perjantai 27. helmikuuta 2015

Ripaus pinkkiä

Voi kevät, kun etenet niin nopeaa...ei ole vielä edes maaliskuu ja meillä on osittain pihalla jo nurmikko näkyvissä. Toivottavasti lumi pysyis nyt ainakin siinä määrin, että ehtii lasten kanssa käydä vielä useamman kerran hiihtämässä ja luistelemassa. Viime vuonna taisi olla ihan samanlainen keli näihin aikoihin, kun itse matkasimme tuolloin maapallon toisella puolella...


Kaupasta tarttui taas mukaan viikonlopun ruokaostosten yhteydessä tulppaanikimppu. Voi miten pieni asia voikin olla niin kaunista katseltavaa ja mieltä piristävää. Siitä syystä asetankin tulppaanit (tai muussa tapauksessa jotkut muut leikkokukat) meidän keittiön saarekkeen päälle, koska siitä ne näkyvät lähes kaikkialle.


Vaaleanpunainen tuntuu tällä hetkellä kivalta tehosteväriltä perusvärien rinnalla. Jos minulla olisi nyt ylimääräistä rahaa laitettavana pienempiin somisteisiin, lisäisin vaaleanpunaisen rinnalle vaaleanvihreää. Tosin minunkin mieli tahtoo muuttua niin nopeasti noiden tehostevärien suhteen, että turvallisinta onkin hillitä niiden liikahamstraamista. 




Tänään oli tarkoitus aloittaa pakkailut reissua varten ja matkalaukut odottavatkin jo rivissä yläkerran aulassa. Siihen ei kuitenkaa aika riittänyt, kun intouduin viikkosiivouksen jälkeen valokuvailemaan meidän keittiötä ja vähän sen ympäristöäkin ;).
 

 Viime viikolla kävin päivän koulutusreissulla Helsingissä ja työkaverini innoittamana päädyimme koulutuksen jälkeen pistäytymään Granitin myymälässä. Olihan se hieno! Tuollaisia kun saataisiin tänne Oulun perukoillekin :). Suurempia hankintoja ei tuolloin mukaan lähtenyt, mutta löysin ihan huipun valkoisen tussin, jolla voi korvata liidut sekä sillä voi kirjoittaa esimerkiksi mustalle lasipinnalle. Kyseinen tussi on myös vesiliukoinen, joten sen saa helposti pyyhittyä pois.
 

Näin hyvä pigmentti siitä jää esimerkiksi meidän avainkaapin oveen. 


Näitä tusseja oli eri vahvuisia ja itse päädyin tuohon keskikokoon...sillä kuitenki saa tuollaista sirompaakin jälkeä, kuten tuossa kalenteritaulussa.


Tämän päivän kauppareissulta tarttui mukaan myös uusi lehti; kotiblogit! Ensisilmäys vaikutti lupaavalta, joten suosittelen muidenkin tutustumaan tuohon lehteen, jos kaipaa itselleen inspiraatiokuvia sisustukseen :). 

Seuraavaksi täällä suunnalla on vuorossa perjantai-sauna ja sitten istahdan sohvalle hanin viereen tarkoituksenamme katsoa pitkästä aikaa jokin elokuva :).

Ihanaa viikonloppua kaikille <3

-J-


maanantai 23. helmikuuta 2015

Lasten huoneen uusi kattovalaisin

Viime vuonna loppukesästä tyttöjen huone koki pienimuotoisen rempan. Lisäksi sinne hankittiin uusia kalusteita lukuunottamatta kattovalaisinta. Tuo valaisin on ollut kuitenkin siitä asti hankintalistalla ja noin kuukausi sitten päädyimme ostamaan sinne (useassa blogikodissakin jo nähdyn) Normann Copenhagenin valaisimen Norm 69:n. 


Valaisimen valintaperusteina olivat mielenkiintoinen ja näyttävä ulkomuoto, valkoinen väri ja että se olisi aikaa kestävä. Olin kyllä tietoinen, että valaisin olisi itse koottava, mutta aika mikä sen kokoamiseen kului oli täysi yllätys! Monta iltaa tuskastelin sormet naarmuilla tuon lampun kanssa ja pyrin olemaan hajottamatta koko lamppua. Muovi (jota valaisin siis on) rapsahteli muutamasta taitoskohdasta rikki, vaikka sitä kuinka varovaisesti yritti taitella...Onneksi nämä kohdat jäivät piiloon, eivätkä näy ulospäin. 


Se, kestääkö valaisin aikaa jää nähtäväksi. Toivottavasti se päätyisi joskus jomman kumman tyttömme matkaan heidän muuttaessaan aikanaan poissa kotoa. Varovaisesti sitä kyllä saa käsitellä, jos sitä täytyy liikutella, koska valaisimen palaset ovat vain tietynasteisten taitosten varassa (miehenihän meinasi käyttää tähän jo jossain vaiheessa liimaa, mutta onneksi siltä vältyttiin...).


Mutta onhan se hyvännäköinen, vaikka itse sanonkin :). 



Leikit jatkukoon näin paremman valaistuksen alla...:)

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille :)!

-J-

lauantai 21. helmikuuta 2015

Ensimmäistä kertaa tapaamassa bloggarikolleegoja

Eilinen päivä oli sisällöltään hyvin tapahtumarikas ja itselleni merkityksellinen. Mikä siitä nyt sitten niin poikkeuksellisen teki, niin se että olin ensimmäistä kertaa mukana Pop-blogien ja Oulun seudulla asuvien sisustus- ja lifestylebloggaajien yhteistapaamisessa. Jo ajatuksena aivan mieletön, että pääsen tapaamaan noita ihania naisia livenä, tutustumaan heihin ja vaihtamaan ajatuksia samoista intresseistä. Eikä tässä vielä kaikki; Yhteistapaaminen järjestettiin All I ever wanted is here -blogia kirjoittavan Karlan kotona.

Heräsin aikoinani blogimaailmaan aika myöhään. Vasta muutama vuosi sitten nuorimmaisen lapseni syntymän aikoihin aloin lukemaan aktiivisesti eri blogeja ja siitä vuoden päästä itsekin intoutuneena perustin oman blogin. Vieläkään en itseäni pidä "bloggaajana", koska koen oman bloggaamisen olevan vielä niin "lapsen kengissä". Siinä se saattaa hyvin pysyäkin, sillä en ole asettanut itselleni mitään erityisiä tavoitteita tämän harrastuksen suhteen. Parasta tässä blogaamisessa on valokuvaaminen, kirjoittaminen ja tämän ensimmäisen oman blogimiitin jäljiltä todellakin juuri noiden kanssasisarien tapaaminen :)! Tosin ihan lähiaikoina olen saanut kuulla, että oma blogini on saanut (esim. sisustusratkaisuiltaan) inspiroimaan sen lukijoita ja tämäkös vasta sydäntä lämmittää :)!

Mutta palatakseni vielä minusta bloggaajana ihanaan eiliseen päivään ja miten tämä kaikki liittyykään toisiinsa....Kun aloin lukemaan silloin pari vuotta sitten blogeja, etsin ensisijaisesti oululaisia blogeja ja yllätys, yllätys Karlan All I ever wanted is here -blogi oli juurikin se blogi, josta minun blogimaailmani aukeni. Lisäksi koen että juurikin tätä blogia lukemalla sain inspiraatiota oman blogini alulle. Voitte siis kuvitella, että jo tästä syystä eilen autolla huristaessani kohti hänen kotiaan vatsassani leijaili aika monta perhosta! Mutta ihan turhaan jännitin. Perille päästyäni vastaanotto oli hyvin lämmin niin Karlan kuin muidenkin bloggaajien toimesta. Nyt todellakin odotan jo uutta tapaamista :)! 

Meidän päivästä on hienoja otoksia ottaneet ainakin seuraavat bloggaajat: Sisustusunelmia, 2 x ILO, Valkoisen kartanon elämää, All I ever wanted is here ja Täyttä elämää.

Tämän lisäksi paikalla olivat seuraavat bloggaajat:  At home, Valkoista harmoniaa, Valoisaa vaaleaa, Varvikossa, Vinttikissa, Valkoista ja Kiekuraa, La Dolce Vita, Materian taju, Kootut murut sekä Kolmen karuselli - Carouselia. Blogin nimeä klikkaamalla pääset ko. blogin sivulle. Käykäähän tutustumassa näihin ihaniin sivustoihin :).


Kiitos Karla ja kiitos bloggarikolleegat :) Oli ilo tavata teidät ja toivottavasti näemme pian uudestaan :)!

-J-


keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Lunta ja jäätä (...ja kuvapläjäys niistä)

Heissulivei. 

Käytiin viime viikonloppuna pienimuotoinen pohjoisen kiertue. Perjantaina pakkasimme kimpsut & kampsut autoon ja suuntasimme yötävasten kohti Koivua eli mummon ja papan luokse. Olemme havainneet parhaimmaksi ajoittaa kaikki vähääkään pidemmät matkustukset joko päiväuni tai yöuniaikaan. Näin ollen lapset eivät nukahtaisi turhaan esim. autossa ja yöunet jäisivät sitten vähemmälle. Isompi tytöistä pysyy jo tunninkin automatkoja hereillä, mutta pienempi nukahtaa kyllä lähes samantien. 

Mummon ja papan luona odottivat esikoistamme uudet sukset sauvoineen ja monoineen. Niitä oli tottakai sitten päästävä testailemaan heti seuraavan aamupäivän koittaessa. Äiti ja pappa taisivat olla enemmän innoissaan kuin itse hiihtäjäneiti...sillä hän viihtyi ladulla vain muutamien metrien verran. Pystyssä hän kuitenkin pysyi ja sauvoja ei huolinut itselleen laisinkaan. Tässä vaiheessa hankalaa ennustaa saanko häntä seuraamaan omia jalanjälkiäni hiihdon suhteen. Pääasia kuitenkin että oppii tuon taidon, vaikkei hänestä hiihtäjää tulisikaan ;). 


Aurinko paistoi ja pakkasesta huolimatta lauantaina ja sunnuntaina ulkoiltiin oikein olan takaa. Pappakin pääsi tositoimiin pulkan vedossa, kun pelkkä kävelyvauhti ei riittänyt jäällä.


Sitä mitä isot edellä, sitä pienet perässä...


Voi kuinka nautinkaan itsekin tuosta ulkonaolosta, kun taivaalla paistoi koko viikonlopun ajan tuo kauan kaivattu keltainen mollukka :). Maisemat olivat muutenkin "maalla" niin mieltä rauhottavat!



Sunnuntaina paluumatkalle lähdettiin yllätys, yllätys päiväuniaikaan, mutta matkalla pysähdyimme lapsuuden kotikaupunkiimme Kemiin. Lumilinnaa on ollut tarkoitus käydä katsomassa jo tovin ajan ja nyt sille sattui otollinen hetki.


Paikan päälle oli saapunut muutama muukin kävijä, mutta ehkäpä kirpsakka pakkanen piti isomman yleisöryntäyksen poissa tuolta päivältä. Toisaalta hyvä niin. Lumilinnan maskotteja; Arttua ja Terttuakin pääsi näin hyvin tervehtimään. 


Vinkkinä muille linnaan aikeissa matkaaville lapsiperheille; ottakaa lapsillenne oma liukuri mukaan, sillä tällä hetkellä niitä oli vain tasan kolme kappaletta yleisessä käytössä...


 Laskemaan kuitenkin päästiin, kun liukuria jaksoi tovin odotella...ja olihan se hauskaa :)


Linna oli sisältä hieman kärsinyt lauhoista keleistä ja sen katto ja osa seinistä oli hieman kellastunut, mutta kaikki oleellinen oli edelleen kuosissaan pienestä värierosta huolimatta.




Kappelissa käytiin sytyttämässä kynttilä isomummon ja oman äitini muistolle.



Lumi ja jääveistokset linnassa ovat kyllä vertaansa vailla...todella taidokasta! Ja onhan lasten toinen pappa eli mieheni isäkin päässyt jättämään oman kädenjäkensä linnaan. Hän on taitavana timpurina tehnyt kaikki oviaukot ja kiinnittänyt niihin mahdolliset ovet :).







Jos olette ohilkukumatkalla tai muuten menossa Kemiin niin kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa jokatalvinen paikallinen nähtävyys.



-J-

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Vapaapäivän parhautta

Tänään on vietetty vapaapäivää lasten ehdoilla lukuunottamatta lumitöitä ulkoleikkien ohessa. Isin ollessa tuomarointihommissa, me käytimme päivän leikkien sekä sisällä että ulkona, leipoen pannaria (eli herkutellen ;) ) ja nauttien vapaapäivän ja yhdessäolon parhaudesta <3 Tosin kahden uhmaikäisen kanssa kun touhuaa, joutuu välillä itsekin erotuomariksi heidän leikkiensä mennessä ristiin tai kun toinen ei halua kuunnella ohjeita/sääntöjä...Sellaistahan se on ;)

Yöllä oli ainakin täälläpäin tosi kova myrsky, mutta yllättävän hyvin tavarat olivat pysyneet pihalla paikoillaan. Ulkolyhdyt lamppusarjoineen olivat rappusilla nurin, mutta siirsinkin ne nyt sitten jo kokonaan pois...Muut ulkovalot saavat vielä jäädä pimeiden iltojen piristykseksi. Päivällä saatiinkin sitten taas nauttia hetken ihanasta auringosta. Meillä nuorimmainen nukkui juuri tuohon parhaimpaan aikaan päikkäreitä sisällä, mutta nautiskeltiin tuosta valoilmiöstä sitten kotosalla sisällä.  Onneksi on paljon ikkunapinta-alaa, niin juuri tuollaiset hetket pääsevät sisälläkin oikeuksiinsa. 

Alakerran "tietokonehuoneessa" vaihdoin muutama päivä sitten järjestystä. Halusin tietokonepöydän ikkunan eteen, koska nyt kun koko ajan päivänvaloa riittää pidemmälle, on ihana katsella eteen avartuvaa maisemaa. Toki meidän katuhan siitä edestä kulkee, mutta sen takana on vielä ainakin toistaiseksi peltomaisemaa ennen kauempana siintäviä kerrostaloja...kesällä niitä ei onneksi puiden takaa juuri näe :). 



Kuvat otin aamuhämärässä, koska en tiennyt mikä "tilanne" kuvanoton suhteen olisi ollut myöhemmin tänä päivänä. Samainen huone nimittäin toimittaa osittain lasteenhuoneen virkaa, sillä sieltä löytyy lasivitriinin takaa kaikki tyttöjen palapelit, lautapelit, piirustustarvikkeet sekä suurin osa kirjoista. Heille on tuossa toisella sienämällä (jota en nyt sitten huomannut kuvata..) oma pieni pyötä tuoleineen. Osa heidän tavaroistaan on ollut ainakin toistaiseksi hyvä pitää täällä alhaalla, koska heidän oma huoneensa on yläkerrassa ja portteja emme vielä pienimmäisen takia pysty pitämään auki.

 

Huomenna starttaa taas käyntiin uusi viikko. Toivotaan lisää aurinkoisia kevättalvipäiviä :)!

-J-


lauantai 7. helmikuuta 2015

Kevättä rinnassa

Hei, vaan taas pienen tauon jälkeen. Täällä on takana pitkä työviikko, mutta nyt onneksi vapaalla loppuviikon :). Mitäs tänne...Otsikkokin sen kertoo eli kevään merkit ovat selkeästi tehneet tepposensa ja talvi-/pimeäväsymys alkaa pikkuhiljaa väistymään. Muutamana päivänä on saanut jo nauttia pienen hetken kevätauringonsäteistä ja kyllähän se nostattaa mieltä itse kullakin :). Kevättalvi on niin parasta aikaa vuodesta. Myös edessä häämöttävä talviloma Dupain aurinkoon on odotettu lepotauko normiarkeen. 

Kävin muutama viikko sitten kampaajalla...ja nyt sen monen vuoden empimisen jälkeen tein; leikkasin etuhiukset! Muutaman kerran aikuisiällä mulla sellaiset ovat olleetkin...mutta edellisella kerralla hiustenväri oli vaalea, eikä se mielestäni silloin oikein toiminut...Mutta tämä nyt tuntuu tosi omalta ja kivalta.


Pituutta otettiin myös pois reilummalla kädellä ja hyvä niin, sillä edellisestä kampaajakäynnista oli päässyt vierähtämään aivan liian pitkä aika. Nyt tosin ei hirveästi kerrostettu lukuunottamatta tuosta edestä hieman. Väri on mun luontainen hiusväri ja sen päädyin kasvattamaan kokonaan takaisin ollessani nuorimmaisesta lapsestamme äitiyslomalla...Halusin eroon hiustenvärjäämiskierteestä sekä päänahan allergisista reaktioista. Omaan atooppisen ihon ja näköjään tuolla hiusten värjäämiselläkin oli siihen negatiivinen vaikutus. Nyt noilta allergisilta oireilta onkin vältytty ja lisäksi hiukset ovat paljon, paljon terveemmässä kunnossa :)
Neule ja nahkahame H&M

 Huomenna edessä on aika pitkälti äipän ja tyttärien keskeinen päivä, sillä isukki lähtee toista kertaa tuomaroimaan salibandyotteluita...nyt tosin kotipaikkakuntaa hieman kauemmaksi. Saas nähdä mitä kivaa me täällä keksitään ;).

Rentouttavaa viikonloppua kaikille:)

-J-