sen mukaiset, että katseluasteelle jäätiin :).









Yleisesti ottaen voimme lämpimästi suositella Dubaita, jos haluaa matkakohteelta varmaa lämpöä, siisteyttä turvallisuutta. Nähtävyydet ovat täällä "suurella rahalla" rakennettuja ja kaikki ovat tehty periaatteella "suurinta, hienointa ja mahtipontisinta". Ruokaa täällä saa laidasta laitaan ja ravintoloissa syöminen on edellisempaa kuin kotimaassamme. Me tosin päädyimme turhankin usein tekemään ruuan itse (mummo loihti meille taas aterioitaan :) ) tai sitten söimme tavaratalojen food courteissa. Kaupasta ruuan ostaminen on suhteessa ulkona syömiseen kalliimpaa, mutta satuimme löytämään tästä läheltä Lulu hypermarketin, jonka hintataso on suomen markettien luokkaa. 

Shoppailuun täältä löytyy useita kauppoja sekä kauppakeskuksia. Aika lailla kaikki suurimmat brändit ovat täällä edustettuina. Hintataso taas tässä on lähtöjään kalliimpaa kuin suomessa (arviolta noin 20 prosenttia...vertasin esimerkiksi H&M:n ja Zaran tuotteiden hintoja meillä suomessa myytäviin vastaaviin tuotteisiin). Alennusmyynnit sen sijaan ovat täällä otollisinta aikaa shoppailulle. Kuuleman mukaan tuotteiden  hintoja alennetaan jopa 75 prosenttia...harmi vain että edellinen alesesonki oli tammi-helmikuun vaihteessa. Me ei siis hirveästi keskitytty shoppailuun tällä reissulla. Muutamat kengät tuli itselle ostettua sekä niitä alusvaatteita ja kosmetiikkaa VS:stä. Lisäksi esikoiselle löytyi muutamat kengät sekä muutama vaatekappale. Tähän ynnättynä vielä muutama matkamuisto ja siinäpäs ne meidän ostokset sitten olivatkin. Edullisimpia shoppailupaikkoja löytyy Dubain vanhemmasta kaupunginosasta; Burjumanin lähistöltä. 

Täällä rakennetaan ja rempataan todella paljon ja tuntuu, että minne ilmansuuntaan missä tahansa paikassa katsotkin, näet joko rakenteilla olevan rakennuksen tai jonkun paikan rempassa. Pari kertaa meille kävi niin, että olimme menossa johonkin tiettyyn kohteeseen ja paikalle päästyämme tajusimme sen olevan remontin vuoksi kiinni. Näin kävi esimerkiksi kun olimme menossa suositulle Jumeirachin Beach Parkille...Se oli käännetty ylösalaisin ja avataan uudelleen vuonna 2016! Väillä tämä rakentaminen jopa siis vähän häiritsikin, kun sitä oli joka paikassa...Tosin sitähän se teettää kun kaupunki kasvaa ja laajenee vauhdilla.

Pukeutumisesta vielä muutama sananen. Alun perin luulimme, että täällä on todella tarkkaa pukeutumisessa huomioida olkapäiden peittävyys yläosissa ja alaosissa esim. naisella hameen tai housujen pituus yli polven. Perillä kuitenkin huomasimme, että tuo sääntö on hiukan menettänyt merkitystään muualla kuin isoissa tavarataloissa ja ravintoloissa. Iso osa ihmisistä käveli ihan toppi päällä ja shortsit jalassa. 

Paljon ehdittiin nähdä tätä kuuluisaa kaupunkia ja paljon jäi vielä näkemättä. Se tullaanko tänne joskus uudestaan jää arvoitukseksi. Voi olla että tullaan tai voi olla että muut kohteet kutsuvat meitä tämän sijasta. Maailmassa on kuitenkin vielä paljon, paljon paikkoja joissa olisi mahtavaa päästä käymään :). Ja se mun ikirakkauskohde; Amerikka....sinne voisin lähteä vaikka heti uudestaan <3. 

Uusia kokemuksia takataskussa, elämyksiä koettuna ja maailman kuvaa taas avarrettuna...Aika palata omaan kotiin <3.



-J-

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Satamassa

Dubai tulee päivä päivältä tutummaksi. Olemme reissanneet kaupunkia ees taas välillä metrolla tai taksilla, välillä kävellen. Kävelemällä luonnollisesti näkee eniten ja siksipä joka päivä kilsoja onkin karttunut runsaasti. Eilen käytiin Dubai Marinassa eli satama-alueella. Ehkäpä minun silmään kauneinta seutua täällä:). Pilvenpiirtäjien keskeltä löytyi ihanan idyllinen satama-alue useine ravintoloineen ja kahviloineeen. Lisäksi aluetta kiersi kunnon kävelykatu, jota olen täällä ehtinyt jo kaivatakin. Vettä tihkutteli välillä ja sää oli pilvinen. Hyvä niin, sillä lämpötila oli silti ainakin 25 ja näin ollen ulkoilu lasten kanssa paljon helpompaa.

















Ehdottomana plussana moneen muuhun matkakohteeseen verrattuna on Dubaissa puhtaus. Ei roskan roskaa missään :). Tähän osasyynä varmasti roskittamisesta annatteva suurehko sakkomaksu. Toisena turvallisuus. Niin valoisaan kuin pimeäänkin aikaan on täällä suurimmassa osassa kaupunkia täysin turvallista liikkua :). 

Vielä muutama päivä lomailua jäljellä; otetaan tästä maasta nyt kaikki ilo irti :)!

-J-

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Sunnuntai päivän seikkailut

Tänään vietimme päivän Dubain vanhemmassa kaupunginosassa. Halusimme nähdä tekstiili-, mauste- ja kultasoukit, ihan pelkästä mielenkiinnosta. Taksin kurvatessa moottoritieltä tuolle alueelle, ympäristö muuttui täysin. Pilvenpiirtäjät olivat jääneet taakse ja edessä häämötti pienempiä kivisiä, matalia rakennuksia. Hyppäsimme taksista ulos tekstiilisoukin kohdalla ja lähdimme tutustumaan perinteisempään kaupantekotyyliin näillä kulmilla.





Ensimmäisen liikkeen edustalla oli ihania paikallisten tekemiä kankaisia lattiatyynyjä. Astuimme myyjän perässä sisään liikkeeseen. Myyjä otti hyvin lapset huomioon ja alkoi "leikkimään" heidän kanssaan pukien heille päähän tansseissa käytettävän helmikoristeisen päähineen sekä lannevaatteen. Aluksi me kaikki vain nauroimme, mutta hetken päästä itsekin tajusin tämän olevan vain pelkkä myyntikeino...Ja näistä myyjistä kun ei meinaa eroon päästä, vaikka kuinka tinkaisit. Päädyttiin ostamaan tuolta liikkeestä lastenhuoneeseen elefanttikuvioinen lattiatyyny ja miehen siskon tytölle pääkoru ( hän kun sen ehdottomasti halusi ;) ).

"Buy a good copy; Rolex, Louis Vuitton, MK etc..." kuului lähes jokaisen kojun myyjältä. Tuli niin Kiina-matka mieleen ja sieltä ostetut vastaavat tuotteet. Ostettiin kelloja, vaatteita, laukkuja jne. Käytössä nämä tuotteet eivät sitten kestäneetkään...osa edes kotimatkaa...kelloista tippui näyttö/viisari, laukut kuluivat supernopeaa jne. Joten tästä oppineena, jätin nämä feikkituotteet hyllyille (vaikka kyllähän se MK:n laukku olisi houkuttanut...).

Mieheni olisi halunnut ostaa paikallisen päähuivin ja "valkoisen miesten kaavun" ihan vain sillä, että olisi saanut ensimmäisenä työpäivänä loman jälkeen astella se puku päällä töihin...Hänen äitinsä vielä olisi tarjoutunut maksamaan tuon asun ;). Työkavereille tiedoksi: en antanut hänen kuitenkaan ostaa tuota pukua, mutten takaa etteikö hän saata keksiä jotain vastaavaa silti töihin palatessaan ;).

Mummo halusi ostaa tytöille uudet käsilaukut ja tämä kyllä on sievä  :)!


Tekstiillisoukista matka jatkui joen yli venetaksilla rannan toisella puolella sijaitseville mauste- ja kultasoukeille. Tämän jälkeen käytiin vielä Deiran ostoskeskuksessa, jossa minä pääsin hankkimaan ostoslistallani olevat ainoat "pakolliset" ostokset. Paikkana Victoria's Secret :). 





Huomenna taas edessä uusi päivä ja uudet kujeet. Katsotaan minne matkaamme seuraavaksi :)

-J-

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Rannalla

Eilinen päivä pyhitettiin aika lailla hotellilla oleilulle. Yksi syy siihen oli se, että meidän nuorimmainen, joka sairastui flunssaan jo ennen reissuun lähtöä, oli edelleenkin aika kipeänä. Yksi päivä sisätiloissa teki ihmeitä ja tänään ei särkylääkettä ole hänelle aamun jälkeen tarvinut antaa. Jospas tuo viikon kestävä flunssa alkaisi jo olemaan taltutettu.

Tänään lähdettiin rantaan katsomaan paikallista "nähtävyyttä", maailman ainointa seitsämän tähden hotellia Burj Al Arab:a. Meidän hotellilta näkee tuon rantahotellin suuren pilvenpiirtäjämäisen rakennuksen, joten päädyimme kävelemään rantaan. Ehkä hieman "aliarvioimme" tuon sijainnin, sillä käytimme menomatkaan parisen tuntia. Tuleepahan vähän lenkkeilyä samalla ;).



Tämän lähemmäksi emme maailman korkeinta, veneen purjeen muotoista hotellia päässeet, sillä sen sisälle pääsee vain jos on joko hotellissa kirjoilla tai on tehnyt sinne pöytävarauksen. Jotkut ovat käyneet tuolla esimerkiksi vain aamupalalla ja sitä kautta nähneet paikan komeuden, mutta meille riitti rakennuksen näkeminen ulkosalta.

Hotellin katolta löytyy helikopterin laskeutumisalusta ja kuuleman mukaan hotellin veiraiden varallisuudesta riippuen heille varataan oma Rolls Royce tai helipkopteri, joka hakee  heidät lenokentältä hotellille. Joku hyvin varakas sinne tänäänkin saapui, sillä näimme helikoterin laskeutuva hotellin katolle ;). Ties vaikka olisi ollut itse David Beckham perheineen. Hän kun kuuleman aina yöpyy Dubaissa ollessaan vain kyseisessä hotellissa :).


Vietimme hetken hotellin viereisellä Jumeirahin rannalla. Tytöt olivat haltioissaan lukuisista simpukoista ja keräsivät niitä kilpaa niin rannalta kuin vedestäkin. Ranta-alue oli erittäin siisti ja jos omasta hotellista ei löydy uima-allasta, niin tuonne kannattaa ehdottomasti suunnata uimaan sekä ottamaan aurinkoa.





Rannan vierestä löytyi myös vartioitu leikkipuistoalue, jonne mekin lounaan jälkeen suuntasimme.








Iltapäivästä palasimme takaisin hotellille, tällä kertaa taksia käyttäen. Hinnaksi tuli tippien kanssa 16 dirhamia toisin sanoen alle 5 euroa...joten ehkäpä seuraavalla kerralla otamme suosiolla heti taksin kuin lähdemme summan mutikassa kävelemään ;).

-J-

torstai 12. maaliskuuta 2015

Veden päällä

Tänään suuntasimme eiliseen tapaan Burj Khalifan juurelle. Olimme jo ennalta varanneet liput Lake ridelle, josta pääsisi näkemään aitiopaikalta iltaisin esitettävän suihkulähdeshown. Ja olihan ne näkymät ympäristöön hienot muutenkin.





Aluksi vene kuljetti meitä ympäri järveä, josta saimme laajempaa kuvaa ympäristöstä. Ennen suihkulähdeshown alkua kuljettaja pysäytti veneen ja antoi meidän vuorotellen nousta veneen keulaan ensin itse kuvaamaan Burj Khalifaa ja tämän jälkeen hän tarjoutui ottamaan meistä kuvia. Todella positiivinen yllätys :)!



Suikulähdeshow alkoi näyttävästi pian tämän jälkeen ja kuten Las Vegasissakin niin myös täällä Dubaissa suihkulähde keinui musiikin tahdissa. Täällä tosin Frank Sinatran tilalla soitettiin paikallista musiikkia. Näytös viihdytti viitisen minuutin ajan paikalle kertynyttä väkeä; osa seurasi tapahtumaa rannalta ja osa veneistä meidän tapaan. 







Kyllä tämä Dupain suihkulähdeshow oli hieman pidemmälle viety kuin vastaava siellä Las Vegasissa. Frank Sinatran musiikkia jäin kuitenkin kaipaamaan...

Tänään täällä alkaa paikallisilla viikonloppu ja sunnuntaina he menevät normaalisti töihin. Huomenna ravintoloissa on brunssi, joka vastaa täällä meidän seisovapöytä -tapaa. Saas nähdä josko kävisimme sen testaamassa jossain. 

-J-